تنها 24 درصد از معابر تهران برای معلولان مناسب سازی شده  است

رئیس گروه توانبخشی سازمان بهزیستی، استان های چهار محال بختیاری و آذربایجان شرقی را به ترتیب صاحب پایین ترین و بالاترین رتبه در مناسب سازی معابر در کشور اعلام کرد که سهم تهران تنها 24 درصد بوده است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیس گروه توانبخشی سازمان بهزیستی به آمار مناسب سازی معابر و اماکن شهری در استان ها اشاره کرد و گفت: استان چهارمحال بختیاری با 11 درصد و آذربایجان شرقی 39 درصد دارای کمترین و بیشترین آمار مناسب سازی بوده اند و در این میان سهم استان تهران فقط 24 درصد است.
 

حسین امیرانی روز چهارشنبه در اولین جلسه ستاد مناسب‌ سازی معابر و محیط شهری برای معلولان در سال جاری افزود: علاوه بر تحقق ماده (2) قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و همچنین کنوانسیون حقوق معلولان که در خصوص مناسب سازی با همکاری دستگاه ها تاکید شده است، تغییر نگرش و رفع موانع فرهنگی، اجتماعی و نگرش ها در این خصوص ضروری است.

 

این مقام مسئول تاکید کرد: معابر، علایم راهنمایی و رانندگی، مبلمان شهری،‌ حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی از جمله مواردی است که باید برای دسترسی آسان معلولان مناسب سازی شود.

 

رئیس گروه توانبخشی  سازمان بهزیستی با بیان این نکته کهمناسب سازی یک وظیفه عمومی است و فقط بر عهده سازمان بهزیستی نیست  گفت: باید از اقشار جامعه گرفته تا نهادها، انجمن های معلولین، سازمان های غیردولتی و همچنین تمامی سازمان های دولتی در این خصوص همکاری های لازم را انجام دهند.

 

وی با اشاره به نقش شهرداری در این خصوص خاطر نشان کرد: از سال 86 به بعد دستگاه ها به بحث مناسب سازی محیط و معابر ورود پیدا کرده‌اند که دراین بین، عملکرد شهرداری در این زمینه نسبت به دستگاه های دیگر پررنگ ‌تر بوده است.

 

امیرانی به نمونه گیری که در سال 89 انجام شده بود اشاره کرد و گفت: براساس این نمونه گیری که از 9 هزار و 847 مورد فضای آموزشی، بهداشتی، درمانی، اداری، پایانه‌ها، بانکها و همچنین امان ورزشی انجام شد به این نتیجه رسیدیم که 6 درصد مبلمان شهری، 7 درصد فضای آموزشی و 27 درصد فضا و مکان های عمومی مناسب سازی شده‌اند.

 

وی تاکید کرد: براساس این تحقیق استان چهارمحال و بختیاری با 11 درصد کمترین و آذربایجان شرقی با 39 درصد بیشتری آمار مناسب سازی را به خود اختصاص داده است که در این میان آمار مناسب سازی معابر و اماکن عمومی تهران 24 درصد بود.

 

امیرانی گفت: براساس نتایج این تحقیق مشاهده می‌شود که مبلمان شهری و اماکن عمومی در کشور وضعیت نامطلوب و نامناسبی دارند که امکان دسترسی معلولان به آن پایین بوده که این امر نیازمند برنامه ریزی کلان و همگرایی دستگاه ها برای رسیدن به شهر بدون مانع است.
 

پایان پیام/

کد خبر 76602

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha