به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «منصور کوهی رستمی»، امروز (سه شنبه 30 بهمن) در جشنواره منطقه ای قصه گویی نهاد کتابخانه های عمومی کشور که به میزبانی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: قصه گویی یکی از قدیمی ترین هنرهایی در طول تاریخی به قدمت انسان اندیشه ورز بر روی کره خاکی است، بزرگسالان و کودکان و نوجوانان را از نیازی ازلی و ابدی یعنی قصه شنیدن سیراب کرده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، تصریح کرد: در بیش از نیمی از دوران کودکی، یا کودکان توان مستقیم خواندن متن را ندارند یا از توان اندکی برخوردارند، لذا همراهی و همیاری بزرگسالان نیازمندند.
وی افزود: اگرچه این هنر قدرتمند عصر شفاهی در هیاهوی تکنولوژی و دنیای مدرن در زندگی کودکان و نوجوانان این مرز و بوم در حال رنگ باختن است اما ذره ای در کارایی این هنر نمی توان شک داشت.
کوهی رستمی، اضافه کرد: در اواسط قرن جدید، متخصصان حوزه کودک و نوجوان سراسیمه از اثرات وسیع رسانه های الکترونیکی در ژاپن گردهم آمدند که نتیجه این همایش و نشست این بود که راه فرار از اثرات مخرب دنیای جدید رجوع به سنت قصه گویی گذشته است.
وی به اهمیت قصه گویی پرداخت و عنوان کرد: دنیای قصه ها دنیای کودکان است، قصه ها گفته می شوند تا دنیای درونی کودکان را با دنیای بیرونی آنها پیوند بزنند چرا که قصه ها از دل دنیای کودکان برخاسته اند و چه خوب است که دنیای کودک با دنیای واقعی خودش یعنی دنیای قصه شروع شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، ادامه داد: قصه و قصه گویی از آغاز اهمیت خاصی در تربیت و شکل گیری شخصیت کودکان داشته اند و همواره با هدف تأثیرگذاری بر کودکان گفته شده اند تا جایی که برای قصه فواید فراوانی بیان شده است.
وی انتقال و نهادینه کردن ارزش های ناب انسانی در نهاد کودکان، کمک به پرورش قدرت بیان و عواطف و افکار کودکان، تقویت وپرورش نیروی تخیل در کودکان، تحریک قوهی ابتکارو ابداع در کودکان، ایجاد عشق وعالقه به ادبیات در کودکان و رشد اعتماد به نفس کودکان از جمله فواید قصه گویی است.
وی ابراز کرد: بر خلاف تصور بسیاری که قصه را وامدار فرهنگ شفاهی می دانند و کتاب را میراث دار فرهنگ مکتوب و این دو را در دو جهت متضاد می پندارند، کتابداران کتابخانه های عمومی با وقوف بر پیوند بین قصه و کتاب سعی دارند با پرورش فن و هنر قصه گویی گامی در جهت کتابخوان کردن کودکان بردارند.
کوهی رستمی، اذعان داشت: قصه ها روایت کتاب هایی هستند که در کتابخانه ها در اختیار کودکان قرار دارند و اجرای زنده آنها برای کودکان نقش مهمی در علاقه مندی کودک به کتاب دارد.
وی جشنواره قصه گویی نهاد کتابخانه های عمومی کشور را تلاشی در جهت احیا و زنده نگه داشتن هنر قصه گویی برای کودکان این مرز و بوم دانست.
لازم به ذکر است، اولین جشنواره منطقه ای قصه گویی به میزبانی استان خوزستان با حضور 32 کتابدار از استان های چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان امروز (سه شنبه 30 بهمن) آغاز به کار کرد و فردا (چهارشنبه 1 اسفند) به پایان می رسد.
در این جشنواره کتابداران با ارائه قصه های خود به رقابت می پردازند که در نهایت توسط سه داور، مورد قضاوت و سنجش قرار می گیرند و از برگزیدگان تقدیر می شود.
این جشنواره با هدف ترویج قصهگویی به عنوان ابزاری تربیتی و فرهنگی در کتابخانهها، شناسایی کتابداران قصه گو و ارزیابی میزان توانمندی و مهارت های آنان، سنجش مهارت ها و کارآمدی کتابداران در امر قصه گویی و همچنین توسعه و ترویج فرهنگ قصهگویی برگزار شده است.
نظر شما