به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، واگذاری شرکت های فرهنگی – ورزشی استقلال و پرسپولیس در جلسه 25 آذرماه هیات دولت مورد موافقت اعضا قرار گرفت تا بار دیگر اخبار مربوط به واگذاری سهام سرخابی ها در رسانه ها دست به دست شود.
پس از آنکه اعضای هیات دولت با این واگذاری موافقت کردند سازمان خصوصی سازی در اجرای تصمیم اخیر هیأت وزیران مبنی بر خصوصی سازی باشگاههای فرهنگی-ورزشی استقلال و پرسپولیس، آماده سازی و واگذاری سهام این 2 باشگاه را در دستور کار خود قرار داد و در اطلاعیه اعلام کرده بود: «با توجه به ابعاد اجتماعی و فرهنگی باشگاههای مذکور و حساسیتهای موجود در خصوص واگذاری آنها و ضرورت توجه به نقطه نظرات، تجربیات، مستندات و تحقیقات صورت پذیرفته در این زمینه، از کلیه صاحبنظران، اساتید و دانشگاهیان، علاقه مندان و خبرگان باشگاههای یاد شده دعوت می شود تا پیشنهادات، مطالعات و مستندات خود را در قالب گزارش یا مقاله، فایل الکترونیکی، فایل صوتی، مکتوب و ... در خصوص نحوه آمادهسازی، قیمتگذاری، روش واگذاری و نظارت پس از واگذاری این دو باشگاه از طریق آدرس الکترونیکی sorkhabi@ipo.ir به این سازمان ارسال و یا با شماره تلفن ۱۹-۸۸۰۸۹۹۰۱ داخلی ۲۶۲۴ تماس بگیرند.
بدیهی است سازمان خصوصی سازی از نظرات و پیشنهادات مفید و ارزنده دریافتی در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه نهایت بهرهبرداری را خواهد نمود و در فرآیند اجرایی واگذاری سهام این دو باشگاه هرگونه رهیافت از طریق این فراخوان را مورد توجه قرار خواهد داد.»
پس از آن رییس سازمان خصوصی سازی خبر داد که مزایده واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در اسفند امسال انجام شود. «علی اشرف پوری حسینی» پس از جلسه سوم دی ماه کمیسیون نظارت بر اجرای اصل ۴۴ که با موضوع واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برگزار شده بود این خبر را به رسانه ملی داده بود.
وی درباره محتوای آن جلسه گفته بود: «در این جلسه مقرر شد کارگروهی از مرکز پژوهشهای مجلس، دیوان محاسبات، دو باشگاه استقلال و پرسپولیس فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش و سازمان خصوصی سازی تا 2 هفته آینده بر روی نحوه واگذاری این 2 باشگاه بررسیها را انجام و پیشنهادها را به جلسه بعدی کمیسیون ارائه کند تا جمع بندی جلسه کمیسیون به هیئت واگذاری در ارائه بهترین راهکار واگذاری این دو باشگاه کمک کند.»
وی گفت: «براساس قانون، هیئت واگذاری ۹ نفر عضو دارد که ۴ نفر آن شامل وزیر اقتصاد، وزیر دادگستری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق تعاون ایران صاحب رأی هستند و ازجمله اعضای دیگر آن وزیر ورزش، رئیس سازمان برنامه و بودجه و دو نماینده ناظر از مجلس شورای اسلامی هستند. ما هنوز صورتهای مالی دو باشگاه را دریافت نکردیم که به محض دریافت صورتهای مالی و برگزاری جلسات تخصصی ازجمله جلسه با کمیسیون اصل ۴۴ همچنین قیمت گذاری ازجانب کارشناسان رسمی دادگستری تا اواخر بهمن، پرونده واگذاری را به هیئت واگذاری ارسال می کنیم.»
پوری حسینی با بیان اینکه اشخاص حقیقی و حقوقی که دولتی نباشند میتوانند در این مزایده شرکت کنند، گفت: «البته خصولتیها محدودیت و ممنوعیت دارند، زیرا نمیتوانند بیش از ۴۰ درصد سهام را دراختیار بگیرند، اما بخش خصوصی کاملاً آزاد است و میتواند به صورت شرکت تعاونی سهامی عام و سهامی خاص در مزایده شرکت کند. همچنین اشخاص حقیقی، پیشکسوت، هوادار و یا غیرهوادار هم میتوانند در مزایده شرکت کنند.»
این در حالی است که کمیسیون تلفیق بودجه 98 نیز در جلسه 24 دی ماه خود دولت را مکلف به واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در سال ۹۸ کرد. «محمد مهدی مفتح»، سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به تبصره 2 لايحه بودجه 98 گفته بود: «اين تبصره راجع به واگذاري ها است كه حكم داده شد درمواردي كه شركت هاي دولتي واگذار مي شود براساس احكام كلي سياست هاي اصل 44 قانون اساسي شركتهايي كه در ليست واگذاري قرارمي گيرند تازماني كه واگذار نشده اند ازنظر واريز يك دوازدهم سودسهام خود همانند شركتهاي دولتي عمل كنند.»
حالا با نزدیک شدن به زمان اعلامی رییس سازمان خصوصی سازی مبنی بر انجام مزایده واگذاری سهام سرخابی ها معاون وزیر ورزش و جوانان خبر داده است که وزارت ورزش و جوانان تمام شرایط لازم را برای واگذاری سرخابیها فراهم کرده است. انتظار میرود سازمان خصوصیسازی شرایط واگذاری استقلال و پرسپولیس را قبول کند، تا تکلیف این دو تیم پرطرفدار در کشور مشخص شود
.
پایگاه خبری وزارت ورزش به نقل از «عبدالحمید احمدی» در این باره با اشاره به این که برنامههای واگذاری پرسپولیس و استقلال در اختیار سازمان خصوصیسازی کشور قرار گرفته نوشته است: « تصمیم نهایی واگذاری سرخابیها در اختیار این سازمان است. انتظار میرود سازمان خصوصیسازی بعد از بررسیهای لازم شرایط واگذاری استقلال و پرسپولیس تهران را قبول کند تا تکلیف این دو تیم پرطرفدار در کشور مشخص شود.»
یادآور می شود: تاکنون 4 دوره مزایده برای واگذاری سهام سرخابی هامطرح و با شکست مواجه شد. در مرحله اول مزایده در 27 بهمن 93 دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، هیچ شخصی حاضر نشد برای مزایده ۲۹۰ میلیارد تومانی پا پیش بگذارد. در دوره دوم مزایده در 19 اسفند 93 باز پیشنهادی نرسید و مزایده دوم لغو شد. سپس 9 اردیبهشت 94 برای بار سوم مزایده دو باشگاه با قیمت پایه ۲۹۰ میلیارد تومان مطرح شد اما برای اینکه سرانجام مشتریانی پیدا شود شرایط پرداخت فرق کرد. این بار شرط ورود به جای پرداخت ۴۰ درصد مبلغ مزایده ۲۵ درصد اعلام شد اما باز هم مزایده با مشکلاتی مواجه و لغو شد.
29 اردیبهشت 94 مزایده چهارم انجام شد. در این دوره استقلال یک مشتری و پرسپولیس ۳ مشتری داشت اما اهلیت متقاضیان از سوی سازمان خصوصی سازی تایید نشد و باز پرونده مزایده بسته و اعلام شد مزایده بعدی در کار نیست./
نظر شما