به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجتالاسلام «شهابالدین میهنپرست»، امامجمعه شهر چوار، در خطبههای این هفته نماز جمعه در مسجد جامعه این شهر، با اشاره به خطبه بیست و یکم کتاب شریف نهجالبلاغه، اظهار کرد: حضرت امام علی (ع) در این خطبه میفرمایند که حضرت رسول اکرم (ص) فرمودهاند که بیگمان پایان کار (رستاخیز و قیامت و بهشت و دوزخ) در برابر شماست و عوامل مرگ، پیوسته شما را بهپیش میراند، سبکبار شوید تا به قافله برسید.
وی، تصریح کرد: مهمترین عامل بدبختی و شکست گروهی از انسانها، سنگین کردن بار خویش از اموری است که هرگز، در زندگی ساده دنیا، به آن نیازی نیست، مسافری را فرض کنید که برای سفر یک روزه، به راه میافتد، او مقدار کمی نان و غذا و میوه درست بهاندازه سفر یکروزه در دستمالی بسته به همراه خود میبرد و حال مسافر دیگری را فرض کنید که ساکهای متعددی از مواد مختلف غذایی و نانوآب و غذا و انواع شیرینیها و میوهها را برای همین سفر یک روز بردوش گرفته و حرکت میکند.
امامجمعه چوار، یادآور شد: بدیهی است که مسافر نخست، با خاطری آسوده و بسیار راحت، با گامهای استوار و سریع بهسوی مقصد میتازد درحالیکه مسافر دوم در همان نخستین فراز و نشیب، به نفسنفس افتاده و وامی ماند، این سرنوشت کسانی است که اموال فراوان و زرقوبرق بسیار متاع دنیا را گرد خود فراهم ساخته و شب و ورز در فکر حسابوکتاب و حفظ و نگهداری آن هستند و چنان مشغولند که نهتنها به فکر خدا و معاد نیستند، بلکه آرامش دنیا را نیز از دست میدهند.
وی، در ادامه با اشاره به محورهای بیانیه مهم و راهبردی گام بزرگ دوم انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: ایشان در این بیانیه خطاب به جوانان فرمودند که دهههای آینده، دهههای شماست و شمایید که باید کارآزموده و پرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید و آن را هر چه بیشتر به آرمانهای بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (اروحنا فداه) است نزدیک کنید.
امامجمعه شهر چوار، یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که رهزنان فکر و عقیده و آگاهی بسیارند، حقیقت را از دشمن و پیاده نظامش نمیتوان شنید، انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن، از نقطه صفر آغاز شد، اولاً همهچیز برعلیه ما بود، ثانیاً هیچ تجربه پیشینی و راه طی شدهای در برابر ما وجود نداشت و بهرغم همه این مشکلات طاقتفرسا، جمهوری اسلامی روزبهروز گامهای بلندتر و استوارتری به جلو برداشت، این چهل سال شاهد جهادهای بزرگ و افتخارات درخشان و پیشرفتهای شگفتآور در ایران اسلامی است.
حجتالاسلام میهنپرست، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در این بیانیه بابیان اینکه روحیه و باور (ما میتوانیم) منشأ برکات بزرگ شد، فرمودند ثبات و امنیت کشور و تمامیت ارضی و حفاظت از مرزها را که آماج تهدید جدی دشمنان قرارگرفته بود ضمانت کرد، موتور پیشران کشور در عرصهی علم و فنّاوری و ایجاد زیرساختهای حیاتی و اقتصادی و عمرانی شد که تاکنون ثمرات بالندهی آن روزبهروز فراگیرتر میشود.
امامجمعه شهر چوار، یادآور شد: ایشان در ادامه فرمودند که این باور مشارکت مردمی را در مسائل سیاسی مانند انتخابات، مقابله با فتنههای داخلی، حضور در صحنههای ملّی و استکبارستیزی به اوج رسانید، بینش سیاسی آحاد مردم و نگاه آنان به مسائل بینالمللی را به گونهی شگفتآوری ارتقاء داد و کفّهی عدالت را در تقسیم امکانات عمومی کشور سنگین کرد، یار معنویّت و اخلاق را در فضای عمومی جامعه بهگونهای چشمگیر افزایش داد.
