«محمدجواد فاضل لنکرانی» در گفت وگو با خبرگزاری شبستان پیرامون پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب مدظله العالی در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: حوزه علمیه در مواجهه با این پیام باید مسئولیت خود را سنگین تر بداند و نباید با پیام راهبردی رهبر فرزانه انقلاب مدظله العالی، شعاری و احساسی برخورد شود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: نکات فراوانی در بیانیه «گام دوم» رهبر معظم انقلاب مدظله العالی که خطاب به ملت ایران صادر شده است، وجود دارد؛ اولین نکته جامعیّت پیام است که حاکی از نقش مهم ولایت فقیه در رهبری امت و یکی از برکات این اصل است.
آیت الله فاضل لنکرانی با تصریح بر اینکه رهبری امت اسلامی با رهبری سایر امتها قابل مقایسه نیست، گفت: در ملتهای و حتّی دیگر انقلابها به هیچگاه مشاهده نشده، رهبر آنها این چنین گذشته و آینده را مورد دقت قرار دهد و حرکت 40 ساله نظام را به صورت دقیق تحلیل کند؛ نقاط بسیار اساسی و مثبت انقلاب اسلامی، آرمانها و موفقیتهای نظام و انقلاب را روشن کند و سپس به صورت دقیق و مستدل، نقشه راه آینده را برای نسل حاضر و مخاطبان آینده ترسیم و تنظیم کند.
وی ادامه داد: در انقلابهای دیگر که منشأ آن مسائل سیاسی، اقتصادی یا مادی بوده، رهبران آن نسبت به گذشته و آینده برای خودشان تکلیف و مسئولیتی نمیدیدند، بلکه در پی به دست آوردن اقتدار سیاسی بودهاند؛ اما اصل ولایت فقیه و شخص رهبر فرزانه انقلاب مدظله العالی، مولد این تحلیل جامع و دقیق، صحیح و منصفانه از یک حرکت چهل ساله یا بیشتر و ترسیم نقشه راه برای آینده هستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: ما استقامت در راه و هدف، عدم عدول از آرمانها، صبر و حوصله و متانت و همه جهاتی را که لازم است یک رهبر حکیم داشته باشد، هم در شخصیت ممتاز امام خمینی(ره) و هم در رهبر معظم انقلاب مدظله العالی مشاهده میکنیم.
آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به اینکه این بیانیه، محصول ولایت فقیه است، حال آنکه در سایر نظامها چنین پیامی تولید نمیشود، افزود: یکی از آثار مهم ولایت فقیه این است که ولیّ فقیه یک شخص بیدار، هوشیار، موظف به اجرای احکام دین و رعایت مصالح مردم و نظام است و حق ندارد سر سوزنی طبق هوای نفس، بیندیشد، بنویسد یا عمل کند؛ چنین ویژگی ممتازی را در هیچ نظامی نمیتوان یافت.
استاد درس خارج حوزه در ادامه به وظیفه طلبهها و حوزههای علمیه در مقابل این پیام اشاره کرد و گفت: هر قشری در برابر این پیام وظیفه ای دارد؛ از جمله حوزه علمیه مسئولیت سنگینی در قبال این پیام به عهده دارد.
وی تصریح کرد: از آنجا که حوزه علمیه همواره در صف مقدم انقلاب و پیروی از افکار امام و رهبری بوده و هست، باور نسل امروز طلاب با این پیام تقویت پیدا میکند، همچنین این پیام موجب تقویت باورهای علمی حوزویان نسبت به اصل ولایت فقیه میشود یعنی حوزه به این نتیجه میرسد ولایت فقیهی که امام از درون این فقه بیرون آورد و به کرسی نشاند این آثار و این ثمرات را در این 40 ساله داشته و در آینده، هم همینطور خواهد بود.
آیت الله فاضل لنکرانی تأکید کرد: حوزه باید باور خود را قوی تر کند و مسئولیت خود ار سنگینتر بداند؛ با این پیام، نباید بهصورت شعاری، احساسی و ظاهری برخورد شود، چنانچه این نگرانی وجود دارد که یکی دو همایش برگزار شود و بعد هم بگویند ما وظیفهمان را انجام دادیم.
