به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، نشست تخصصی عکس اربعین با حضور «امیلی کرث ویت» از کشور انگلستان و به همت ستاد مرکزی اربعین حسینی، امروز (شنبه 27 بهمن ماه) در ساختمان حج و زیارت برگزار شد.
این عکاس انگلیسی در این نشست گفت: سفر من برای تشکر از ایرانیان است چرا که ایران حمایت فراوانی از من داشت و آثار من در این کشور چاپ شد.
وی افزود: سال 2017 در فرانسه بودم که یک ایمیل از خانمی در تهران به من ارسال کرد و از من پرسید که آیا تمایل دارم مستندی درباره اربعین بسازم؟ وقتی از وی درباره مکان سوال کردم اسم کربلا را آورد و من فکر می کردم که کربلا یک روستای کوچک ناشناخته است.
امیلی کرث ویت تصریح کرد: پس از تحقیق متوجه شدم که تفاوت فراوانی بین آنچه شنیدیم و آنچه واقعیت است، وجود دارد. بیشتر این مشکلات ناشی از عدم اطلاعات درباره کربلا است.
وی اظهار داشت: در سال 2018 در پیاده روی اربعین حضور یافتم و از نجف به سمت کربلا پیاده روی کردم. 25 میلیون انسان در اینجا جمع می شوند و این مساله برای من خیلی جالب بود.
این عکاس انگلیسی ادامه داد: من وظیفه داشتم که از نقطه نظر انسانی به این مساله نگاه کنم زیرا این جریان در رسانه های جهان به شکل دیگری نشان داده شده و با انحراف مواجه است. اربعین در رسانه های جهان بایکوت شده و فقط خبرهای داعش از عراق مصادره می شد. این مساله سبب می شود تا کسانی که دوست دارند در این زمینه فعالیت کنند به دلیل ترس از حملات تروریستی از این مساله خودداری کردند.
وی تأکید کرد که بیشتر از 300 گزارش از حمله داعش به ما رسیده بود ولی به دلیل همکاری ایران و عراق مشاهده کردیم که اربعین با امنیت کاملی انجام می گیرد و این همکاری کاملا نمایان است.
امیلی کرث ویت از اربعین به عنوان نماد صلح و آرامش یاد کرد و خاطرنشان ساخت: 57 درصد کسانی که در پیاده روی حضور دارند خانم هستند و نقش آنان در پیاده روی پررنگ است. اما فقط 5 درصد از این تصاویر متعلق به بانوان است.
وی بر لزوم پوشش رسانه ای حضور بانوان در اربعین تأکید کرد و افزود: رسانه ها سعی می کنند تا بانوان مسلمان را تحت فشار نشان دهند اما اربعین نشان می دهد که بانوان به صورت آزادانه می توانند در این مراسم شرکت کنند.
این عکاس گفت: تصویر از مردان مسلمان در غرب اینست که آنان افرادی جنگجو هستند که چیزی به نام زن و خانواده و فرزند نمی شناسند. من در سال 2018 به خانه بسیاری از خانواده های عراقی رفتم و مردانی دیدم که علیه داعش مبارزه می کردند.
وی افزود: یکی از مردان عراقی گفت که برخی گمان می کنند ما فقط به دنبال جنگ هستیم اما ما برای دفاع از وطن و فرزندان به نبرد با داعش می پردازیم و یک همسر و پدر خوبی برای خانواده ام هستیم.
امیلی با اشاره به اینکه مردان عراقی در اربعین بسیار مسئولیت پذیر بوده و میزبان خوبی هستند، تصریح کرد: وقتی مردم برای زیارت به کربلا می روند تنها فکرشان اینست که به حرم برسند اما به نظرم بهترین قسمت سفر اینست که با مردم ارتباط برقرار کرده و با آنان هم سخن باشید.
وی ادامه داد: اربعین گردآورنده انسان های مختلف با افکار مختلف است و امیدواریم سال های طولانی در این مراسم شرکت کنم. در انگلیس هیچ کس درباره اربعین چیزی نمی داند اما من همیشه در این باره صحبت می کنم.
این عکاس بر حضور در اربعین سال آینده تأکید کرد و گفت: امیدوارم خانم های بیشتری در مستندهایی که می سازیم حضور داشته باشند. من در جامعه مسلمانان همانند یک خواهر دیده شده و مورد استقبال قرار گرفتم و سعی می کنم بهترین تصویر را از این محبت ارائه دهم و بر این اساس تحقیق فراوانی انجام می دهم.
این بانوی انگلیسی پوشش مراسم اربعین توسط رسانه های مختلف را مهم دانست و تأکید کرد: شرکت کنندگان در پیاده اربعین از اینکه من به عنوان یک غیرمسلمان در حرم گریه می کردم، متعجب بودند اما باید بگویم که احساسات ما مشترک بوده و این احساس است که ما را در این مکان جمع می کند.
وی با اشاره به افزایش 400 درصدی جنایت علیه مسلمانان پس از ریاست جمهوری ترامپ افزود: می خواهم نشان دهم که مسلمانان در سراسر دنیا چگونه به دلیل این سیاه نمایی دچار مشکل هستند. تلاش می کنم آنچه می بینیم را منعکس کنم.
این عکاس حضور در حرم حضرت زینب(س) را آرزوی خود توصیف کرد و خاطرنشان ساخت که از این مساله هیجان زده است.
وی بیان داشت: امام حسین(ع) شخصیتی بود که سبب آشنایی من با ایمان شد و این امام در واقع مسیح دوم برای من به شمار می آید.
در بخش پایانی مراسم نیز هدایایی به رسم یادبود به خانم امیلی گرت ویث تقدیم شد.
نظر شما