به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، همایش «مدرسه تربیتی امام موسی صدر و دلالت های آن در زمان حاضر» امروز (سه شنبه، 30 بهمن) با حضور شخصیت های علمی فرهنگی در مدرسه دارالفنون در حال برگزاری است.
بنابر این گزارش، «حورا صدر» در این همایش اظهار کرد: این همایش در روز سی ام بهمن ماه برگزار می شود که مصادف است با سالروز سخنرانی امام موسی صدر در کلیسای کبوشیین و القای موعظه روزه؛ ایشان ۴۴ سال قبل به دعوت علمای این کلیسا نه تنها برای سخنرانی بلکه برای انجام یک منسک در آنجا حاضر شد و بعدها چنین تعبیر کرد که این دعوت به مثابه دعوت من از یک کشیش مسیحی برای سخنرانی در نماز جمعه بود!
دختر امام موسی صدر و رییس موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر اضافه کرد: رئیس جمهوری وقت لبنان بعد از این مراسم گفته بود: نخستین بار در تاریخ مسیحیت یک روحانی غیرکاتولیک در یک کلیسای کاتولیک برای جمعی از مومنان در جایگاه موعظه سخنرانی کرد.
وی با بیان اینکه امام موسی صدر سخنان خود را در این مراسم با دعای افتتاح آغاز کرد، گفت: درباره چرایی این دعوت از امام موسی صدر و نیز علت پذیرش آن از سوی پدرم، باید گفت: دیگرپذیری در این دعوت جلوه خاص خود را نشان می دهد یعنی ایشان دیگران را پذیرفت و دیگران نیز ایشان را پذیرفتند که خود یک درس بزرگ است.
رییس موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر با اشاره به ویژگی های مدرسه تربیتی امام موسی صدر، تصریح کرد: انواع و اقسام آثار و نتایج مدرسه تربیتی ایشان در لبنان مشهود و معروف است که ایشان پرچمدار گفتگوی ادیان، رفع محرومیت و فقر و همچنین موسس مقاومت است که هنوز پایدار و سربلند است.
وی تاکید کرد: یکی از نکات برجسته در آثار امام موسی صدر جایگاه ویژه انسان است، چنان که در سخنرانی های ایشان انسان همواره موج می زند و تاکید داشت دین پیش از آنکه برای آخرت ثمر داشته باشد توشه ای برای دنیا است.
صدر با اشاره به ویژگیهای مدنظر امام موسی صدر برای جوانان، بیان کرد: قدرت بیشتر جوان که او را برای کارهای جسمی و روحی آماده میکند و صبر و تحمل در برابر سختی ها از جمله ویژگی های نقل شده امام موسی صدر برای جوانان است.
رئیس موسسه فرهنگی و تربیتی امام موسی صدر در ادامه تاکید کرد: ایشان می فرمود: قرآن، کتاب هدایت و تربیت است و نه کتاب فیزیک و شیمی و دعوت این کتاب برای جستجو در هستی جهت شناخت بیشتر خدا و آثار آن در زندگی است.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: آیا مدرسه تربیتی امام موسی صدر می پذیرد که ایشان بیش از ۴۰ سال را در زندان سپری کند در حالی که ایشان اگر از اسیری خبر داشت برای آزادی وی آرام و قرار نمی یافت؛ باید بدانیم تلاش برای آزادی ایشان توفیق میخواهد لذا از همگان تقاضا داریم برای آزادی ایشان دعا کنند.
در ادامه این همایش «سیدمهدی فیروزان» نیز طی سخنانی بیان کرد: مهمترین دستاورد این همایش مطرح شدن اندیشه امام موسی صدر در آموزش و پرورش است تا معلمان به عنوان افراد مرتبط با آینده سازان این انقلاب، گوشه ای از این اندیشه را که تجربه خود را در لبنان پس داده است، دریافت کنند.
داماد امام موسی صدر ادامه داد: آموزش و پرورش ایران امروز در کتب درسی از این متفکر بخش هایی را مطرح کرده است تا جوانان را هر چه بیشتر با شخصیت ایشان آشنا کند.
فیروزان با اشاره به بخشی از ویژگی های مدرسه تربیتی امام موسی صدر، تصریح کرد: امام در باب مذمت توجیه یک وسیله به عنوان مثال بد بودن دروغ، کبر و مذموم بودن برخی اعمال در تمام ادیان، تاکید دارد که جامعه حاصل عمل است و هیچ تصادفی عمل ما را توجیه نمی کند آنچه از ما می ماند عمل است لذا ایشان دخالت هر پدیده ای در ساخت جامعه را رد میکنند.
عضو هیات مدیره موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: امام موسی صدر معتقد بود اگر صفتی در یک اندیشمند سبب محرومیت جامعه از وی شود، ظلم به آن جامعه است به طور مثال معتقد بود اگر غرور من تمام افرادی را که به دانش من نیاز دارند، محروم کند امری مذموم است زیرا مانع عطا در جامعه شده است.
نظر شما