به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «ابوالفضل فرجی» امروز(چهارشنبه یکم اسفند) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان اظهار کرد: در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی معاونتی تحت عنوان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و ذیل این معاونت 57 موسسه و مرکز تحقیقاتی زیرمجموعه آن فعالیت میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان ادامه داد: برای برخی مؤسسات وظایف ملی در نظر گرفتهشده و به کمک مراکز تحقیقات استانها وظایف خود را دنبال میکند.
فرجی تأکید کرد: 30 درصد اشتغال استان گلستان در بخش کشاورزی است و 24 درصد تولید ناخالص استان در این بخش تولید میشود و با بهبود وضعیت کشاورزی وضعیت اقتصاد استان نیز بهبود مییابد، 92 محصول زراعی باغی در استان تولید میشود که این مهم از یک طرف ظرفیت و از سویی دیگر چالش فنی و ... را به همراه دارد.
وی یادآور شد: بیش از 90 درصد آفات کشاورزی کشور در استان گلستان وجود دارد و برخی از خاکهای لس بیش از 30 درصد فرسایش دارد و تنوع اقلیمی وسیع در استان شاهد هستیم و در این شرایط مرکز تحقیقات استان با 210 نفر نیرو اعم از نیروهای محقق و کارشناس، کمک کارشناس و نیروهای ستادی فعالیت میکند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان تأکید کرد: 12 پایگاه و ایستگاه تحقیقاتی در استان در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان وجود دارد و بحثهای پژوهش و آموزش را در 60 سال گذشته در این منطقه و استان گلستان دنبال کردیم.
فرجی بابیان اینکه تمام مباحث مربوط به آموزش و پژوهش بر عهده این مرکز است، متذکر شد: 6 وظیفه اصلی را در مرکز استان و منطقه دنبال میکنیم و نخستین آن پژوهشهای کاربردی برای رفع مشکلات استان است.
وی بابیان اینکه 200 پروژه تحقیقات کاربردی در استان در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان اجرا میکند، افزود: بسیاری از این تحقیقات و مقالات به ثروت تبدیل میشود و به جرات میتوان گفت کشاورزی را نداریم که در تولید محصولات استراتژیک استان بذری را کشت کند که حاصل کار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان نباشد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان افزود: در 50 سال پیش در تولید گندم 2 تن عملکرد داشت و امروز کشاورزان خوب ما بالای 7 تن عملکرد دارند و این با تلاش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان شکلگرفته است.
فرجی به مباحث آموزشی این مرکز اشاره کرد و گفت: در آموزش چهار وظیفه اصلی را دنبال میکنیم نخست به 3 هزار نفر از کارکنان سازمان جهاد کشاورزی آموزش میدهیم و همینطور برگزاری دورههای ملی را در سطح استان دنبال میکنیم و در سال جاری توانستیم 10 دوره ملی را برگزار کنیم.
وی افزود: آموزش بهرهبرداران بخش کشاورزی از دیگر وظایف مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان است و متأسفانه 80 درصد کشاورزان استان بیسواد و کمسواد هستند و آموزش به این افراد کاری سخت است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان با بیان اینکه نزدیک به 200 هزار نفر بهرهبردار بخش کشاورزی وجود دارد، اظهار کرد: آموزشهای فنی و حرفهای و کار و دانش از دیگر اقدامات ما است و آموزش علمی کاربردی از دیگر برنامههای ما است و امسال با توجه به مصوبه ای که آموزش را برای مراکز دولتی ممنوع کرده از سال آینده این بخش را نخواهیم داشت.
فرجی گفت: وظیفهداریم در بحث یافتهها تا آخرین توان پایش داشته باشیم، حفظ و نگهداری ژن پلاسمی که در استان وجود دارد از دیگر وظایف اصلی ما است و باید بانک ژرم پلاسمی بذرهای استان را حفظ کنیم، بیش از 4 هزار لاین و ژرم پلاسم گندم در استان داریم که نگهداری میشود.
وی به شرایط پیشآمده در سوریه برای بانک ژن بینالمللی گیاهان اشاره کرد و افزود: 600 باقلای ژرم پلاسم از این مرکز وارد استان شد و توانستیم از قبل نگهداری آن سه رقم آنتی فاوبیسم که امکان برداشت مکانیزه دارد تولید کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان با بیان اینکه نظارت بر بذر از دیگر وظایف مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان است، گفت: حمایت فنی از خانواده جهاد کشاورزی بزرگترین موضوعی است که ما در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان دنبال کردیم.
نظر شما