به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «ابوالفضل فرجی» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در بخش هیبرید کلزا کارهای تحقیقاتی در دست اقدام است و برخی از بذرهای هیبریدی که توسط شرکتهای خارجی اتفاق افتاده و تکثیر بذر در خوزستان انجام میشود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان به تولید بذر کلزا اشاره کرد و افزود: رقم ظفر معرفیشده و دو لاین کلزا در دست معرفی داریم.
فرجی افزود: تولید محصولات تراریخته با توجه به قانون زیستی که وجود دارد ممنوع است ولی کارهای تحقیقاتی بر آن انجام میشود، در تراریخته در روشهای جدیدتر یک سری خصوصیتها را به گیاه میافزایند، کنترل علفهای هرز و آفات و افزایش تولید از دلایل استفاده از محصولات تراریخته است.
وی گفت: یکی از برنامههای آموزشی و تحقیقاتی این است که بتوانیم بذرهایی مقاوم نسبت به بیماریها تولید کنیم چرا که بیش از 90 درصد بیماریها و آفات در استان گلستان وجود دارد و اگر بتوانیم یک مرحله سمپاشی را در مرحله داشت کاهش دهیم بیش از 70 میلیارد تومان صرفهجویی در بر خواهد داشت.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان یادآور شد: 10 تا 15 درصد در تولید دانههای روغنی خودکفایی رسیدیم اما استان گلستان در تولید دانههای روغنی مقام نخست را در کشور دارد و 85 هکتار کلزا در استان امسال کشتشده است.
فرجی بابیان اینکه بیش از 50 درصد دانههای روغنی کشور در استان گلستان تولید میشود، متذکر شد: وزارت جهاد کشاورزی درصدد این است که بتواند تولید دانههای روغنی در کشور افزایش یابد.
وی افزود: در بحث خشکه کاری برنج اقدامات خوبی انجامشده تا بتوانیم لایه چند سانتی آب بر سطح خاک از بین ببریم و در این اقدامات در دست بررسی است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: در مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان به بذر ناشکوفای کنجد دست پیدا کردیم که میتوان از طریق کمباین کنجد را درو کرد و این بذر امسال توزیعشده و در اختیار کشاورزان نیز قرار گرفته است.
فرجی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم 20 تا 30 هزار هکتار در امسال این بذر را کشت دهیم، افزود: دو سایت تحقیقات تخصصی کنجد و خشکیکاری برنج در استان گلستان راهاندازی میشود که سایت خشکه کاری برنج، نخستین سایت خشکهکاری برنج در کشور است.
نظر شما