خبرگزاری شبستان، رضوانشهر_مائده فلاحتکارضیابری: عشایر به شیوهای جذاب و باورنکردنی در قرنها و سالهای طولانی اقدام به حفظ سنن و آداب و رسوم گذشته خود کردهاند و این سنن را نسل به نسل انتقال میدهند.
جامعه عشایری با وجود دارا بودن 2 درصد از جمعیت کشور، نقشی بسیار مهم و حیاتی در تولید و اقتصاد کشور ایفا میکند و به عنوان یکی از جوامع سه گانه کشور در کنار جوامع شهری و روستایی، با داشتن بیش از 24 میلیون راس دام (حدود 25 درصد دام سبک کشور)، بیش از 25 درصد گوشت قرمز و پروتئین مورد نیاز را تولید کرده و نقش بارزی در سایر فرآوردههای دامی دارد.
عشایر و روستائیان بهترین الگو برای پیاده سازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در جامعه هستند و باید در این راستا حمایت بیش از پیش توسط مسئولان نسبت به آنها انجام شود.
در این راستا عدهای از شبابانان و گلهداران با سیداکبر قاسمی فرمانده سپاه ناحیه رضوانشهر و بسیج سازندگی این ناحیه دیدار و گفتوگو و سپس به همایش تجلیل از شبانان و گلهداران غرب گیلان به تالش رفتند.
* شیوه زندگی عشایری یکی از بهترین الگوهای اقتصاد مقاومتی
«سیداکبر قاسمی» در این دیدار با بیان اینکه 10 درصد شهدای کشور را عشایر تشکیل میدهند، اظهار کرد: همه ما مدیون زحمات فراوان عشایر در کشور هستیم.
فرمانده سپاه ناحیه رضوانشهر، شیوه زندگی عشایری را یکی از بهترین الگوهای اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: عشایر در حوزه اقتصادی و فرهنگی، دارای ظرفیت خاص و منحصر به فردی هستند که در صورت توجه مناسب به تأمین خدمات مورد نیاز آنها، تولیدات فرهنگی، دامی، طیور، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیش از گذشته، شکوفا میشود.
وی با اشاره به نقش مهم عشایر در تولیدات غذایی و ظرفیتهای موجود شهرستان، گفت: باید بیش از پیش به عشایر توجه ویژه شود.
پس از این دیدار، شبانان و گلهداران در همایش تجلیل از شبانان و گلهداران غرب گیلان در تالش حاضر شدند و نمایندگان شبانان در خصوص مشکلات آرد، نداشتن راه مناسب، حمایت نکردن مسئولان درخصوص اضافه کردن گله و اجازه ندادن برای استفاده از مرتع و بیمه و ... صحبت و مسئولان در ادامه این همایش در راستای رفع مشکلات این قشر سخنرانی کردند.
*عشایر در عمل اقتصاد مقاومتی را در جامعه نهادینه کردند
در این همایش «آیتالله رسول فلاحتی»، دامپروری را از فعالیتهای سخت دانست و تصریح کرد: شبانان و گلهداران برای تامین غذای مردم در تمام فصول سال و به صورت شبانهروز تلاش میکنند.
نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه تولیدات گوشت قرمز محصول تلاشهای شبانان و گلهداران است، خاطرنشان کرد: شبانی و گلهداری از شغلهای مورد پسند خداوند است.
وی با بیان اینکه اکثر پیامبران این شغل شریف وحلال را داشتند، اظهار کرد: شبانی و گوسفندداری برکتزا و در اسلام مستحب است.
آیتالله فلاحتی با تاکید بر اینکه امروز عشایر قشر تاثیرگذار در انقلاب هستند، افزود: عشایر در عمل اقتصاد مقاومتی را در جامعه نهادینه کردند.
وی با بیان اینکه شبانان و گلهداران با در دست داشتن یک رادیو کوچک از اذان با خبر شوند و نماز خود را در اول وقت اقامه کنند، گفت: خداوند نعمتهای خود را نسبت به افراد شکرگزار افزایش میدهد.
*عشایر، مولد بیشترین خدمات و با کمترین هزینه در جامعه هستند
در ادامه «سید ضیاءالدین حزنی» با بیان اینکه باید از ظرفیتهای بالفعلی که در کشور وجود دارد برای استفاده در عرصههای مختلف بهره برد، تصریح کرد: عشایر مولد بیشترین خدمات و با کمترین هزینه در جامعه هستند.
دبیر قرارگاه محرومیت زدایی سپاه با بیان اینکه 2 درصد جمعیت کل کشور را عشایر تشکیل میدهند، خاطرنشان کرد: ۲۵ درصد مواد پروتئینی و ۳۵ درصد صنایع دستی کشور را این قشر زحمتکش تولید میکنند.
وی با بیان اینکه هدف اصلی ما در این همایش این است که از زحمات این قشر قدردانی کنیم، اظهار کرد: عشایر برای ما بسیار مهم هستند و باید با کار و همدلی فضای گفتمان برای حل مشکلات عشایر را فراهم آوریم .
*بسیج عشایر در گیلان تشکیل میشود
در ادامه «محمد عبداللهپور» با بیان اینکه همه مسئولان خادمان مردم هستند، افزود: باید با تلاش و همدلی در راستای رفع مشکلات کشور تلاش کنیم.
فرمانده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه بسیج سازندگی سپاه موضوع عشایر را در کل گیلان مورد پیگیری قرار داده است، گفت: با تشکیل بسیج عشایر در گیلان قطعا مشکلات این قشر بیش از پیش رفع میشود.
وی تصریح کرد: عشایر از سرمایههای اصلی نظام و انقلاب اسلامی هستند که لازم است مسئولان توجه و حمایتهای بیشتری از این قشر انجام دهند.
گفتنی است، عشایر غرب گیلان ۴۹۰هزار راس دام سبک و سنگین دارند که ۱۴۰ هزار تن فرآوردههای دامی، لبنی وگوشتی به ارزش ۵۰۰میلیارد تومان را تولید و به مردم عرضه میکنند.
نظر شما