وی عنوان کرد: حوزه علمیه باید برای استمرار انقلاب اسلامی فعالیت کند و افکاری را به نسل جوان و جامعه بشری تزریق کند که استمرار انقلاب اسلامی را در پی داشته باشد؛ ما برای تحقق این پیام باید فکر کنیم و زمینه تولید اندیشههای نو را ایجاد کنیم.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران بر پایه اصولی بنا شده که رهبر معظم انقلاب مدظله العالی در این پیام به هفت الی هشت مورد آن که شامل آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت، برادری میشود، اشاره کرده اند که این اصول، زمانبر و موقتی نیستند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، گاهی منشأ یک انقلاب، گرفتاریهای خاص آن جامعه بوده، آن گرفتاریها که به پایان برسد تاریخ مصرف آن انقلاب هم تمام میشود، اما وقتی انقلاب ما بر اساس اسلام بنا شد و این اصول هم در اسلام وجود دارد، پس هیچگاه در اصول انقلاب اسلامی ایران، پیری و فرسودگی راه پیدا نمیکند.
آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران، اصول و آرمانهایی دارد که به هر نسل و گروهی ارائه شود، میپذیرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه به نقشههای شوم دشمن در مقابله با انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: میخواهند در ذهن مردم ایجاد یأس کنند و این فکر را تلقین میکنند که نسل امروز حاضر نیست انقلاب را ادامه دهد؛ اما این حرف ناشی از آن است که روح انقلاب و بنمایه انقلاب را نفهمیدهاند.
آیت الله فاضل لنکرانی اظهار داشت: بن مایه انقلاب اسلامی، اصولی است که نسل امروز و بلکه صد نسل آینده هم نسبت به این اصول خضوع کرده و از عمق وجود آن را میپذیرد؛ زیرا انقلاب اسلامی ایران برای دین، آزادی، استقلال و عدم تبعیض بوده است.
وی یادآور شد: امروز قوانین نظام جمهوری اسلامی ما تبعیضبردار نیست، در حالیکه در دولتهای طاغوت، قوانین مملو از تبعیض بود، امروز در برنامه بودجه کشور، با برنامهریزیهایی که میشود صدر تا ذیل مردم بهرهمند میشوند. اما در گذشته چنین نبود؛ البته ممکن است در مرحله اجرا تخلفاتی هم صورت بگیرد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تأکید کرد: در انقلاب اسلامی ایران، پیری و فرسودگی به وجود نمیآید و بنبستی درآن نیست، زیرا مبتنی بر اصول صحیحی است.
آیت الله فاضل لنکرانی در ادامه گفت: پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی به منزله گزارشی از عملکرد 40 سال گذشته انقلاب است تا نسل امروز و فردا متوجه وظیفه خود در مقابل نظام جمهوری اسلامی باشند که در این راستا، حوزههای علمیه وظیفه دارند نکات مهم این پیام را برای برای نسل امروز به صورت مستدل، منطقی، روشن، تبیین کنند.
وی افزود: یکی از نتایجی که میتوان از این پیام گرفت، این است که باید برای حوزه، جدایی دین از سیاست یک افسانه باشد که بحمدلله هست و اگر قبل از انقلاب این بحث در حوزه صدایی ولو بسیار بسیار ضعیف داشت با ظهور انقلاب آن صدا کاملاً خاموش شد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تصریح بر اینکه امروز زمان برداشتن گام دوم انقلاب است، عنوان کرد: یکی از برکات انقلاب اسلامی و نظام این است که جدایی دین از سیاست را نقض کرد و ما باید به نسل امروز بگوییم که فکر جدایی دین از سیاست یک توهمی بیش نیست و طرفداری ندارد.
