فعالان قرآنی درگیر خبرهانباشند/رهبری وسران سه قوه به قرآن اهتمام دارند

حجت الاسلام خاموشی تحقق مطالبه رهبری در امر حفظ را نیازمند ایجاد سونامی مثبت دانست و گفت: بهتر است فعالان قرآنی خود را درگیر خبرها نکنند چراکه سران سه قوه و در راس آنها رهبری به قرآن اهتمامی خاص دارند.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی در همایش مسئولان دارالقرآن های استانی این سازمان دین تنزیل شده را دین حداکثری خواند و گفت: خداوند در نظام احسن هر آنچه را که موردنیاز است در اختیار ما قرار داده از سوی دیگر دین و شریعت تابع نظام احسن است از این رو انسان مسلمان باید اسلام را در زندگی خود به طور کامل عینیت ببخشد.

وی با بیان این مطلب که قرآن کتاب وحی برگرفته از نظام احسن است، اظهار کرد: فکر و عقل ما باید تابعی از نظام احسن باشد، در جامعه قرآنی دین حداکثری ضرورت دارد و ما نباید از این چشم انداز کوتاه بیاییم.

حجت الاسلام خاموشی با اشاره به شاخصه های انسان مسلمان در قرآن تصریح کرد: شاید تعداد این شاخصه های زیاد نباشد اما دامنه دربرگیری آنها وسیع است، انسان قرآنی موحد در نظر و عمل، معتقد به روز قیامت و معاد است علاوه بر این انسان طراز قرآنی به وحی ایمان و اعتقاد داشته و عقل خود راهم عرض آن قرار نمی دهد بلکه برای فهم آِات نورانی وحی از عقل و فکر خود استفاده می کند.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: انسان طراز قرآنی علی رغم ایمان به معاد و روز قیامت برای زندگی دنیوی نیز برنامه ریزی دارد و از این طریق بر نظام های فکری جهان حاکم می شود آنچنان که امام خمینی (ره) به عنوان یک انسان طراز قرآنی بر اندیشه جهان حاکم شدند و موج بیداری اسلامی امروز ناشی از همین تفکر است.

وی کشف انسان های طراز قرآنی به عنوان قلل مرتفع جامعه را ضروری دانست و بیان کرد: این قله ها می توانند محور تعلیم و تربیت در حلقه های قرآنی باشند، از طرفی باید از تفسیرهای به رای از دین و قرآن پرهیز کرد چون همین تفاسیر آشفتگی های بسیار را گریبانگیر ما می کند.

حجت الاسلام خاموشی با تاکید بر لزوم تربیت فرزندان جامعه با اسلام واقعی نه نوع ظاهری آن عنوان کرد: این مسیر نیازمند شناخت صحیح تکنولوژی ها و فناوری های ارتباطی است تا بتوان از آنها استفاده بهینه کرد در غیر این صورت باید در استفاده از آنها احتیاط را بکار برد.

 

در امر حفظ به عزم ملی نیاز داریم

وی با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن ابراز کرد: تحقق این مطالبه برحق نیازمند عزم ملی است و باید از درون سازمان های مسئول و ذیربط این عرصه آغاز شود حتی اگر به تعداد صفحات محدود تکیه شود چراکه در نهایت عملی می شود.

حجت الاسلام خاموشی با بیان این مطلب که تمامی حلقه های دینی قرآنی باید رویکرد جدی به حفظ آیات الهی داشته باشند، گفت: عملی کردن این مهم توجه به فرد فرد جامعه و مخاطب قرار دادن تک تک خانه ها و خانواده ها است در حقیقت باید سونامی مثبت در کشور برای آموزش 10 میلیون حافظ ایجاد شود.

وی انجام فعالیت های فاخر قرآنی را نیازمند ریشه ای عمل کردن دانست و اذعان کرد: این مهم به تعلیم مربیان و مدرسان زبده بستگی دارد تا بتواند ثمره مطلوب یعنی قرآن آموزان نخبه را به جامعه عرضه کند که در این مسیر نخبه پروری هم باید مدنظر باشد چراکه نخبگان محل رجوع مردم هستند و حلقه های قرآنی پیرامون آنها تشکیل می شود بنابراین باید پاسداشت نخبگان قرآنی مدنظر باشد.

حجت الاسلام خاموشی با ابراز خرسندی از توجه و اهتمام سران قوای سه گانه نظام و در راس آنها رهبر معظم انقلاب به فعالیت های قرآنی تصریح کرد: بهتر است فعالان و مسئولان قرآنی خود را درگیر اخبار نکندد چراکه مسائلی همچون تخصیص بودجه در نظامات اجرایی وجود دارد و این جزء لاینفک این سیستم ها است چراکه منابع محدود است.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان این مطلب که دولت به طور طبیعی باید به فصول ابتدایی همچون معیشت مردم در تخصیص بودجه اهتمام بیشتری داشته باشد، افزود: امید است از نیم درصد اعتبارات مصوب قانون بودجه سال 90 هر میزان که ممکن است محقق شود تا بتوان مبنایی برای حوزه های مختلف در این عرصه مشخص کرد.

وی انجام فعالیت های قرآنی فاخر و اثرگذار را مشروط و منوط به تامین بودجه و اعتبارات ندانست و تصریح کرد: نباید فعالان این ساحت مقدس تمام توجه و اهتمام خود را به منابع معطوف کنند بلکه بیشتر باید به حرکات خودجوش متمرکز باشند.

 

70 هزار مسجد ظرفیت مناسبی برای فعالیت های قرآنی است

حجت الاسلام خاموشی با اشاره به در اختیار داشتن بالغ بر 70 هزار مسجد و 81 هزار هیئت مذهبی در کشور اظهار کرد: اینها ظرفیت مناسبی برای انجام فعالیت های اثرگذار قرآنی به شمار می روند از این رو می توان با بهره گیری از آنها بسیاری از طرح و برنامه ها را اجرایی کرد و ذهن و توان خود را به تامین اعتبار معطوف نکرد.

وی استفاده بهینه از امکانات موجود را رسالت خطیر نهادها و مسئولان قرآنی معرفی کرد و یادآور شد: هزینه کرد بودجه ها و اعتبارات در اختیار برای تامین سخت افزارها کاری منطقی نیست چراکه به لحاظ محل فعالیت ما از توان بالایی برخوردار هستیم بنباراین باید بیشتر این اعتبارات به تامین نرم افزاری و محتوایی اختصاص بیابد.

شایان ذکر است، همایش مسئولان دارالقرآن های استانی سازمان تبلیغات اسلامی هم اکنون در سازمان دارالقرآن الکریم در حال برگزاری است.

پایان پیام/
 

کد خبر 76715

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha