به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام سید حمید میرخندان، عضو مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما در نشست علمی هنر و تبلیغ ضمن بررسی معنای واژه تبلیغ، گفت: تبلیغ از ریشه بلغه و به معنای رسانیدن است و آیات متعددی نیز در این خصوص در قرآن کریم موجود می باشد و در آیاتی به طور مخصوص تاکید شده که ابلاغ و تبلیغ وظیفه پیامبران است.
وی ادامه داد: در سینما و فیلم بر خلاف برخی هنرها نه فقط یک پدیده بلکه جهان به تصویر کشیده می شود و به دلیل حضور عنصر روایت و قصه در آن همه شمول بوده و ساحت های مختلف بشری را در خود انعکاس می دهد.
عضو مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما گفت: در خصوص هنر فیلم برخلاف هنرهای دیگر و در فقه اسلامی مناقشاتی وجود دارد و برخی ها معتقدند که با هستی شناسی دینی تطابق ندارد.
وی افزود: در حوزه فقه که تحت عنوان فقه فیلم یا سینما از آن یاد می شود، می توان به اجمال گفت که مناسباتی که در جریان فیلم اتفاق می افتد به کلی با فقه شیعی در تناقض است و این مسئله در جای خود نیازمند بحث و تفسیر است.
وی ادامه داد: سینمای ما به گونه ای است که برخی مناسبات مثل مناسبات بین زن و مرد در رابطه همسری در آن قابلیت نمایش ندارد ولی در سینمای غرب که بستر ایجاد این صنعت هم می باشد، این امکان وجود دارد.
حجت الاسلام میرخندان تصریح کرد: در حوزه شناخت و معارف، معضلی که وجود دارد به بحث عینیت در فیلم ها اختصاص می یابد به طور مثال در به تصویر کشیدن چهره حضرت ابوالفضل (ع) و این جای تامل دارد که چه بازیگری با چه ویژگی هایی این نقش را ایفا کند و در این حالت دیگر شخصیت برجسته ای مانند ایشان حالت عینی می یابد و دیگر ذهنی نیست.
وی در پایان به جنبه دیگر از این مشکلات در تولید فیلم و بخصوص فیلم های دینی اشاره کرد و افزود: برخی از مفاهیم دینی به هیچ وجه عینیت پذیر نیست که یک نمونه بارز آن به تصویر کشیدن بهشت یا جهنم است که به هیچ وجه آنگونه که در منابع ما آمده است، قابل به تصویر کشیده شدن نیست.
پایان پیام/
نظر شما