به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، «سعید نمکی» در ۲۵ سالگرد تاسیس دانشگاه علوم پزشکی ارتش با بیان اینکه دفاع مقدس درسهای زیادی به دشمنان ما آموخت، گفت: دشمنان در دفاع مقدس آموختند که این سرزمین، سرزمینی نیست که بشود بر آن تاخت یا با دستی آلوده بر آن تجاوز کرد.
وزیر بهداشت و درمان با اشاره به ترور چند تن از هموطنانمان در جنوب و شرق کشور افزود: استکبار جهانی ما را به تروریست متهم می کند در حالی که خود آنها تروریست را اشاعه می دهند.
وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه سلامت و بهداشت و درمان اظهار کرد: با نگاهی به گذشته می بینیم در سال ۵۷ در شاخص های سلامت کجا بودیم و امروز کجا ایستادیم، دستاوردهای سلامت جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی مورد تایید سازمانهای بینالمللی است در سال ۵۷ از هر ۱۰۰۰ کودک ۱۳۱ نفر یک ماهگی را نمی دیدند و ۱۲۰ تولد زنده به یک سالگی نمی رسیدند و از ۱۰۰ هزار زن باردار ۲۴۷ نفر تلف وی شدند. در کل کشور ۱۴ هزار و ۷۰۰ طبیب داشتیم که برخی هندی، پاکستانی، فیلیپینی بودند و تنها۶۱۰ دانشجوی پزشکی در کشور مشغول تحصیل بودند و تنها ۷ دانشکده پزشکی در کشور وجود داشت. اما امروز تمام شاخص های مهم در مرگ و میر را کسب کردیم و این از دستاورد های مهم انقلاب اسلامی است.
وزیر بهداشت ادامه داد: در این شاخص ها در میان ۲۳ کشور ما رتبه اول در منطقه را از آن خود کردیم و این دستاورد ها در سایه همدلی و هم افزایی در درون نظام جمهوری اسلامی ایران است.
نمکی اظهار کرد: امروز عوامل ایجاد خطر در نظام سلامت بسیار پیچیده است، یک روز با شش دلار کودکان را واکسینه می کردیم، امروز شاید با کشیدن راه دسترسی به نظام سلامت تسهیل شده است اما سرطان ها، حوادث جاده ای، روان پریشی، بهداشت سالمندان و حاشیه شهرها از عوامل مهم مرگ و میر هستند که نیازمند هم افزایی بیشتر در عرصه های دیگر نیز است.
وی خاطرنشان کرد: ایران از بهترین کشورهای آموزش در عرصه پزشکی است و اکنون هیچ خدمتی را در عرصه سلامت از کشور دیگری دریافت نمی کند و در این عرصه نیازمند هیچ کشوری نیستیم. در حال حاضر 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی ارتش با تجربه در طب رزم به عنوان یکی از محورهای اصلی آموزش و محور تراما برای تمام دانشگاه ها کمک رسان است، گفت: باید دیوار میان دانشگاه علوم پزشکی تهران، ارتش، تبریز و حتی دانشگاه آزاد را برداریم. امروز نیازمند هم افزایی و وحدت هستیم، پس از این مرحله باید تلاش کنیم دیوارهای دانشگاه را در میان جامعه نیز برداریم. دانشجویان پزشکی و پرستاری باید با مولفه های موثر در سلامت در سطح جامعه آشنا شوند.
نمکی ادامه داد: ما هنوز طبیب تربیت می کنیم نه حکیم، حکیم طبیب جامعه نگر و جامعه محور است. به جای طب به حکمت هم باید بپردازیم، آموزش های طب باید با دیرینه های فرهنگی آغشته شود تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
وی گفت: پژوهش ها و نگاه همان نگاه جزیره ای در تحقیقات است و هنوز پژوهشکده ها از تحقیقات یکدیگر بی خبر هستند. باید محورهای پژوهش با یکدیگر در میان گذاشته شود تا در ارایه شیوه برای حل مشکلات به نتیجه مطلوب برسیم./
نظر شما