تربیت اجتماعی متکی بر تربیت اخلاقی است

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه خروجی تربیت اجتماعی نوجوانان خود باوری و اعتماد به تفس است، گفت: تربیت اجتماعی متکی بر تربیت اخلاقی است.

به گزارش خبرنگار شبستان از مشهد، محمد رضا شرفی، استاد دانشگاه تهران صبح امروز(28 مهر) در چهارمین نشست تخصصی از سلسله نشست های تخصصی باشگاه تربیت با محوریت " رشد و تربیت اجتماعی نوجوانان" در جمع معاونان پرورشی و مشاوران مدارس نواحی مشهد اظهار داشت: اسلام روش تربیت اجتماعی خود را مبنی بر اخلاق بنا نهاده است.

 

وی با اشاره به این مطلب که شعار اجتماعی اسلام در زمینه تربیت اجتماعی از منظر قرآن کریم " پیروی کردن از حق در فکر و عمل" است، تصریح کرد: خروجی تربیت اجتماعی نوجوانان خود باوری و اعتماد به تفس است چرا که تربیت اجتماعی متکی بر تربیت اخلاقی است.

 

نویسنده کتاب" دنیای نوجوانان" با بیان اینکه انسان به صورت فطری فردی اجتماعی و مدنی است، خاطر نشان ساخت: رشد و تربیت اجتماعی انسان ها به صورت منشور است که هریک از اضلاع این منشور تربیتی شامل تربیت عاطفی، عقلانی، اخلاقی و دینی از جمله عوامل تاثیر گذار در تربیت منشوری اجتماعی نوجوانان است.

 

شرفی با اشاره به این مطلب که رشد اجتماعی نوجوانان در دو محیط مدرسه و خانواده شکل می گیرد، افزود: 85 درصد از نشاط معقولی که نوجوانان در مدارس و خانواده به دست می آورند بر اساس برقراری ارتباطات صحیح انسانی است.

 

مسئول گروه روانشناسی دانشگاه تهران ادامه داد: روند پیچیدگی زندگی، میل به حیات متعادل، رقابت های روز افزون، تامین نیاز به مقبولیت اجتماعی و تحقق رشد اجتماعی از جمله ضرورت ها ی رشد اجتماعی درنوجوانان است.

 

وی همچنین به عوامل موثر بر رشد اجتماعی نوجوانان اشاره کرد و گفت: برقراری ارتباطات موثر و کار آمد، دست یابی به اطلاعات روز و جدید، تربیت های رسمی که این تربیت از طریق آموزش و پرورش، مدرسه ، معلمان و مربیان حاصل می شود.

 

وی به دیگر عوامل موثر بر رشد اجتماعی نوجوانان اشاره کرد و اذعان داشت: رسانه ها، تاکید بر نقش های فردی، نفوذ همسالان و اطرافیان و تاکید بر نقش فرد از دیگر عوامل موثر بر رشد اجتماعی نوجوانان است.

 

شرفی با اشاره به این مطلب که رسانه ها نقش تاثیر گذاری برروی ذهن دانش آموزان برای پذیرش الگو دارند، خاطر نشان ساخت: متاسفانه برخی از رسانه ها تنها به معرفی چهره های ورزشی و هنرمندان می پردازند و این در حالی است که در کشور چهره های فرهیخته بسیار ی برای الگو پدیری دانش آموزان وجود دارد.

 

نویسنده کتاب" دنیای نوجوانان" به نقش مدرسه در روش های موثر در رشد تربیتی نوجوانان اشاره کرد و گفت: ایجا د بینش، الگو سازی، تکریم شخصیت، تقویت روح رفاقت بجای رقابت، استفاده از ظرفیت های ورزش، هنر و فوق برنامه و تشکیل جلسات بحث و انتقاد نسل جوان، تبیین ویژگی ها و ساختار های جامعه دانش آموزی، تقویت جایگاه نماز جماعت، تبیین روح مردم گرایی در نماز وتبیین حق الناس از عوامل موثر در رشد تربیتی نوجوانان در مدرسه است.

 

وی به مسئولیت های خانواده در تربیت اجتماعی نوجوانان اشاره کرد و افزود: خانواده متعادل، انتقال تجربیات ارزشمند والدین، طرح بحث و گفتگو، آشنایی والدین با مباحث اجتماعی و مهارت های زندگی، ارائه معیار های استوار به منظور برقراری ارتباطات اجتماعی، آشنایی با شیوه های مستمررابطه های دوستی سالم، کنترل استفاده نوجوان از رسانه ها چون اینترنت، ماهواره، رایانه و توجه به ثار مخرب استفاده از تلفن همراه از مسئولیت های خانواده در تربیت اجتماعی نوجوانان است.

 

شرفی با بیان اینکه دوستی های نوجوانان جلوه ای از تربیت اجتماعی است به همین منظور معیارهای انتخاب دوست، محیط انتخاب دوست، شیوه های ارتباطی و تقویت رابطه های دوستی باید مورد توجه قرار گیرد، تاکید کرد: رابطه دوستی دارای ارزش است که موجب رشد زینت و جمال اجتماعی، گسترش دایره ارتباطی، توسعه شخصیت و رشد معنویات در نوجوان را به دنبال داشته باشد.


استاد دانشگاه تهران ادامه داد: سوق یافتن نوجوان به سوی انحرافات اجتماعی، تزلزل آبرو و حیثیت فردی وخانوادگی، ایجاد وقفه در جریان تحصیل، احساس گناه و غذاب وجدان و ارز دست دادن فرصت های ارزشمند زندگی از آسیب های دوستی های نامطلوب در دوران نوجوانی است.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 76717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha