توسعه قاچاق دام در لرستان/قاچاق دام، چالشي در عرصه معيشت و اقتصاد مردم است

توسعه قاچاق كالا بويژه قاچاق دام چالشي جدي در عرصه اقتصاد و معيشت و از عامل های گرانی و قیمت گوشت است.

به گزارش خبرگزاري شبستان از خرم آباد، اين روزها در مناطق غربي كشور و استان لرستان شاهد تقويت قاچاق كالا و دام هستيم.


كاهش ارزش ريال نسبت به دلار موجب شده است، قاچاقچيان خارج از كشور روزانه و ساعت به ساعت در قالب هاي مختلف اقدام به خريد مواد غذايي مردم مي كنند.


خريد دام چالشي جدي فرا روي معيشت مردم است، در پي نا آگاهي روستاييان، قاچاقچيان دام موجود را به قيمتي كه به ظن مردم مناسب است خريداري كرده و از كشور خارج مي كنند.


در حالی که اين روزها بسياري از مردم به دنبال گران شدن قيمت گوشت، اين كالا را از سفره خانواده کم و یا حتی جمع كم كرده اند، قاچاقچيان یک جفت دام سبک را به قيمتي بيش از پنج ميليون تومان( به گفته روستاييان) خريداري مي كنند، گويا بايد مردم خيال خريد سالي چند وعده گوشت را به خواب ببينند.


خوراك يارانه اي كه دو اختيار دامداران قرار مي گيرد و چراي دام در منابع طبيعي كه سرمايه عموم مردم است، وظيفه مسوولان و روستائیان را جهت مقابله با قاچاق كالا صد چندان مي كند.


ضروري است مسوولان بويژه نهادهاي نظارتي به صورت جدي به ميدان آمده و براي جلوگيري از قاچاق حتي عملكرد مسوولان نظارتي هم ارزيابي شود.


واضح است كه كوتاهي در اين عرصه موجب التهاب بازار و چه بسا بستر مشکلات عدیده در جامعه باشد.

 

قاچاق دام از عوامل تشدید کننده گرانی گوشت

 

عظیم دادگر، مدیر توسعه، بازرگانی و تنظیم بازار جهاد کشاورزی لرستان، با بیان اینکه نوسانات قیمت گوشت در استان به خاطر قاچاق دام زنده است، افزود: برنامه های متعددی برای مقابله با قاچاق دام، سوخت و کالای اساسی در دست اقدام است.

 

وی با اشاره به اهمیت همکاری دیگرنهادها در این زمینه، افزود: برای انتقال دام از کامیون استفاده می شود که ضروری است بازرسی بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

 

دادگر، بیان کرد: عشایر یا دفترچه عشایری دارند و یا مجوز دامپزشکی، چنانچه این دو مورد را نداشته باشند جابجایی دام از سوی آنها قاچاق حساب می‌شود.



مدیر توسعه، بازرگانی و تنظیم بازار جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه صادرات دام زنده ممنوع است، افزود: قاچاق دام زنده در استان به ویژه در شهرستان کوهدشت به صورت شبکه‌ای انجام می‌شود.

 

هیچ نوعی دامی موقتا از استان لرستان صادر نمی شود

 

دادگر با بیان اینکه صادرات دام از استان به خارج از کشور ممنوه است، افزود: تا اطلاع ثانوی هیچ نوع دامی از استان لرستان خارج نمی شود.

 

وی با بیان اینکه با همکاری نیروی انتظامی شامگاه گذشته حدود 4 بار کامیون دام در استان متوقف شده است، بیان کرد: این دام ها به جایگاه دام انتقال داده می شوند و با نظر مقامات قضایی در استان تعیین تکلیف می شوند.

 

دادگر، اظهار داشت: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار و دستور العمل ابلاغی، موقتاً مصوب شده است که هیچ نوع دامی به خارج از استان نرود مگر با مجوز دامپزشکی و یا عشایر دارای دفترچه عشایری.

 

با بیان اینکه دام نر برای کشتار به کشتارگاه ها ارسال می شوند، افزود: تا تعیین تکلیف در ستاد تنظیم بازار استانداری هیچ دامی از استان خارج نخواهد شد.

 

روزانه بیش از 300 راس دام از پلدختر خارج می شود

 

رییس اداره صنعت ،معدن و تجارت پلدختر گفت: برای تنظیم بازار گوشت، خروج دام از شهرستان باید متوقف شده و اداره دامپزشکی نیز نباید مجوز صدور دام صادر کند.

 

جهانگیر اکبری در جلسه ستاد تنظیم بازار شهرستان پلدختر با بیان اینکه یکی از مشکلات شهرستان پلدختر تهیه گوشت برای نیاز مردم است اظهار داشت: در حالی که اداره صمت با قاچاق دام مبارزه می کند اما روزانه 200 یا 300 راس دام از شهرستان پلدختر خارج می شود.
به گفته وی این اداره با کمبود نیرو و امکانات مواجه است و از ابتدا تا انتهای حوزه استحفاظی این شهرستان از روستای پل تنگ تا شهر معمولان تنها 2 بازرس دارد.


اکبری خاطرنشان کرد : اداره صنعت و معدن یک دستگاه نظارتی است و این اداره در شهرستان در عملکرد آذر و دی ماه سال جاری 9 گشت مشترک با ادارات مرتبط داشته و از فروشگاه های نهادهای دامی و کشاورزی شهرستان بازرسی هایی انجام شده که تخلفاتی در این رابطه منجر به تشکیل پرونده شده است.


وی افزود: 14 مورد تخلف در رابطه باعرضه کود شیمیایی خارج از شبکه به ارزش 410 میلیون ریال در شهرستان پلدختر طی این مدت ثبت شده و درتشکیل جلسه با روسای اتحادیه های صنفی 2 محموله آردخبازی به تعداد 240 کیسه که تحویل اداره تعزیرات شده توقیف شد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت پلدختر، گفت: این اداره به صورت گسترده برنج به قیمت هر کیلوگرم 56 هزار ریال و 44 هزار ریال در این شهرستان توزیع کرده است.


وی افزود:حدود یکهزارواحد بازرسی طی 2 ماه اخیرتوسط نیروهای اداره صمت پلدخترصورت گرفته که در این مدت 47 مورد تخلف به ارزش ریالی حدود 600 میلیون ریال باتشکیل پرونده به تعزیرات شهرستان معرفی شده است.


اکبری، عمده ترین مشکل شهرستان را گرانی برخی کالا دانست و گفت: این مشکل مسئله ای سراسری است و این اداره برای نخستین بار در سطح شهرستان یکسان سازی بهای خدمات کالا انجام داده و قیمت ها در تمام صنف ها چاپ و در اختیار مکان های عمومی قرار گرفته است.

 

قاچاق دام مولد  از استان لرستان

حبیب الله خجسته پور، معاون سابق سیاسی امنیتی استانداری لرستان، هم در خصوص قاچاق دام زنده از استان، با اشاره به اینکه امروز کشور درگیر جنگ اقتصادی دشمنان است، بیان کرد: قاچاق کالا از قرارگاه‌های اصلی پیروزی در جنگ اقتصادی است.

 

وی با بیان اینکه باید فراتر از وظایف سازمانی و روزمره به‌دنبال مبارزه با قاچاق کالا باشیم، افزود: اگر موضوع قاچاق کالاست کنترل نشود به طور قطع به‌عنوان یک ستون پنجم ضربه‌های بسیار شدیدی بر پیکره اقتصاد ما وارد خواهد کرد.

 

خجسته‌پور گفت: در قاچاق دام زنده از دو محور می‌توانیم موضوع را مورد بررسی قرار دهیم، محور اول این است که افرادی سودجود دام سبک و یا گاهی دام سنگین را از کشور خارج می‌کنند وقتی که عرضه کم و تقاضا نیز وجود داشته باشد، افزایش قیمت گوشت را درپی خواهد داشت.

 

وی خاطرنشان کرد:  براساس آماری که منتشر می‌شود، دام مولد از استان خارج‌شده و این جای سؤال دارد. اگر هدف فقط مصرف گوشت است باید از دام نر استفاده کنند، قاچاق دام مولد یک هشدار و زنگ خطر است. ما در جنگ اقتصادی به‌سر می‌بریم، چه‌بسا عده‌ای به قصد خرابکاری دست به این اقدام بزنند تا نه تنها امروز در معرض خطر باشیم بلکه این خطر در آینده نیز وجود داشته باشد، هدف قاچاق دام مولد ضربه‌زدن به مردم و کشور است.

 

خجسته‌پور اظهار داشت: جابجایی قاچاق دام مولد یا به‌صورت خودرویی و یا به‌صورت مالرو است. قاچاق خودرویی با مشاهده مدارک اولیه قابل رصد است و برای جلوگیری از این اقدام می‌توان از وجود3 مجوز ایست بازرسی سیار در شهرستان کوهدشت استفاده کرد، اما برای کنترل خروج دام به‌صورت مالرو تقویت گشت مشترک بازرسی به‌ویژه در مبادی خروجی حوزه شهرستان‌های رومشکان و کوهدشت و حتی مناطقی از حاشیه رودخانه‌های مرزی که احتمال تردد وجود دارد به‌عنوان مصوبه در دستور کار قرار گیرد.

 

وی با اشاره به نقش پایگاه‌های مقاومت بسیج روستاها و رسانه‌ها برای آگاه‌سازی مردم از خطرات قاچاق دام زنده افزود: جایگاه‌های عرضه دام در هر شهرستان باید ساماندهی شود، املاک تملیکی باید هماهنگی‌های لازم را با میدان‌های عرضه دام داشته باشد.

 

خجسته پور، با بیان اینکه جامعه بومی و محلی را باید از خطرات قاچاق دام و به‌ویژه دام زنده آگاه کرد، عنوان کرد: در حوزه ماشین‌آلات کشاورزی و صنعتی باید پایش‌های مرتبی در دستور کار قرار بگیرد و اماکنی که علمک گاز داند سهمیه‌های فراورده‌های نفتی آنان ابطال شود.

 

وی افزود: نفت‌کش‌های عراقی که در یک مسیر با بار خالی حمل‌ونقل می‌کنند، می‌تواند ابزاری برای حمل قاچاق سوخت به بیرون از مرزها باشد و باید کنترل جدی‌تری روی این نفت‌کش‌ها انجام شود.

 

متأسفانه دام جوان و مولد استان را به صورت زنده از طریق گردنه‌ها و بیراهه‌ها در مرز به فروش می‌رسانند و دام پیر را در استان کشتار می‌کنند.

 

در شرایط امروز و جنگ اقتصادی دشمنان با ملت ایران، برای صیانت از معیشت مردم لازم است با تلاش مضاعف شرایط اقتصادی کنترل شود.

 

بسیج عمومی در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد و  انتظار می رود جهت رفع این مشکل مردم و مسئولان به میدان عمل آمده و با همت مضاعف از اقتصاد و معیشت مردم صیانت کرده به سرعت فضای موجود برای قاچاقچیان دام زنده ناامن شود و دستگاه‌های مرتبط جهت جلوگیری از قاچاق دام زنده و کنترل قیمت گوشت در استان اقدام نمایند.

 

کد خبر 767066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha