به گزارش خبرگزاری شبستان، شهاب الدین صدر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در سومین کنگره سراسری کانون دانشگاهیان ایران اسلامی با عنوان وحدت در اصول تنوع در روش انسجام در عمل با بیان اینکه در اسلام نیز برنامه ریزی دقیقی برای تشکیل احزاب عنوان شده است، گفت: در چند سال بعد از پیروزی انقلاب افرادی مخالف تشکیل تحزب (احزاب) بودند، اما بعد به این نتیجه رسیدند که برای ادامه راه انقلاب نیازمند برنامه ریزی دقیق تری هستیم. عده ای بر این باور بودند که حزب به نفع اسلام نیست، اما شهید بهشتی از اولین شخصیت هایی بود که در سال 57 تمام دانشجویان را دعوت کرد و بحث مفصلی پیرامون ایجاد حزب اسلام برای ادامه آرمان های انقلاب را مطرح کردند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز بارها در سخنان و در سفر اخیر خود به کرمانشاه به ضرورت ایجاد احزاب اسلامی در جامعه تاکید کردند، افزود: برای پیشبرد اهداف انقلاب نیازمند کار منظم، انضباط و مقررات خاص طبق اسناد تاریخی هستیم.
صدر با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب تشکیل حزب اسلامی را برای اشاعه یک تفکر خاص عنوان کردند نه برای سیاسی کاری و حفظ قدرت، اظهار کرد: یک حزب و تشکیلات اسلامی باید هدف خود را از سازماندهی و کار تشکیلاتی روشن کند و به ترویج آرمان های انقلاب با سازماندهی مشخص بپردازند، اما دیدیم که برخی از احزاب از این خط فاصله گرفته و در ورطه سقوط افتاده اند، زیرا آرمان و هدف اصلی را که باید مورد توجه قرار می دادند، در و چیزهای دیگری را اصل اساسی برای حزب خود قرار دادند.
دبیرکل انجمن پزشکان ادامه داد: ما باید برای ترویج معارف، فکر و اعتقادات دینی در جامعه تلاش کنیم و هر زمانی که هدف دیگری برای کار خود قرار دهیم دچار مشکل می شویم.
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به شکل گیری برخی از احزاب در سال های اخیر تشریح کرد: برخی احزاب با قدرت سرکار آمدند و با دولت های زمانه خود کار را آغاز کردند، اما دولت ها تاریخ چهار و هشت ساله دارند و بعد از گذشت زمان، تاریخ مصرف و قدرت آنها به پایان می رسد و دولت به تدریج رو به افول می رود، این مضامین حزب اسلامی را دچار تزلزل می کند.
وی با بیان اینکه در جامعه برای حزب اسلامی تعریف کلاسیک نشده است، ادامه داد: این رویکرد یارگیری های فصلی و حزب های فصلی را در جامعه ایجاد می کند ما باید بتوانیم در دانشگاه برنامه ای مدون برای ترویج اعتقادات دینی در جامعه و مخاطبان خاص خود ارائه دهیم تا به درجات معرفت نایل شویم.
صدر ادامه داد: ممکن است در مبارزات سیاسی به لحاظ ظاهری فکر کنیم دستاوردی نیابیم، اما اگر مسیر مستقیم را طی کنیم به نتیجه مطلوب می رسیم.
این نماینده مجلس با اشاره به مشخصات یک حزب مطلوب افزود: یک حزب اسلامی باید بتواند علاقه مندی مردم به نظام را افزایش دهد و درجه مشارکت مردم در امور سیاسی را بالا ببرد و به نحوی برنامه ریزی کردیم که در جامعه رقابت سالم شکل بگیرد، اگر تشکیلات منظم و حزب اسلامی بخواهد به نتیجه برسد باید هدف گذاری درست کند و اگر در رقابت برای کسب قدرت بخواهد دائما وارد و خارج شود اتفاق فعلی کشور رخ می دهد که یک مصداق کلاسیک برای حزب اسلامی در کشور پیدا نمی کنیم و تمام تشکلها دارای نواقصی هستند.
صدر اظهار کرد: رقابت سالم در درون نظام موجب نشاط و پویایی می شود. بعضی رقابت ها سالم نیستند. در عرصه سیاسی رقابت سالم را باید تعریف کرد تا از اصول و ارزش هایی که بر آن تاکید داریم عدول نکنیم و مسیر رسیدن به اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی را درست طی کنیم.
رئیس نظام پزشکی با بیان اینکه امروز احزاب در کشورها می توانند خاکریزهای مقابله با هجمه های دشمن باشند خاطرنشان کرد: تشکیلات درست نیازمند برنامه ریزی درست برای بصیرت افزایی در جامعه است و برای نظام کادرسازی می کند، اگر این احزاب نتوانند در کادرسازی برای نظام موفق باشند ضرر می کنیم.
صدر اظهار کرد: ایجاد رابطه مستحکم میان حکومت و مردم یکی از مشخصات مهم احزاب اسلامی است و یک تشکل اسلامی می تواند ضربه گیر نظام باشد و منشاء برکاتی در جامعه قرار گیرد.
وی ادامه داد: سابقه احزاب و تشکل ها در جامعه سابقه خوبی نیست و معمولاً در مقابله با نظام قرار گرفته اند. شاخص تشکیلات در تمام بحث های گوناگون این است که تشکیلات اسلامی باید براساس ولایت مطلقه فقیه و ارزش های دینی تمام گستره وظایف خود را تعریف کنند، زیرا هر کسی صاحب یک سلیقه و ادعاست، که ممکن است در عرصه زمانی خاصی از مسیر اصلی منحرف شود.
صدر با اشاره به موج بیداری در خاورمیانه و اروپا یادآور شد: امروز موج بیداری، اروپا و آمریکا را نیز ملتهب کرده و شعارهای خوبی سر می دهند، حال در این مهلکه اگر کسی به خواست دشمن حرف بزند معلوم است که بصیرت لازم را ندارد و در جهت مسیر آمریکا و صهیونیست است؛ دقیقاً مانند برخوردی که برخی از نخبگان در جریان فتنه کرده اند. اگر بخواهیم در شرایط ملتهب مسیر درست را بدانیم باید به بیانات مقام معظم رهبری گوش فرا دهیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بیش از 90 بار خطر جریان فتنه را از چندین سال قبل هشدار دادند، اظهار کرد: عده ای در این میان سکوت کردند و آب به آسیاب دشمن ریختند، ما باید مرزبندی شفاف با جریان فتنه و جریان انحرافی داشته باشیم، زیرا هر دوی این جریان ها مانند تیغ قیچی هستند که می خواهند اساس نظام ولایت فقیه را ساقط کنند.
وی گفت: در یک موضوع کلان، وحدت ملی مهمترین اصل است و باید یکپارچگی نظام را حفظ کنیم و از اصول و مبانی و ازش های انقلاب به عنوان خط قرمز عبور نکنیم، امروز شرایط حساسی حاکم است و در تصمیم گیری ها باید ملاحظات مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار دهیم تا مرزها روشن مشخص شوند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رابطه اعتماد مردم با نظام، یکی از راه های ایجاد شبهه برای دشمن است، خاطرنشان کرد: چه اعتمادی بالاتر از این استقبال مردمی که هر روز خود را پررنگ تر از قبل نشان می دهد، تعلق خاطر مردم به نظام و اسلام و تجلی آن در حمایت و عشق به مقام معظم رهبری موج می زند و کسانی می توانند وارد عرصه های مختلف نظام شوند که به آرمان ها و ارزش های اسلامی و ولایت فقیه وفادار باشند. ما نیازمند اسم نیستیم و در درون نظام از رقابت افرادی که به نظام وفادارند باید حمایت کنیم تا به نظام جمهوری اسلامی خدشه ای نرسد.
گفتنی است؛ سومین کنگره سراسری کانون دانشگاهیان ایران اسلامی با عنوان وحدت در اصول، تنوع در روش، انسجام در عمل با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم و تحقیقات، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها و نایب رئیس مجلس پنج شنبه (28 مهر) در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما