به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «بهرام قاسمی» در نشست خبری امروز خود با محکوم کردن حادثه تروریستی خاش گفت: امیدواریم این حادثه ها در مرزهای ایران و پاکستان به پایان برسد و دیگر شاهد این حوادث نباشیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به فشارهای آمریکا بر اروپا در حوزه اینستکس افزود: فشارهای آمریکا در این زمینه ادامه دارد و ما شاهد اراده جدی اروپا در ثبت اینستکس هستیم. اما شاهد موفقیت خاصی در اجرای این سار و کار نبوده ایم.
وی تاکید کرد: ثبت اینستکس ابتدای راه است و اجرای آن مهمتر است و انتظار می رود این تاخیرها پایان یابد و اروپا برای اینستکس جدیت بیشتری به خرج دهد. مردم و دولت ما صبر و تحمل شان تا حدی است و لازم است این موضوع با توان بیشتری پیگیری شود.
قاسمی با یادآوری اینکه مذاکرات میان ایران و اروپا در این خصوص برگزار شده است، اعلام کرد: این مذاکرات در هفته های آینده نیز ادامه خواهد داشت.
دیپلمات عالیرتبه کشورمان در ادامه به پیگیری مسائل مربوط به حادثه تروریستی خاش با پاکستان اشاره کرد و تصریح کرد: برای ما قابل قبول نیست که پاکستان نتواند از بروز چنین حادثه هایی از خاک خود جلوگیری کند. امیدواریم اسلام آباد با جدیت این مساله را پیگیری کرده و به امنیت مرزهای خود با ایران توجه بیشتری داشته باشد.
وی عنوان کرد: ما علاقه مندیم مرزهایمان با پاکستان مرزهای دوستی باشد و پاکستان بخواهد بر این وقایع تلخ نقطه پایان بگذارد.
قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر برنامه های وزارت امورخارجه در حوزه سیاست خارجی بیانیه گام دوم رهبری گفت: ۱۵ مورد از سوی رهبری در این مورد توصیه شده است که بخشی از آن ها از گذشته در حال اجراست و کمیته ای در وزارت خارجه در حال مطالعه بر روی این بندهاست تا در سیاست خارجی این توصیه ها به کار گرفته شود.
قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر برنامه های وزارت امورخارجه در حوزه سیاست خارجی بیانیه گام دوم رهبری گفت: ۱۵ مورد از سوی رهبری در این مورد توصیه شده است که بخشی از آن ها از گذشته در حال اجراست و کمیته ای در وزارت خارجه در حال مطالعه بر روی این بندهاست تا در سیاست خارجی این توصیه ها به کار گرفته شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد شرط پیوستن به FATF در اینستکس تاکید کرد: این مساله به عنوان شرط در اینستکس بیان نشده و تنها یک توصیه است. ارتباطی بین این ها وجود ندارد و اروپا ملزم به اجرای اینستکس است و نباید به این مساله توجهی داشته باشد.
قاسمی خاطرنشان کرد: در مورد لوایح پالرمو و CFT نظرات خود را بارها به مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی اعلام کرده ایم و گفته ایم که پیوستن به نهادهای بین المللی به نفع اقتصاد و سیاست خارجی ایران است.
وی ابراز امیدواری کرد: ما امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصمیم درستی برای منفعت ملی و مصلحت کشور دست یابد.
قاسمی همچنین به سفر لاریجانی به چین اشاره کرد و اظهار داشت: چین یکی از شرکای تجاری ماست و امکان دارد در بخش هایی از این همکاری ها نارسایی هایی وجود داشته باشد اما آینده مناسبی برای همکاری های دو کشور شاهد خواهیم بود . سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به جون تنها یک سفر پارلمانی نخواهد بود و هیات تجاری و سیاسی وی را در این برنامه همراهی می کند. برخی کشورها اعلام آمادگی کردهاند که بعد از اجرایی شدن اینستکس از این سازوکار در روابطشان با ایران استفاده کنند و تصورم این است که هند هم یکی از این کشورهاست.
سخنگوی وزارت امورخارجه به اظهارات صدراعظم آلمان در کنفرانس امنیتی مونیخ اشاره کرد و گفت: گفته هلی او در مورد نقش مخرب ایران در منطقه درست نیست و این ها متاثر از القائات رژیم صهیونیستی است و درو ن آلمان متفکران و سیاستمداران بسیاری به نقش مثبت ایران در منطقه واقف هستند و خانم مرکل هم این مساله را می دانند و من این اظهارات وی را جدی نمی گیرم.
وی در پاسخ به سوالی درمورد علت سفر کوتاه وزیر خارجه هند به تهران توضیح داد: روابط ما با کشورهای منطقه مستقل از هم است. روابطمان با هند دیرینه و خوب است. تروریسم بعنوان پدیده شوم در منطقه ما نیاز به اجماع جهانی و همکاری همه جانبه کشورها در منطقه و سایر مناطق دارد و این موضوع میتواند بعنوان بحث اساسی با هند مطرح باشد.
سخنگوی وزارت خارجه به اظهارات وزیر خارجه انگلیس در مورد یمن نیز واکنش نشان داد و اظهار داشت: اینکه وی گفته ایران تعهدی را درباره بحث یمن داده حرف اشتباهی است. ما با همه کشورهای موثر در منطقه و بیرون منطقه درباره شرایط خاص یمن و فجایع انسانی که در آنجا رخ داد، صحبت کردیم.
قاسمی افزود: چند دور با کشورهای اروپایی گفتگو داشتیم که فضایی مناسب برای آتش بس و ارسال کمکهای بشردوستانه ایجاد شود. تلاشهای ایران به نشست استکهلم منجر شد و فکر میکنم صحبت «جرمی هانت» به تعهدی برمیگردد که گروههای یمنی در استکهلم داشتند و ایران به کسی تعهدی نداده است.
وی سفر ولیعهد عربستان سعودی به پاکستان را بی ارتباط با ایران دانست و گفت: روابط خارجی پاکستان و کشورهای همسایه ما به خودشان مربوط است و در این خصوص توصیهای به آنها نمیکنیم و نمیتوانیم دخالتی در روابط آنها داشته باشیم. البته کشورهای همسایه باید مراقب شیطنتهای برخی کانونهای مخرب برای تحت تاثیر قرار دادن روابط با ایران باشند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی در خصوص ادعای برخی رسانههای غربی مبنی بر اینکه افسر ضداطلاعات نیروی هوایی آمریکا به نام «مونیکا ویت» در سال ۲۰۱۳ جذب سرویسهای اطلاعاتی ایران شده، عنوان کرد: این خبرهای ایرانهراسانه و ایرانستیزانه در رسانه های آمریکایی زیاد است. من چنین اطلاعی ندارم، فکر میکنم خبر درستی نبوده و فضاسازی رسانهای و اتهامی است که FBI به یک شهروند آمریکایی مطرح کرده است. ما چنین اطلاعات و قراینی نداریم./
نظر شما