به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، اقدامات انجام شده برای مهار افزایش قیمت مرغ در ماه های اخیر در پاره ای از زمان نتیجه بخش بود و در برخی مواقع نتوانسته قیمت ها را کنترل کند و باز هم شاهد نوسانات قیمت این کالا در روزهای اخیر هستیم.
امروز (شنبه 27 بهمن ماه) نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۰ هزار و ۵۰۰، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۱۴ هزار و ۲۵۰، توزیع درب واحدهای صنفی ۱۴ هزار و ۴۵۰ و خرده فروشی ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان است. همچنین نرخ هر کیلو ران مرغ بدون کمر ۱۴ هزار و ۵۰۰ و ران مرغ با کمر برابر با قیمت مرغ ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم سینه با کتف ۲۱ هزار، سینه بدون کتف ۲۲ هزار و فیله مرغ ۲۵ هزار تومان است.
حالا یک منبع آگاه به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «با توجه به افزایش جوجه ریزی در واحدهای مرغداری پیش بینی میشود که قیمت هر کیلو مرغ در خرده فروشیها از پنجم اسفندماه حداکثر یک هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یابد.»
این در حالی است که چندی پیش بنا به گفته سخنگوی اتاق اصناف به رسانه ملی «صادرات مرغ در اسفند امسال و فروردین سال آینده ممنوع شده است. این کار برای ایجاد سهولت در توزیع کالاهای اساسی و همچنین برای تامین نیازهای خانوارها انجام می شود.»
«مجتبی صفایی» گفته بود: «پیش بینی میکنیم در پایان امسال بازار آرامی خواهیم داشت و با تدابیری که از ناحیه ستاد تنظیم بازار کشور و در بحث توزیع در فروشگاههای زنجیرهای صورت گرفته مشکلی در باب توزیع نیز نخواهیم داشت.»
و در ادامه «عباس قبادی»، دبیر ستاد تنظیم بازار اعلام کرده بود که «هیچ خرده فروشی حق ندارد مرغ گرم را بالاتر از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه کند. قیمت جوجه یکروزه هم 2400 تومان اعلام شد و فروش با قیمت بالاتر به عنوان تخلف محسوب می شود و از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی که از ابتدای زنجیره بر کار نظارت دارند، درخواست کردیم که نظارت را تشدید کنند.»
وی با اشاره به وظایف وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار در تنظیم بازار شب عید گفته بود: «تکالیف عمده وزارت جهاد کشاورزی را ابلاغ کردیم که از جمله، افزایش جوجه ریزی در مرغداری ها است و اگر رقم اعلامی محقق شود، می تواند نیاز عید و بعد از آن را برطرف کند. همچنین به وزارت جهاد کشاورزی اختیار دادیم در صورت نیاز برای حفظ ذخائر استراتژیک گوشت مرغ وارد کند. مجوز واردات جوجه یکروزه و ممنوعیت صادرات مرغ تا پایان ماه مبارک رمضان از دیگر تصمیمات ستاد تنظیم بازار است. مقدار قابل توجهی نهاده، وارد کشور شده و مشکلات ارزی هم با کمک بانک مرکزی برطرف شد. تا زمان رسیدن این نهاده ها به مرغداری ها، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و تعزیرات حکومتی بر روند کار نظارت می کنند.»/
نظر شما