آیت الله فاضل لنکرانی یادآور شد: برخی در صدد القای این موضوع هستند که گروهی از انقلابیها از اصل ولایت فقیه برگشتهاند، شاید بعضی افراد دنیاطلب که دنیای آنان با پیروی از ولایت فقیه تأمین نمیشود، برگشته باشند، اما آنان که اصل ولایت فقیه را از روی علم و آگاهی و با فکر و اعتقاد پذیرفتهاند، اتفاقا روز به روز بر عقیدهشان محکمتر شدهاند.
وی تأکید کرد: وظیفه حوزه این است که جریانها و اتفاقات روز دنیا و مسائل مربوط به جهان اسلام را رصد کرده و با فکر و اندیشه و میدان به عرصه بیاید و روشنگری کند.
استاد درس خارج حوزه با بیان اینکه بیانیه «گام دوم انقلاب» خطاب به ملت ایران، یک پیام تاریخی و ماندگار است، اظهار داشت: حضرت امام خمینی(ره) میفرمودند ولایت فقیه عنایت خاص خداوند متعال بر مردم است و ما باید برای این نعمت بزرگ قدردان خداوند باشیم.
وی افزود: حضرت آیت الله خامنهای مدظله العالی که امروز به عنوان ولیّ فقیه در جامعه حضور دارند، به صورت دقیق و منصفانه، چنین پیام آگاهانهای میدهند؛ اگر در کارهای اجرایی نظام دچار خطاهایی شده، خطاهای خودش را میپذیرد، امّا در اصول و آرمانها نه تنها سر سوزنی دچار خطا نشده بلکه استوارتر و محکمتر بر آن پافشاری کرده است.
آیت الله فاضل لنکرانی ادامه داد: یکی از تعابیر کلیدی در این پیام آن است که قبل از انقلاب اسلامی، مردم تصور میکردند که دو قطب شرق و غرب بر دنیا حاکم است، اما انقلاب اسلامی این دو قطب را به اسلام و استکبار تبدیل کرد که نماد اسلام هم ایران و جمهوری اسلامی است.
وی تصریح کرد: اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکا شاخ و شانه میکشید که ما به شما اسلحه نمیفروشیم، اما امروز نگران این مسئله است که چرا ایران سلاحهای موشکی قوی تولید میکند و منطقه را تسخیر خود کرده است. فهم اینکه نگرانی دشمن 40 سال پیش چه بوده و امروز چیست برای ما خیلی مهم است یعنی از کجا به کجا رسیدیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه بیان داشت: رهبر معظم انقلاب مدظله العالی برای انقلاب اسلامی، تعابیری نو به کار بردند مانند زلزله انقلاب، اینکه انقلاب اسلامی ایران یک زلزله سیاسی در دنیا ایجاد کرد و یا تعبیر به رستاخیز علمی، انقلاب علمی، طهارت اقتصادی که بسیاری از این تعابیر برای ما جدید بود.
آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه بیانیه «گام دوم انقلاب» برای نسل آینده انقلاب اسلامی، امید بخش است، تأکید کرد: تحلیل رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مدظله العالی در بیانیه «گام دوم انقلاب» حاکی از ایمان قوی ایشان به خداوند و تسلط فراوان ایشان بر همه زوایای انقلاب است.
وی بیان داشت: یکی از ویژگیهای این پیام این بود که حق امام خمینی(ره) در بخشی از این پیام به خوبی ادا شده بود؛ ایشان کاملاً واقف به شخصیّت بینظیر امام خمینی(ره) هستند و همه این توفیقات را از برکات وجودی آن مرد بینظیر در تاریخ روحانیت میدانند.
استاد درس خارج حوزه یادآور شد: چهل سالگی انقلاب اسلامی کارنامهای است که در رأس آن حضرت امام(ره) و در استمرار آن شخص مقام معظم رهبری مدظله العالی است.
آیت الله فاضل لنکرانی در پایان بر مطالعه دقیق این بیانیه تأکید کرد و اظهار داشت: بنده تا کنون بیش از 35 نکته از این پیام استخراج کردم که در مناسبتهای مختلف و در جلسات درس و منبر مطرح خواهد شد و امید است که این واقعیات برای جامعه روشنگری شود.
تهیه و تنظیم: زهرا قربانی
نظر شما