خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل:ایالات متحده آمریکا در نشست امنیت خاورمیانه که در ورشو برگزار شد،نمایش دیپلماتیک بزرگی را به راه انداخت و تلاش کرد تا جهان را با موضع تهاجمی دولت «دونالد ترامپ» علیه ایران متحد کند.
اما واشنگتن به جای اینکه متحدان خود را تحت یک دلیل مشترک با هم متحد کند،تنها موجب نشان دادن اختلاف بیشتر میان آمریکا و متحدان اروپای غربی اش شد.
به طور کلی بیش از 60 کشور در این کنفرانس به میزبانی مشترک لهستان و وزارت امور خارجه آمریکا شرکت کرده بودند اما بر اساس گزارش «سی ان ان»،تعداد به تنهایی نمی تواند نشان دهنده موفقیت دیپلماتیک باشد به ویژه اینگه متحدان اصلی ناتو مانند فرانسه و آلمان مقامات سطح متوسط خود را به این نشست فرستاده بودند.
در نشست ورشو، «مایک پنس»معاون رئیس جمهوری آمریکا در یک تب و تاب غیردیپلماتیک،متحدان اروپایی که حاضر نشدند به پیروی از آمریکا از توافق هسته ای بین المللی با ایران خارج شوند را محکوم کرد.
او همچنین اظهارات تندی علیه بریتانیا،فرانسه و آلمان برای ارائه برنامه هایی که به اتحادیه اروپا اجازه می دهد تا تحریم های آمریکا علیه ایران را دور بزنند،بیان کرد.
«سی ان ان» با ارائه این توضیحات نوشت که در حقیقت واشنگتن ناشی گری دیپلماتیک دیگری را در ورشو انجام داد.
پایگاه تحلیلی «وکس» هم در گزارشی نوشت که آمریکا نشست بین المللی ورشو را برای منزوی کردن ایران برگزار شد اما این واشنگتن بود که به جای ایران منزوی شد.
در این گزارش آمده است: هدف از نشستی که به رهبری آمریکا در ورشو برگزار شد منزوی کردن ایران بود اما در نهایت منجر به منزوی کردن آمریکا شد و بار دیگر بر مشکلات موجود در سیاست های خارجی ترامپ صحه گذاشت.
این کنفراس دو روزه به نام امنیت در خاورمیانه برگزار شد اما در حقیق جمع کردن بیش از 60 کشور فقط برای همراه کردن این کشورها با سیاست سخت رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران بود که البته با موفقیت همراه نشد.
پایگاه تحلیلی «کامان دریمز» هم در گزارشی نوشت که نشست ورشو،شکستی برای ترامپ بود.
در این گزارش آمده است:با پایان یافتن کنفرانس ورشو با بیانیه مشترکی که حتی اشاره ای به ایران نکرد،شکی وجود ندارد که کنفرانس ضد ایرانی دولت ترامپ،یک شکست فاحش حداقل برای تشکیل ائتلافی علیه ایران بود.
استفاده از ائتلاف ضد ایرانی به عنوان یک اصل سازمان دهی شده برای متحد کردن رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی ،ایده جدیدی نیست.این ایده تا کنون چندین بار از سوی واشنگتن مورد آزمایش قرار گرفته که نمونه های اولیه آن به دهه 1990 بر می گردد.
ادبیات دولت ترامپ هم شبیه ادبیات دولت کلینتون در اواسط دهه 1990 است که آمریکا تلاش کرد ایران را ریشه همه مشکلات در منطقه خاورمیانه بداند.
اما هیچ یک از این تلاش ها تا کنون موفق به کاهش نفوذ و تاثیرگذاری ایران در منطقه نشده و به طور قطع کنفرانس ورشو به عنوان بخشی از این برنامه نتوانست در منزوی کردن ایران موفق باشد.
نظر شما