«حسین امامی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند، با اشاره به بارش های اخیر و آب گیری سدها در خراسان جنوبی، اظهار کرد: خوشبختانه به دنبال بارش های اخیر در استان 2.5 میلیون متر مکعب آب در سدهای مخزنی و تغذیه ای ذخیره سازی شده است.
افزایش ۹۰ درصدی بارندگی در خراسان جنوبی
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با ابراز خرسندی از اینکه به لطف پروردگار در چند روز اخیر شاهد بارندگی های خوبی در استان بودیم، افزود: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، نسبت به بلند مدت حدود هشت درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 90 درصد افزایش بارندگی را در سطح استان شاهد بوده ایم.
امامی گفت: در تمامی هفت سد مخزنی خراسان جنوبی ورودی آب داشته ایم که به واسطه بارندگی های اخیر در این سدها در مجموع نزدیک به 2 میلیون متر مکعب آب ذخیره سازی شده که بیشترین حجم ورودی آب به سد فرخی قاین به میزان 800 هزار متر مکعب بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه خراسان جنوبی گریبان گیر خشکسالی 20 ساله است، این بارش ها مؤثر است؛ اما نمی تواند کل مشکلاتی که در سالیان گذشته ایجاد شده را رفع کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی ادامه داد: با مدیریت منابع آب به ویژه در بخش کشاورزی، اجرای برنامه احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی می توان تا حدودی مشکل کم آبی استان را مرتفع ساخت.
امامی از آبگیری سد نهرین طبس خبر داد و افزود: با توجه به اینکه این سد تامین کننده بخشی از آب شرب شهر طبس است، امیدواریم با این حجم آبگیری دغدغه ای در تامین آب این شهر در تابستان آینده نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه 500 هزار متر مکعب سدهای تغذیه مصنوعی خراسان جنوبی نیز به دنبال بارندگی های اخیر آبگیری شده است، گفت: 20 درصد پهنه استان که مناطق پربارانی است، آب خروجی وارد سدها می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی تصریح کرد: در بخش های زیادی از این مناطق متناسب با حق آبه تالاب های پایین دست، طرح های تغذیه مصنوعی اجرا شده یا در دست اجرا می باشد که از مهمترین آن ها می توان به تغذیه مصنوعی بندان در شهرستان نهبندان با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد تومان اشاره کرد.
امامی با بیان اینکه مشکلات موجود در سد سیاهو در شهرستان سربیشه بگیری این سد را به تاخیر انداخته است، گفت: به دنبال بارندگی های اخیر استان، حجم آب خوبی به این سد وارد شده و آرام آرام رها سازی می شود که این امر موجب تغذیه مناسب سد درح نیز می شود که در کیفیت چاه های پایین دست هم به لحاظ کمی و هم کیفی مؤثر است.
وی افزود: با اتمام طرح سیاهو در شهرستان سربیشه، بخش زیادی از سیلاب های فصلی در منطقه مهار و موجب بهبود کیفیت آب چاه های پایین دست و زهکش این محدوده می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تغذیه مصنوعی آهنگران در شهرستان زیرکوه، گزیک در شهرستان درمیان و مشوکی در شهرستان سربیشه از دیگر طرح های تغذیه مصنوعی در دست اجرا در استان است، گفت: با رفع موانع اعتباری عملیات اجرایی آن پس از پروژه بندان ادامه خواهد داشت.
امامی با بیان اینکه سدهای مخزنی در مجموع 80 میلیون متر مکعب و سدهای تغذیه مصنوعی در مجموع 20 میلیون متر مکعب رواناب را در استان مهار می کند، تصریح کرد: بخش زیادی از این روانآب ها توسط بندسازهایی که توسط مردم احداث شده است مهار و در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: بخش دیگر رواناب ها، نیز حق آبه تالاب هاست که حتما باید لحاظ شود در غیر این صورت با بحران گرد و غبار مواجه می شویم.
نظر شما