وی، بابیان اینکه رهبر معظم انقلاب در این بیانیه فرمودند که امّا راه طی شده فقط قطعهای از مسیر افتخارآمیز بهسوی آرمانهای بلند نظام جمهوری اسلامی است. دنبالهی این مسیر که به گمان زیاد، بهدشواری گذشتهها نیست، باید با همّت و هشیاری و سرعت عمل و ابتکار شما جوانان طی شود، افزود: ایشان در این بیانیه تأکید کردند که نکتهی مهمّی که باید آیندهسازان در نظر داشته باشند، این است که در کشوری زندگی میکنند که ازنظر ظرفیتهای طبیعی و انسانی، کمنظیر است و بسیاری از این ظرفیتها با غفلت دستاندرکاران تاکنون بیاستفاده یا کم استفاده مانده است. همتهای بلند و انگیزههای جوان و انقلابی، خواهند توانست آنها را فعّال و در پیشرفت مادّی و معنوی کشور به معنی واقعی جهش ایجاد کنند.
امامجمعه شهر چوار، گفت: مقام معظم رهبری در این بیانیه علم و پژوهش، دانش را آشکارترین وسیلهی عزّت و قدرت یک کشور بیلان کردند و فرمودند که این راه طی شده، با همهی اهمیتش فقط یک آغاز بوده است و نه بیشتر. ما هنوز از قلّههای دانش جهان بسیار عقبیم؛ باید به قلّهها دستیابیم، باید از مرزهای کنونی دانش در مهمترین رشتهها عبور کنیم. ما از این مرحله هنوز بسیار عقبیم؛ ما از صفر شروع کردهایم، عقبماندگی شرمآور علمی در دوران پهلویها و قاجارها در هنگامیکه مسابقهی علمی دنیا تازه شروعشده بود، ضربهی سختی بر ما وارد کرده و ما را از این کاروان شتابان، فرسنگها عقب نگهداشته بود، ما اکنون حرکت را آغاز کرده و با شتاب پیش میرویم ولی این شتاب باید سالها با شدّت بالا ادامه یابد تا آن عقبافتادگی جبران شود.
حجتالاسلام میهنپرست، با اشاره به اینکه ایشان در این بیانه اقتصاد را یک نقطهی کلیدیِ تعیینکننده دانستند و فرمودند که اقتصاد قوی، نقطهی قوّت و عامل مهم سلطه ناپذیری و نفوذناپذیری کشور است و مهمترین عیوب، وابستگی اقتصاد به نفت، دولتی بودن بخشهایی از اقتصاد که در حیطهی وظایف دولت نیست، نگاه به خارج و نه به توان و ظرفیت داخلی، استفادهی اندک از ظرفیت نیروی انسانی کشور، بودجهبندی معیوب و نامتوازن و سرانجام عدم ثبات سیاستهای اجرائی اقتصاد و عدم رعایت اولویتها و وجود هزینههای زائد و حتّی مسرفانه در بخشهایی از دستگاههای حکومتی است.
وی، در پایان خاطرنشان کرد: ایشان در این بیانیه تأکید داشتند که جوانان عزیز در سراسر کشور بدانند که همهی راهحلها در داخل کشور است و راهحل این مشکلات، سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که باید برنامههای اجرائی برای همهی بخشهای آن تهیّه و باقدرت و نشاط کاری و احساس مسئولیت، در دولتها پیگیری و اقدام شود. درونزایی اقتصاد کشور، مولّد شدن و دانشبنیان شدن آن، مردمی کردن اقتصاد و تصدّی گری نکردن دولت، برونگرایی با استفاده از ظرفیتهایی که قبلاً به آن اشاره شد، بخشهای مهم این راهحلها است.
نظر شما