برق رسانی به ۱۷۰ روستا با اعتبار ۴۴۱ میلیارد ریالی

دولت دوازدهم توانسته است اقدامات فراوانی را برای توسعه روستاها با طرح هایی چون برق رسانی انجام دهد که بر اینی اساس از ابتدای سال تاکنون ۱۷۰ روستا با اعتبار ۴۴۱ میلیارد ریالی از نعمت برق برخوردار شده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، توسعه و آبادانی روستاها از اولویت های دولت در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است تا شاهد مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها و افزایش میزان تولید و به دنبال آن افزایش رشد اقتصادی باشیم. اقدامات انجام شده در این زمینه در حوزه هایی چون آب رسانی، برق رسانی، گازرسانی، طرح های بهداشتی باعث آبادانی بیشتر در روستاها شده است و دولت های یازدهم و دوازدهم آبادانی روستاها را جزو اولویت های اصلی خود قرار داده اند. اصلاح ساختار صنعت برق و تشکیل شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی، تلاش برای اصلاح قیمت تمام شده برق با در نظر گرفتن نرخ خدمات توزیع برق و انتقال، فراهم کردن بسترهای لازم برای توسعه صادرات برق توسط بخش خصوصی، افزایش شاخص آمادگی نیروگاه‌های کشور از ۹۴ درصد در سال ۹۲ به ۹۹ درصد در پیک تابستان ۱۳۹۵، صادرات برق به میزان ۳۲۰۲۱ میلیون کیلو وات ساعت از جمله اقدامات دولت یازدهم در حوزه برق رسانی به روستااها بوده است.

 

افزایش راندمان و کاهش هزینه سوخت مصرفی نیروگاه‌ها با شروع بهره برداری از ۴ واحد بخار نیروگاه گازی شیروان، پرند، سمنگان و تابان و افزایش ظرفیت ظرفیت جدید تولید برق به میزان ۶۴۰ مگاوات و صرفه جویی سالیانه حداقل ۹۳۲ میلیون مترمکعب سوخت مصرفی نیروگاه‌ها،  بهره‌برداری از نیروگاه‌های تجدیدپذیر به میزان ۴۲ مگاوات در استان‌های مختلف،  بهره‌برداری از ۶۴ مگاوات موادهای کوچک مقیاس در نقاط مختلف کشور، افزایش ۲۵۵ هزار مشترک جدید برق، توسعه و بهینه‌سازی شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع برق کشور در راستای افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق و امکان تأمین برق مطمئن و پایدار با اتمام عملیات اجرایی و راه‌اندازی ۳۸ پست جدید برق ۴۰۰، ۲۳۰، ۱۳۲ و ۶۴ کیلوولت به همراه خطوط انتقال برق جدید، برنامه‌ریزی و انجام تمهیدات لازم برای عبور موفق از پیک بار تابستان سال ۱۳۹۷ و صادرات برق به میزان حدود ۲۰۰۰ میلیون کیلووات ساعت از اقدامات انجام شده در دولت دوازدهم  در حوزه برق رسانی برای روستاها بوده است.

 

 

وزارت نیرو نیز در گزارشی درباره اقدامات انجام شده برای برق رسانی به روستاها آورده است: «از ابتدای سال تاکنون ۱۷۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۸۰۰ خانوار از نعمت برق برخوردار شده‌اند که برای تکمیل این طرح‌ها بیش از ۴۴۱ میلیارد ریالی اعتبار اختصاص یافته و حدود ۳۵۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۱۰۶ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و ۲۲۲ ترانسفورماتور نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

 

براین اساس، با بهره‌برداری از طرح‌های جدید برق‌رسانی در ایران، جمع روستاهای برق‌دار شده ایران به ۵۷ هزار و ۲۰۰ روستا با جمعیتی بالغ بر چهار میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار رسیده است که برای برق‌رسانی به روستاهای یاد شده بیش از ۲۴۵ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف روستایی و ۷۷ هزار دستگاه ترانسفورماتور روستایی به ظرفیت ۷۷۰۰ مگاولت آمپر نصب و راه‌اندازی شده است.

 

همچنین براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان امسال نیز حدود ۱۰۰ روستای دیگر نیز به جمع روستاهای برق‌دار شده کشور اضافه خواهد شد. در مدت زمان فعالیت دولت تدبیر و امید برق‌رسانی به ۱۳۰ روستا با ۱۵۶۹ خانوار از طریق سیستم‌های انرژی‌های صورت گرفته است. همچنین طی سالیان اخیر به بیش از ۳۲۶۰ خانوار عشایری و کوچ‌نشین در برخی از مناطق کشور از طریق دستگاه‌های تولید برق خورشیدی قابل‌حمل برق‌رسانی شده است.»

 

این در حالی است که چندی پیش مجری برق رسانی روستایی شرکت توانیر گفته بود: «در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به طور متوسط روزانه به چهار روستای کشور برق رسانی شده است. قبل از انقلاب اسلامی چهار هزار و 367 روستا برق دار بود که این رقم اکنون با افزایش 130 درصدی به 57 هزار و 200 روستا رسیده است.»

ایرنا به نقل از «علی چهل امیرانی» در این باره نوشته بود: «تا پایان سال برق رسانی 100 روستای دیگر انجام می شود. 99.7 درصد روستاهای کشور از جمله بالای 10 و 20 خانوار و تمام جمعیت شهری برق دار هستند. اکنون 250 هزار کیلومتر از شبکه برق کشور روستایی است که این حجم خدمت رسانی در جمهوری اسلامی قابل مقایسه با دوره قبل از آن نیست. جشن برق رسانی تمامی روستاهای بالای پنج خانوار کشور سال آینده برگزار می شود.»

 

بنابراین گزارش، از ابتدای سال جاری تا هفته دولت تعداد ۵۳ روستا با ۶۳۷ خانوار با صرف هزینه ای بالغ بر ۹۷ میلیارد ریال از نعمت برق برخوردار شدند که جهت برق رسانی به آنها ۱۳۱ کیلومتر شبکه احداث و تعداد ۸۴ دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت ۲۸۰۰ کیلوولت آمپر نصب شده است این در حالی است که اواخر سال گذشته تعداد ۲۰ روستای دیگر برق رسانی آن انجام شده بود که در هفته دولت افتتاح شد.

 

به این ترتیب از ابتدای انقلاب تا این هفته دولت سال جاری (شهریور ماه) تعداد کل روستاهای برق دار شده ۵۷ هزار و ۸۳ روستا با ۴ میلیون و ۴۹۷ هزار خانوار است که از این تعداد ۲۲۹ روستا با ۲۵۳۶ خانوار با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۳۱۵ میلیارد ریال از طریق سامانه‌های انرژی تجدیدپذیر در نقاط صعب العبور و دور افتاده برق دار شده اند.

 

همچنین در سال های گذشته تعداد ۳۲۶۰ خانوار عشایر کوچ نشین در استان های ایلام، اردبیل، چهارمحال بختیاری، اصفهان و مرکزی با صرف هزینه ای بالغ بر ۲۶ میلیارد ریال از طریق دستگاه‌های قابل حمل خورشیدی برق‌رسانی شده اند.

 

وزارت نیرو برق‌رسانی به روستا‌های بالای ۱۰ خانوار را در برنامه خود دارد. همچنین در صورتی که روستایی به دلیل افزایش جمعیت، تعداد خانوار آن بیشتر شده باشد در برنامه برق‌رسانی به روستا‌ها قرار خواهد گرفت. مرجع اعلام اسامی روستا‌های متقاضی جهت برق رسانی به توانیر یا شرکت برق، نهاد‌های مستقر در خود استان هستند.

 

بخش زیادی از روستا‌های بالای ۱۰ خانوار برق‌رسانی شده در مناطق صعب‌العبور و با دسترسی بسیار سخت قرار داشتند و همین امر نیز باعث شد تا هم سختی‌های کار و عملیات اجرایی برق رسانی به این روستا‌ها دو چندان شود و هم هزینه‌های اجرای عملیات بالا رود./

کد خبر 766358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha