دستگاه های هم خانواده وزارت ارشاد باید به تقویت حوزه فرهنگی و اجتماعی کمک کنند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مسائل دستگاه های هم خانوده از یکدیگر جدا نیست و باید به یکدیگر در مسائل مختلف کمک کنند، تأکید کرد: باید حوزه اجتماعی و فرهنگی را تقویت کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سید عباس صالحی، وزیر فررهنگ و ارشاد اسلامی، امروز ( 26 بهمن ) در دومین روز سفر به استان کرمان در جلسه با دستگاه های هم خانواده وزارت خانه متبوع، با اشاره به اینکه در داخل خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد باید هم افزایی داشته باشیم و خدمات بهتری انجام بگیرد؛ افزود: حجم قابل توجهی در داخل این دستگاه ها هست که باید از آن استفاده کرد مثلا با تعداد زیاد کانوان های مساجد که 23 هزار کانون هستند یک ظرفیت خوب برای استفاده در حوزه های مختلف فرهنگی است.

 

 

وی با بیان اینکه برای نزدیک تر شدن دستگاه های هم خانواده باید جلسات و تعاملات بیشتری وجود داشته باشد و منابع انسانی کیفی ما فراوان نیستند، عنوان داشت: باید منابع انسانی کیفی را در یک سبد بریزیم و انحصارگرایی نکنیم لذا باید آنها را یکپارچه و از ظرفیت یکدیگر استفاده کنیم از طرف دیگر در بحث خیرین بتوانیم برای سایر دستگاه های هم خانواده استفاده کنیم.

 

 

صالحی با افزودن اینکه مسائل دستگاه های هم خانوده  از یکدیگر جدا نیست و باید به یکدیگر در مسائل مختلف کمک کنند، خاطرنشان کرد: نسل آینده ما کودکان و نوجوانان هستند که در این زمینه باید از ظرفیت های یکدیگر استفاده کرد و باید حوزه اجتماعی و فرهنگی را تقویت کنیم.

 

 

حجت الاسلام تدینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان در این جلسه با اشاره به اینکه به لطف خدا ارتباطات خوبی با محوریت مدیرکل ارشاد بین دستگاه های هم خانواده وجود دارد و قول داده ایم که امکانات مختلف را در اختیار یکدیگر بگذاریم، افزود: وقف در کرمان به دلیل ریشه تاریخی و اعتقادات مردم، جایگاه خوبی وجود دارد لذا 80 هزار موقوفه در استان داریم بیش از 700 متولی داریم که متولی در کشور کم اما در استان کرمان بسیار خوب و گسترده است.

 

 

وی با بیان این مطلب که نیروی انسانی متناسب با حجم کار در سازمان اوقاف استان کم داریم، بیان داشت: لذا در بخش نیروی انسانی توجه ویژه ای بشود که می تواند خدمات خوبی ارائه بدهد در چنین شایطی باوجود موقوفات و فعالیت های گسترده در این زمینه نیروی انسانی کمی داریم.

 

 

حجت الاسلام تدینی با اشاره به اینکه در بخش اعتبارات دولتی در خصوص مساجد و اماکن مذهبی به خصوص در مناطق محروم توجه بیشتری بشود، اظهار داشت: برخی اماکن اوقاف را دستگاه های دولتی دارند فارغ از اینکه این قضیه مشکلات شرعی دارند لذا در این زمینه وضعیت خوبی وجود ندارد چراکه اجاره های خود را پرداخت نمی کنند.

 

 

محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان هم با بیان اینکه کارهای مشترک از جمله جلسه ایثارگران با دستگاه های هم خانواده برای اولین بار برگزار شد که جلسه خوبی هم بود؛ افزود: لذا به لطف خدا تعامل و همراهی خوبی بین دستگاه ها است.

 

 

وی با اشاره به اینکه تفاهم نامه ای با تأکید وزیر که دستگاه های هم خانواده با هم دیده بشوند وجود دارد، اظهار داشت: در حوزه نهاد کتابخانه ها در شمال و جنوب، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، در حوزه کانون های مساجد در شمال و جنوب و همچنین اوقاف سهمی از تفاهم نامه دیده شده است و با کاری که کانون ها در برنامه های رویش معنوی کردند موجب تعامل بیشتر بین کانون ها شد.

 

محمود عرب نژاد، مدیرکل حج و زیارت استان نیز با اشاره به اینکه در استان کرمان 114 دفتر زیارتی فعالیت می کنند که بعد از تعطیل شدن سوریه و حج عمره برخی دفترها رو به تعطیلی است؛ گفت: تعدادی تحت عنوان آزادبرها مشکلاتی را بوجود آورده اند که باید این مسئله حل بشود.

 

 

وی ادامه داد:  آزادبرها تعدادی دلال پیدا کرده اند مثلاً از هرکس که گذرنامه می گیرند 200 هزار تومان پول به او می دهند لذا موجب استقبال بیشتر مردم در آزادبرها می شود.

 

محمد جواد حسین زاده، مدیرکل نهادکتابخانه های استان در این جلسه گفت: کتابخانه ها منابع مالی قابل توجهی ندارند که توجه به بخش کودک، پژوهش در کتابخانه ها، آسان سازی در امورکتابخانه ها، تعامل با دستگاه ها در سطح استان، توجه به نقش کتابداران از جمله سیاست هایی هست که فعالیت های خود را بر این اساس قرار دادیم.

 

 

وی با بیان این مطلب که یک میلیون 600 هزار جلد کتاب، 140 هزار عضو و بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر از ابتدای سال مراجعه کننده به کتابخانه ها داریم،  بیان داشت: به ازای هر 100 نفر دو متر فضا در استان وجود دارد و با توجه به محدودیت های مالی که داریم تلاش شده از ظرفیت خیرین استفاده بشود لذا بیش از 30 باب کتابخانه های ما را خیرین ساخته اند همچنین بیش از 62 انجمن کتابخانه ها در سطح استان داریم.

 

 

حسین زاده با اشاره به اینکه همه کتابخانه ها به بخش کودک و نوجوان تجهیز شده است، بیان داشت: به همت مدیرکل ارشاد تعامل بین دستگاه های فرهنگی وجود دارد اما اگر گردهمایی کشوری بین خانواده ارشاد بوجود بیاید می تواند موجب هم افزایی بشود.

 

مجید خوبی زاده، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد جنوب استان کرمان در این جلسه با اشاره به اینکه جنوب یک منطقه بکر فرهنگی است و جای کار زیادی هم دارد، افزود: نسب به شمال محرومیت های بیشری داریم از طرف دیگر ظرفیت های خوبی در جنوب وجود دارد  و در سطح فعالیت های قرآنی ورود کرده ایم لذا 60 حافظ کل در سطح کانون ها داریم.

 

 

وی با بیان این مطلب که 430 کانون در جنوب داریم، ابراز داشت: در جنوب کوچک ترین کتابخانه ایران وجود دارد؛ در حوزه های انیمیشن، تئاتر و غیره ورود پیدا کرده ایم از طرف دیگر مشکلات زیادی داریم و خیر یا کارخانه و شرکتی وجود ندارد که حمایت کند؛ از بودجه های استانی تاکنون محروم بوده ایم که از وزیر تقاضا داریم در این زمینه مساعدت کند.

 

 

بهنام احمدی، مسئول خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در کرمان در این جلسه با اشاره به اینکه استان کرمان شرایط خاص خود را دارد، اظهار داشت: بحث حضور اتباع بیگانه، مذاهب اسلامی، محرومیت ها، تفاوت های فرهنگی موجب دشوار شدن انجام کار خبر شده است.

 

وی با بیان این مطلب که از نظر امکانات زیر صفر و در زمینه نیروهای انسانی دچار مشکل هستیم، ابراز داشت: پراکندگی استان زیاد است و این کار خبر را مشکل کرده است از طرف دیگر در حوزه تجهیزات فنی نیز مشکلات زیادی داریم.

 

وی با اشاره به اینکه تقاضا داریم سهم رسانه ها به طور مشخص دیده بشود، بیان داشت: همچنین تقاضا داریم سختی کار نیروهای خبرگزاری نیز دیده بشود.

 

 

محمدابدالی تکلو، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان نیز توضیحاتی داد که مستقل منتشر می شود.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 765889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha