کتاب هایی که بچه های مسجد در طرح « شنبه های با کتاب» می خوانند

بهره مندی تربیتی و بینشی در معرفی کتاب اهمیت ویژه ای دارد آن چنان که معرفی کتاب های آموزشی، اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و ... در طرح شنبه های با کتاب در میان فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز این اثربخشی را به همراه دارد.

خبرگزاری شبستان – البرز: داستانی که با روحیه خواننده به ویژه در میان گروه های سنی نوجوان و جوان سازگار و تناسب داشته باشد، یکی از دلائل محوری بررسی کتاب هایی است که در طرح شنبه های با کتاب معرفی می شود.

 

فضای کتابخانه در جوار مسجد از ویژگی های شاخص کتابخانه های عمومی مساجد است، برتری خاصی که می تواند نسبت به دیگر کتابخانه های سطح شهر از منظر مخاطب اولویت داشته باشد.

 

نخستین بخش از معرفی یک کتاب، شناسه کتاب است که در قالب نام مترجم، ناشر، تعداد صفحات، زاویه دید، فضای داستان و قطع آن مورد بحث و تبادل نظر در طرح شنبه های با کتاب قرار می گیرد.

 

این ره آورد با باور به مبحث تربیت است؛ اینکه تربیت انسان امری پیچیده و زمان بر تلقی می شود و در این خصوص مربیان باید اندک اندک و در طول زمان معینی بازدهی خاص خود را از این مقوله داشته باشند برکسی پوشیده نیست.

 

با این وصف، اثرگذاران اجتماعی و محیطی از بستر خانواده و اجتماعی در کانون محوری مسجد رشد و تعالی پیدا می کند و به ماحصل آن زمینه پویایی جامعه می شوند.

 

به کارگیری ادبیات داستانی در امر تربیت به واقع یک جایگزین برای تربیت با محور شعارهای سرد است که در بیشتر مواقع تنها افراد را دلسرد و دلزده می کند.

 

از دیگر سو، نیاز به خودباوری یکی از اصول اساسی از منظر مربیان است که این مهم با بهره های تربیتی از کتاب هایی در قالب داستانی و روایی حاصل می شود.

 

کتابخانه کانون فرهنگی هنری مسجد جامعه حصارک کرج را با عنوان کتابخانه امام علی(ع) می شناسند، کتابخانه ای که برای بسیاری از نوجوانان و جوانان فرصت و مکانی برای تعمق و تفکر بروی کتاب های علمی، اجتماعی، مذهبی و ... است.

 

از دل این کتابخانه مسجد، افراد شاخص و ممتازی رشد کرده اند که این مطلب به واسطه محوریت با مسجد ممکن شده است و البته فضای قابل اعتماد این کتابخانه که با مدیریت کانون فرهنگی هنری مسجد اداره می شود.

 

 

کتاب های تاریخی که در قالب طرح شنبه های با کتاب در این کتابخانه معرفی شده اند، کتاب آفتاب صفین اثر غلامرضا آبروی است، که با زاویه دید سوم شخص داستان سرایی شده است.

 

خلاصه داستان به این شرح است که ماجرای جنگ صفین از زمان شکل گیری در دو جبهه تا صف آرایی آنان در برابر هم در روز نبرد مطرح می شود.

 

بیان توطئه ها، نیزنگ ها و در عین حال توصف شجاعت، توکل و انصاف در جبهه حق و باطل از محورهای این اثر داستانی است.

 

کتاب پیرمرد و صندلی، با محوریت زندگی نامه شهید مدرس به نویسندگی سید سعید هاشمی از دیگر کتاب های معرفی شده در طرح شنبه های با کتاب است.

 

« کتاب چشم عقاب» به نویسندگی محسن هجری نیز حکایت ناصر نوجوانی است که پس از حمله هلاکوخان مغول ناچار می شود از قلعه و کتابخانه بزرگ الموت دفاع کند.

 

همچنین کتاب سوار سوم، روایتی است از رویدادهای حماسه عاشورا در قالب داستان که در هفت واگویه از زبان افراد مختلف مطرح می شود.

 

آسیب شناسی داستان ها از دیگر برنامه های اجرایی در قالب طرح شنبه های با کتاب است که در گعده های فعالان کتابخانه مسجد مطرح و بررسی می گردد.

 

خبرگزاری شبستان در البرز طی هر هفته نسبت به معرفی کتابخانه های کانون های فرهنگی هنری مسجد که طرح شنبه های با کتاب را اجرا می کنند با هدف معرفی کتاب های معتبر آماده دریافت و گزارش های تصویری و خبری است.

 

* مهدیه دانایی

 

کد خبر 767322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha