به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «قرنی گلپایگانی» در سلسله مباحث معرفتی مسجد جامع غدیر گفت: ذکر قنوت پیامبر اکرم(ص) آیه شریفه سوره فرقان بود. این دعا در قالب وجودی حضرت فاطمه(ع) به معنای تام و تمام کلمه مستجاب شده و این یک اجتهاد و استنباط نیست. اینطور نیست که بنده بخواهم با کنار هم گذاشتن چند آیه و روایت با اصل عقلی و عملی فضیلتی را برای صدیقه کبری استنباط کنم.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: این صریح کلام پیامبر است که فرمودند: فاطمه قره عینی. و امامت متقین در قالب وجودی حضرت زهرا(س) به معنای تام و تمام کلمه فعلیت و عینیت پیدا کرده است. صریح کلام امام صادق(ع) و امام زمان (ع) است که فرمودند: لنا فی جده فاطمه اسوه حسنه. سوال کردند آیا این روایات معارض با قرآن نیست؟ در مباحث اصولی می گویند لقب مفهوم ندارد و اگر چیزی برای چیزی ثابت شد انکار غیر او را نمی کند.
وی با بیان اینکه مساله امامت فاطمه زهرا(س) و حجت بودن ایشان جز مبانی نظری ماست، ابراز داشت: ما بسیاری از لقبها را برای حضرات معصومین تعارف حساب می کنیم. خیر تشریفات و تعارف نیست. همانطور که فعل و قول و تقریر پیغمبر و امام را به عنوان حجت شرعی استفاده می کنیم. ما رفتارهای خودمان را بر اساس رفتار آن حضرات تنظیم می کنیم. فاطمه زهرا(س) هم به عنوان حجت مطرح است.
حجت الاسلام والمسلمین قرنی گلپایگانی بیان کرد: اثبات عصمت برای یک شخص نیاز به دلیل دارد اما وقتی ثابت شد معصوم است قول، فعل و تقریر او حجت می شود. حضرت زهرا(س) به عنوان اسوه نه برای زنان و نه برای مردان بلکه برای امامان مطرح می شود.
استاد حوزه علمیه اظهار داشت: آیت الله حسن زاده در اذان اقامه بعد از اشهد ان علی ولی الله ۲ بار هم اشهد ان فاطمه الزهرا بنت رسول الله عصمت اکبری می گوید. ولی نظر رهبر معظم انقلاب این است که این فقره را در اذان اقامه باب نکنید زیرا شیعه مورد تهمت است و باعث وهن و کشتار شیعیان توسط وهابیت و داعش می شود. مصلحت سنجی مومنان بسیار هم عالی است.
وی افزود: آیت الله حسن زاده آملی جهت تعطیلات و ییلاق به لاریجان تشریف می برند ایشان می فرمایند ما در آنجا موذنی داشتیم بی سواد اما با صفا که قبل از اذان صبح به مناجات و عشق بازی با خدا می پرداخت. روزی پیش من آمد گفت آقا ببینید درست اذان می گویم. اذان گفت و گفتم بله درست است اما از این پس بعد از اشهد ان علی ولی الله بگو اشهد ان فاطمه الزهرا عصمه الله او هم در اذان بعدی این عبارت را گفت.
حجت الاسلام والمسلمین قرنی گلپایگانی در ادامه تصریح کرد: اهالی گفته بودند این عبارت را از کجا آورده ای گفته بود آقا گفتن آنها هم قبول کردند. روزی دیدم در مناجات سوز عجیبی دارد و به خود می پیچد و بسیار زیبا مناجات می کند. موقع اذان گفتن شد و تا به عبارت اشهد ان فاطمه الزهرا عصمه الله را گفت ساکت شد. دقایقی گذشت و دوباره عبارت را گفت و دوباره چند دقیقه ای ساکت شد .در ذهنم بود که فردا از او بپرسم چرا موالات را رعایت نکرده که بعد از نماز صبح دیدم در می زنند. در را باز کردم دیدم موذن باشی است. گریه کنان سر بر شانه من گذاشت. از او پرسیدم چه شده چرا اذانت را قطع می کردی و موالات را رعایت نکردی؟ موذن گفت وقتی به اشهد ان فاطمه الزهرا عصمه الله رسیدم گفتم به ناگاه دیدم تمام زمین و آسمان، درختان و سنگها، عرش و فرش یک صدا می گویند اشهد ان فاطمه الزهرا عصمت الله الکبری و حجت الله علی حججه. موذن که برای عبارت ساده اولیه بارها با او تمرین شده تا درست ادا کند حالا عبارتی طولانی را با رعایت موازین و اصول می گوید. زبان حال و قال کائنات و بعضی اذکار حقایق هستی مترنم است و حرفهایی می زنند.
استاد حوزه علمیه گفت: ما سبح لله ما فی سموات و الارض. عمده مفسرین به تسبیح تکوینی تفسیر می کنند. یعنی یک تابلویی را اینجا می بینید و یک تصویر یا خط بسیار زیباست که تا به آن نگاه می کنید پی به مصور می برید. در اینجا است که نقاشی می گوید نقاش من زنده است، ارده داشته، هنرمند بوده، اختیار داشته و توصیفاتی را به زبان حال خود از نقاشش ارائه می دهد. بعضی می فرمایند هر موجودی در مرتبه وجودی خود تسبیح قولی و زبانی دارد. منتهی ما حجابهای که داریم متوجه نمی شویم و می گوییم مگر خاک نطق و زبان دارد.
وی افزود: ولی وقتی به قرآن رجوع می کنیم قرآن می فرماید دست و پا حرف می زند. و قیامت پوست انسان علیه او شهادت می دهد و وقتی شهادت داد انسان به پوست می گوید چرا علیه من شهادت دادی؟ زبان درآوردی؟ پوست می گوید خدا به من زبان داد آن خدایی که به هرچیزی زبان می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین قرنی گلپایگانی ادامه داد: به قول مرحوم آیت الله شعرانی استاد آیت الله حسن زاده می فرماید: اولین خسارت انکار حرمان است. اگر کسی چیزی را منکر شد اولین خسارت این است که از آن محروم می شود. اما اگر گفت حالا باشد برویم ببینیم برهان و عرفان و قرآن آن را اثبات یا نفی می کند. به قول ابن سینا هر چیزی ممکن است. تا وقتی دلیل بر اثباتش پیدا نکردی تسلیم نشو و تا وقتی دلیل بر نیش پیدا نکردی رد نکن. پیامبر به امیرمومنان فرمودند انگشتر عقیق دستت کن. امام سوال کردند برای چه عقیق؟ پیامبر فرمودند زیرا اولین سنگی است که به وحدانیت خدا و نبوت من و ولایت تو یا علی شهادت داده است. امام حسن عسگری می فرمایند: ما حجتهای خدا بر مردم هستیم و مادرم فاطمه زهرا حجت خدا بر ما امامان است. الگوی زنان و مردان یعنی چه او حجت و امام خدا بر امامان است.
نظر شما