اتمام کتابت قرآن کریم توسط خوشنویس جنوب کرمانی

کاتب قرآن جنوب کرمانی، گفت: از ۵ سال گذشته کتابت قرآن کریم را شروع کردم و ظرف چند روز آینده کار خوشنویسی آن به اتمام می رسد.

خبرگزاری شبستان _ جنوب کرمان: غلام حسین مرتضوی فرزند محمد از اهالی و ساکنین شهرستان منوجان است.

وی، بازنشسته بنیاد شهید و یکی از قدیمی ترین خوشنویسان جنوب کرمان است.

غلام حسین مرتضوی، چندین سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی وارد عرصه خوشنویسی می شود و از آنجا که در آن دوران استاد خوشنویس در جنوب کرمان نبوده، این کار را بدون کمک استاد شروع می کند.
بعدها کارمند بنیاد شهید می شود و از محضر استاد مؤدب خوشنویسی را فرا گرفته و دوره عالی را می گذراند، بعد از یک دوره توقف بسیار طولانی در خوشنویسی، فعالیت خوشنویسی خود را با پارچه نویسی در بنیاد شهید شروع می کند.

 وی، بعد از مدتی در می یابد یک خوشنویس موفق نباید کار پارچه نویسی انجام دهد بنابراین پارچه نویسی را کنار می گذارد.

با مجوز انجمن خوشنویسان کرمان، قریب ۱۳ سال در شهرستان کهنوج که در آن دوران منوجان، قلعه گنج، رودبار جنوب و فاریاب بخشی از این شهرستان بودند، به هنرجویان خوشنویسی یاد می دهد، بعد از ارتقاء این شهرها  به شهرستان، در سال ۱۳۸۵ به ریاست بنیاد شهید منوجان منصوب می شود.

از آن زمان به بعد چند تا از اساتید خوشنویسی از جمله مختاری، شریفی، اسفندیاری، بهرامی که از اهالی جنوب کرمان و هرمزگان هستند، آشنا می شود و از محضر آنها نیز بهره مند می شود.

این استاد خوشنویس جنوب کرمانی در رشته نستعلیق  فعالیت می کند و هم اکنون مشغول کتابت قرآن کریم است.

در ادامه، چکیده ای از مصاحبه تفصیلی « غلام حسین مرتضوی » کاتب قرآن کریم در جنوب کرمان، را با خبرنگار خبرگزاری شبستان، می خوانیم.


شبستان: از چه وقت کار کتابت قرآن کریم را شروع کردید؟

مرتضوی: قریب ۵ سال است که کتابت قرآن کریم را شروع کرده ام البته کارم به شکل مداوم نبوده است.


شبستان: تاکنون چند جلد قرآن کریم کتابت کرده اید؟

مرتضوی: این اولین قرآنی است که کتابت می کنم.

 

شبستان: چه زمان کتابت قرآن کریم به پایان می رسد؟

مرتضوی: با دعای خیر پدرم، اکنون جزء آخر قرآن را کتابت می کنم و ان شاءالله ظرف مدت ۸ روز آینده کتابت قرآن تمام می شود.


شبستان: قرآن کریم را با چه نوع خطی کتابت می کنید؟

مرتضوی: با توجه به این که کتابت قرآن کریم، نسخ قرآنی است، کتابت قرآن کریم را به صورت تلفیقی از نسخ عربی _ عثمانی و نسخ نیریزی انجام می دهم.


شبستان: از چه اساتیدی الهام گرفتید؟

مرتضوی: از استاد احمد نیریزی یکی از اساتید بزرگ خوشنویسی ایران که قریب ۳۰ جلد قرآن کریم را کتابت کرده است و از اساتید عرب که در بغداد مشهور هستند، الگو گرفتم و از تلفیق کار کتابت این اساتید در حال کتابت قرآن کریم هستم.


شبستان: مشوق های شما؟

مرتضوی: آقایان امیری نماینده سابق مردم پنج گنج جنوبی در مجلس شورای اسلامی، استاد جمال الدین مؤدب، حجت الاسلام حسین رضوانی و امین رضوانی از مشوقان بنده بودند.


شبستان: انگیزه و هدف شما؟

مرتضوی: بعد از بازنشستگی با تشویق های دوستان تصمیم گرفتم قرآنی را کتابت کرده و به آستان مقدس علی بن موسی الرضا علیه السلام، هدیه کنم تا یک اثر هنری ارزشمند را از خود به یادگار بگذارم.


شبستان: شما تنها استاد خوشنویس در جنوب کرمان هستید که کتابت قرآن کریم را انجام می دهد؟ 

مرتضوی: خیر، در جنوب کرمان بنده و استاد شریفی رئیس انجمن خوشنویسان شهرستان جیرفت کار کتابت انجام می دهیم،  استاد شریفی تاکنون ۲ جلد قرآن کریم را با خط نستعلیق کتابت کرده است.


شبستان: آیا در دوران انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس فعالیت داشته اید؟ خاطره هایی از آن دوران نقل کنید:

مرتضوی: با قیچی سر  قلم خوشنویسی را چیده و روی موزائیک می سائیدیم و اکثر اعلامیه های حضرت امام خمینی رحمت الله علیه را با همین قلم می نوشتیم و از آنجا که در دوران جنگ در بنیاد شهید فعالیت می کردم، نامه های مخصوص وصیت رزمندگان را پس از طراحی خوشنویسی کرده و برای رزمندگان ارسال می کردیم.


شبستان: سخن پایانی؟

مرتضوی: از استاد احمد یوسف زاده آزاده قهرمان، دلاور هشت سال دفاع مقدس و صاحب امتیاز یکی از نشریه های جنوب کرمان که در آغازین روزهای شروع کتابت قرآن کریم خادم خود را مورد لطف قرار داده خبر کتابت قرآن را منتشر کردند، سپاس فراوان دارم.

 

 

کد خبر 767902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha