به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجتالاسلام والمسلمین دکتر «حبیبرضا ارزانی» ظهر امروز (چهارشنبه، ۱ اسفند) در نشست هم اندیشی طرح سفیران اجتماعی مساجد در شهرستان خور و بیابانک اظهار داشت: خوشحالم که در شهرستان خور و بیابانک که مردم آن به قناعت، ژرفاندیشی، تقوا و سخاوت مشهورند و در جمع مردم انقلابی این شهرستان هستم و از مسئولان این شهرستان تشکر میکنم.
مشاور وزیر و دبیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به طرح سفیران اجتماعی مساجد افزود: این طرح که از سوی ستاد عالی کانونهای فرهنگی مساجد پیشنهاد شد که پذیرفته شد و اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته و قرار شد که در ۳۱ شهرستان کشور به اجرا در آید. این طرح ابتدا در شهرستان خور و بیابانک و ۴ شهرستان دیگر و پس از سنجش بازخورد آن پس از ۶ ماه در دیگر شهرستانها نیز اجرا شود.
وی در توضیح این طرح بیان کرد: در طی ۴۰ سال حکومت جمهوری اسلامی، طرحهای بسیاری با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و تقویت بنیان مرصوص خانواده ارائه شده است که و یکی از بهترین فضاها برای فعالیت در این حوزه مساجد است که من معتقدم در دهه نخست انقلاب عملکرد خوبی در این زمینه در مساجد انجام شد اما در دهههای بعدی خوب عمل نشد.
توجه به مساجد به عنوان مراکز فرهنگی هنری کشور
حجتالاسلام والمسلمین ارزانی ادامه داد: یکی از شاخصترین و مهمترین ویژگیهای طرح سفیران اجتماعی مساجد که باعث شد از سوی شورای عالی سیاستگذاری کشور پذیرفته شود این است که توانمندسازی آموزشی و توانمندسازی تربیتی در دل مساجد اتفاق میافتد.
وی طرح سفیران اجتماعی مساجد را طرح چکشخوردهای توصیف کرد و افزود: همانطور که گفته شد مدلها و طرحهای زیادی در دنیا و در بین روانشناسان برای آسیبهای اجتماعی وجود دارد اما آیا همه این مدلها اسلامی و مورد تایید هستند یا نه؟ با توجه به اینکه دید دین مبین اسلام جامع است و همه ابعاد زندگی را پوشش میدهد، ما در این راستا به سراغ انجمن روانشناسی حوزه علمیه قم رفتیم که اعضای این انجمن افرادی هستند که هم دکترای روانشناسی دارند و مبانی غرب را به خوبی میشناسند و هم دروس حوزوی را تا عالیترین سطح یعنی درس خارج گذراندهاند.
وی افزود: طرح سفیران اجتماعی مساجد مدلی است که انجمن روانشناسی حوزه علمیه قم با بررسی و استخراج مبانی روانشناسی غرب و ارائه آن به ساحت مقدس اسلام ارائه دادهاند و هم از لحاظ آکادمیک و علمی مورد تایید دانشگاه و هم از لحاظ دینی مورد تایید حوزه علمیه است.
مساجد، محل اصلی اجرای طرح سفیران اجتماعی هستند
دبیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به مسجد به عنوان محل اجرای طرح سفیران اجتماعی افزود: غذاهای مختلفی برای اجرای این طرح وجود داشت اما مسجد به عنوان یک پایگاه بهترین مکان برای آن است.
وی در توضیح جزئیات آین طرح افزود: اساس کار طرح سفیران اجتماعی مساجد از میان ۶ آسیب اجتماعی، به تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از طلاق مربوط است و نوجوانان در آن حضور فعال و موثر دارند و از آنان به عنوان رابطان و سفیران بین طرح و خانواده استفاده میشود. افرادی که تحت پوشش طرح قرار میگیرند در سامانه ثبت میشوند که میزان این افراد در شهرستان خور و بیابان حدود ۲۰۰۰ نفر هستند.
تقویت کتابخانههای مساجد خور و بیابانک
حجتالاسلام والمسلمین ارزانی از تقویت کتابخانههای مساجد شهرستان خور و بیابان خبر داد و افزود: در روز ۱۷ اسفند نیز که سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد است، یک محموله کتاب نیز به طور خاص و با هدف تقویت کتاب۷انههای مساجد به این شهرستان اهدا میشود.
وی درباره نقش کانونهای فرهنگی هنری مساجد در طرح سفیران اجتماعی مساجد ادامه داد: کار اصلی کانون های فرهنگی هنری مساجد این است که در قالب فرهنگ و هنر با اهالی محل ارتباط برقرار کنند. امام جماعت در هر کانون به عنوان رهبر طرح و مسئولان کانونها و بسیج و هیئت امنا در شورای فرهنگی طرح سفیران اجتماعی مساجد، جلسات متعددی را برگزار میکنند و بر اساس این جلسات طرح را پیش میبرند.
وی با بیان اینکه طرح سفیران مسجد الگوی واحد و مشخصی ندارد افزود: از دیگر ویژگیهای این طرح این است که با توجه به اینکه محلها و مناطق با هم تفاوت دارن، امام جماعت بهتر به مشکلاتت و راهکارهای آن محل واقف است اما کارشناس و روانشناس خبره طرح با حضور در جلسات شورای فرهنگی کانونها و با بررسی ویژگیهای هر محل به شورای فرهنگی مشاوره میدهد و پس از ۶ ماه کارشناسان طرح سفیران مسجد اقدام به بازخوردگیری میکنند و پس از بازخورد سری در دیگر مناطق نیز اجرا خواهد شد./
نظر شما