حجت الاسلام علی نصیری، مدیر موسسه وحی و خرد به مناسبت روز زیارتی "امام رضا"(ع) به خبرنگار شبستان گفت: با عنایت به اینکه در ماه ذی القعده ولادت مبارک حضرت نیز هست باید این ماه به نام امام هشتم و ماه بعد نیز ماه امامت و ولایت نامگذاری شود. حضور سه ساله امام در ایران جنبه های متفاوتی از خیر و برکت را به همراه داشت که علم امام در مناظره ها، اخلاق و معنویت امام، مردم داری، زندگی زاهدانه با تقوا و معنویت و همچنین جنبه های متافیزیکی که به عنوان مثال می توان به حرکت امام در مسیر مرو و تکیه دادن ایشان به کوهی اشاره کرد که پس از آن امام فرمود این کوه باعث خیر و برکت می شود اشاره کرد.
این عضو هییت علمی دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: روز 23 ذی القعده منتصب به روز زیارتی "امام رضا"(ع) است و در بسیاری از کتب و روایات زیارت حضرت چه به صورت حضوری و چه به صورت فرستادن سلام و ذکر صلوات از راه دور توصیه شده است.
نویسنده کتاب سیمای حضرت امیر در نهج البلاغه یادآور شد: امام هشتم در زمان حضورشان در مرو بارها از خود نشانه های غیبی بروز دادند. روزی مهمانی بر حضرت وارد شد امام بسیار او را تکریم کردند. میهمان در دل خود پنداشت که نزد حضرت دارای جایگاه والایی است حضرت چون به فکر میهمان آگاه گردید نزد او آمد و فرمود که کرامت تو به دلیل احترام میهمان است. حضرت رضا بارها در برخورد با فقراء و مستمندان ثابت کرد که اهل بیت تا چه اندازه مردم دوست هستند.
نویسنده کتاب "امام حسین پیشوای روشنی ها" در رابطه با حرکت سیاسی امام رضا(ع) اشاره کرد: خلفای بنی عباسی در برخورد با امامان دچار سردرگمی بودند چون که اهل بیت تمایلی به حکومت نداشتند. گرچه خلفای بنی عباسی قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی را در دست داشتند اما می دانستند که در دل مردم هیچ جایگاهی ندارند از این رو مامون در فکر ورود امام به سیستم حکومت و سوء استفاده از محبوبیت امام در میان مردم افتاد.
وی تصریح کرد: امام با یک حرکت آگاهانه و سیاسی ابتدا در خواست مامون را نپذیرفت و پس از پذیرش برای او شرط نهاد که در هیچ عزل و نصبی دخالت نکند که همین موضوع نقشه مامون را نقش بر آب کرد و او پس از مدتی راه هارون را در پیش گرفت.
پایان پیام/
نظر شما