به گزارش خبرگزاری شبستان ، تحقیقات دانشگاه نیوکاسل نشان می دهد واقعیت مجازی در درمان بیماران مبتلا به اوتیسم موثر است. بر این اساس کودکانی که به اوتیسم یا درخودماندگی مبتلا هستند با ابزارهای واقعیت مجازی درمان می شوند.
به گفته محققان این دانشگاه ممکن است استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی تا 45درصد می تواند به این کودکان کمک کند.
اوتیسم یا درخودماندگی نوعی اختلال رشدی در روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص میشود. علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز میکند و علت اصلی آن ناشناخته است. این اختلال در پسران شایعتر از دختران است.
وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تأثیر میگذارد.
کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند. این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار میسازد. در بعضی موارد رفتارهای خود آزارانه و پرخاشگری نیز دیده میشود.
در پروژه تحقیقاتی دانشگاه نیوکاسل با استفاده از یک اتاق آبی محیط امنی را برای کودکان مبتلا به اوتیسم ساختند تا این بیماران به آرامی در شرایط استرسزا قرار بگیرند تا در کنار یک درمانگر با ترسهای خود مقابله کنند.
نتایج این آزمایش نشان داد که ۴۵ درصد از بیماران جوان ۶ ماه پس از انجام پروژه تأثیرات مثبت این روش را از خود بروز دادند.
منبع: دیلی میل
نظر شما