نبود رشته های مورد نیاز در حوزه پدافند غیرعامل/فناوری های متهاجم به نظام کشور را شناسایی کنیم

سردار جلالی گفت: افتخار کردن به اجرای آموزش هایی که ۱۵ سال از عمر آنها گذشته است نمی تواند جوابگوی نیاز امروز کشور باشد، هنوز بسیاری از رشته های مورد نیاز در حوزه پدافند غیرعامل را نداریم.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار «غلامرضا جلالی» در چهارمین جشنواره سلمان فارسی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و شهید طهرانی مقدم ضمن قدردانی از برگزاری این جشنواره گفت: دانشگاه های امام حسین (ع)، دانشگاه دفاع عالی ملی، بقیه الله و دانشگاه دفاع مقدس بیشترین طرح ها و همکاری را در این جشنواره با ما داشتند.

 

رییس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به بیانات رهبر انقلاب گفت: در دیدار رهبر انقلاب در هفته پدافند غیرعامل نکاتی را مطرح کردند و فرمودند پدافند غیرعامل مسئله مهمی است که هر روز که می گذرد اهمیت آن از قبل پررنگ تر می شود و شیوه های تهاجم دشمنان پیچیده تر شده و نیازمند دفاع همه جانبه در این زمینه هستیم.

 

وی با اشاره به ضرورت همکاری تمام بخش های نظامی و غیر نظامی با سازمان پدافند غیرعامل گفت: این جشنواره با هدف ارزیابی دانش تولید شده، مدیریت ها و مهارت ها در حوزه پدافند غیرعامل برگزار شد و شاهدیم که تهدیدات در فناوری های نوین با پیچیدگی های زیادی ارایه می شود تا بتواند آسیب های بیشتری را بر جای بگذارد و این موضوع برخی همکاران ما را دچار ابهام می کند. اگر رویکردها و نگاه ما در این حوزه اصلاح نشود، پیچیدگی ها کاهش نمی یابد.

 

سردار جلالی ادامه داد: فناوری ها با سرعت در حال توسعه هستند اما به تعبیر دیگر باید به اندازه تلاش علمی ما بتوانیم با تولید فناوری در دنیا خود را مقایسه کنیم و به طور طبیعی به دنبال تهدیدات ناشی از خدمات فناوری های نوین و آسیب های آنها باشیم.

 

سردار جلالی اظهار کرد: از فناوری های نوین در کشور در بخش های مختلف استفاده می شود اما باید قدرت تولید علم در پدافند غیرعامل نیز روندی از رشد را نشان دهد تا تهدیدات جدید در این حوزه شناسایی و مقابله شود.

 

وی با بیان اینکه برخی از تهدیدات پیچیده حاصل تلفیق چند فناوری جدید هستند، گفت: در تمام فناوری های مهم سیستمی تعبیه شده و ترکیبی وجود دارد که دیتای تولید شده در آن موجب اشراف صاحب فناوری می شود. اشراف، کنترل، عدم نظارت از سوی مصرف کننده و انتقال اطلاعات به صاحبان فناوری ها از مشخصات فناوری های جدید است.

 

سردار جلالی ادامه داد: رویکرد رصد فناوری و آسیب های حاصل از آن به عنوان موضوع علمی در پدافند غیرعامل مطرح است که ما نیازمند این موضوع هستیم.

 

وی اظهار کرد: در هر فناوری باید پدیده شناسی، خدمات، سرویس ها، فرصت ها و چالش های آن را بشناسیم و در کنار کارکردهای فناوری تهدیدات آن را شناسایی کنیم و بدانیم چگونه از فناوری ها استفاده کنیم تا درگیر آسیب ها نشویم و در مقابل از تمام فرصت ها استفاده کنیم.

 

وی یادآور شد: استراتژی مستقر در هر فناوری استراتژی حاکم بر آن فناوری است و دارای قابلیت هایی است که در پنج گام تعامل، تبادل، کنترل، تاثیرپذیری از راه دور و اشراف اطلاعاتی خلاصه می شود.

 

وی اظهار کرد: آمریکایی ها در اسناد راهبردی 2019 طرحی دادند تا بتوانند در آن تسلط خود را بر روند فناورانه دنیا بالا ببرند. آنها در این طرح اذعان می کنند که تسلط خود را بر روند فناورانه دنیا از دست داده اند و این موضوع موجب افول قدرت آمریکایی ها شده است که باید در فناوری های جدید آن را اداره کنند.

 

سردار جلالی اظهار کرد: صرف پرداختن به فناوری ها مشکلی را حل نمی کند. ما هنوز آن گونه که باید و شاید نتوانسته ایم به قابلیت های لازم در فناوری ها برسیم و این فناوری ها نظام پولی، خانوادگی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی ما را تهدید می کند و باید بگوییم این فناوری ها بر مدل سنتی اداره کشور اثر دارد.

 

وی با بیان اینکه نیازمند نگاه همه جانبه به حوزه فناورانه از سوی تمام مسئولان امر هستیم، خاطرنشان کرد: کسانی که تمام زوایای فناورانه را می بینند بسیار محدود هستند. برخی فقط به مضرات و برخی فقط قابلیت ها را می بینند اما واقعیت آن است که نظام حکمرانی کشور باید به یک نظام رصد فناورانه و چهارچوب محور برسد و از آن جایگاه فناوری ها را ببیند. نگاه ما باید به پدافند غیرعامل، جامع و متحول باشد.

 

رییس سازمان پدافند غیرعامل اظهار کرد: باید فناوری های متهاجم بر نظام کشور را شناسایی و سرعت آنها را کنترل کنیم و به نوعی بر آنها سوار شویم.

 

وی ادامه داد: امروز شبکه های اجتماعی در جامعه گسترش یافته اند و بر روی سطوح مختلف زندگی ما اثر گذاشته اند اما جایگاه ارزش ها، اصول، هویت دینی، اسلامی کجاست؟ اگر برخورد ما مثبت باشد و به دنبال فناوری ها برویم باید نگران آسیب ها و چالش های آنها نیز باشیم. ما نیازمند بازنگری در حوزه علوم و فنون و فناوری ها هستیم.

 

وی گفت: متاسفانه فناوری ها به طور مستقیم و خارج از حوزه سیاستی وارد کشور می شوند و اثر خود را بر جای می گذارند اما رویکرد ما واپس گرا است، باید مصون سازی قبل از حادثه رخ دهد، اگر تهدیداتی ایجاد شده باید قبلا اثرات آن پیش بینی می شده است.

 

وی با اشاره به سالروز مهندسی در کشور گفت: نظام مهندسی ما باید مجهز به شناسایی تهدیدات باشد، تهدیدات را بررسی و عنصر تهدید کمی در نظام مهندسی باید احصا شود. متاسفانه این موضوع در اکثر رشته های مهندسی وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه نیازمند مدل سازی از تهدیدات حاصل از فناوری ها و پیامدهای آن هستیم، تصریح کرد: با شناسایی پیامدهای فناوری ها می توانیم اثرگذاری آنها را در حوزه های گوناگون استخراج کنیم.

 

سردار جلالی اظهار کرد: هنوز بسیاری از رشته های مورد نیاز در حوزه پدافند غیرعامل را نداریم تا بتوانیم اثرات فناوری ها را به خوبی تجزیه و تحلیل کنیم. اثرات فناوری ها بر ما بسیار زیاد است و بسیاری از این اثرات حاصل دانش میان رشته ای است.

 

سردار جلالی گفت: باید مراسم ختمی برای علوم مهندسی گذشته بگیریم و برای رشته های جدید مهندسی نیز تولدی تدارک ببینیم که لاجرم در بسیاری از فناوری ها به سراغ ما می آیند.

 

وی گفت: کتاب های امنیت سایبری برای 12 سال گذشته است و نمی تواند به تهدیدات امروز پاسخ دهد. ما نیازمند جهاد علمی میان رشته ای هستیم مانند رشته های بیوسایبری. افتخار کردن به اجرای آموزش های 15 سال گذشته نمی تواند جوابگوی امروز نیازهای کشور باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: پدافند غیرعامل به عنوان سازمان معین و پیشران در علوم جدید حرکت کشور را به سوی علوم جدید و میان رشته ای هدایت کند تا بتوانیم به سرعت تولید علم در پدافند غیرعامل برسیم.

 

وی گفت: پدافند غیرعامل در حوزه علمی و دانشی نقش لوکوموتیو را باید بازی کند و به حوزه های تولید و پیشرفت را اشراف پیدا کرده تا بتواند ماموریت های مورد نظر رهبری را اجرا کند./

کد خبر 768294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha