بیش از ۱۲ سال تولید بذرهای هسته‌ای پنبه زمان برد/ رفع معضلات کشاورزی کشور را دنبال می‌کنیم

مظفری به تولید بذر«پرتو» و «تابان» پنبه از طریق تکنولوژی هسته‌ای اشاره کرد و گفت: ۱۲ تا ۱۳ سال به طور معمول برای تولید این نوع بذرها زمان می‌برد و این ارقام نیز اینگونه بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «کامران مظفری» امروز(چهارشنبه 24 بهمن) در آیین رونمایی از آخرین دستاوردهای پژوهشگران موسسه تحقیقاتی پنبه کشور و در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: پژوهکشده کشاورزی هسته‎ای در دهه ۵۰ تاسیس شد و فعالیت اصلی آن پس از انقلاب اسلامی و از سال ۱۳۶۲ به بعد آغاز شد و با جذب کارشناس و آموزش آنها روی محصولات کشاورزی و سایر محصولات تحقیق اتفاق افتاد.

 

محقق پژوهشکده کشاورزی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: پژوهشکده کشاورزی سازمان انرژی اتمی در کرج روی آفات انباری برای کاهش میزان سموم شمیمایی فعالیت می‎کند و تلاش زیادی در این زمینه شده و موفقیت‎های خوبی نیز در حوزه پرتو یونیزه بدست آوردیم.

 

مظفری تاکید کرد: در حوزه دامپروری واکسن‎هایی بدست آوردیم که موفق آمیز بوده و روی گیاهانی مثل پنبه، گل رنگ و غلات مانند جو و گندم و محصولات باغی مانند نارنگی فعالیت می‎کنیم.

 

وی افزود: رفع معضلات کشاوری کشور اهداف فعالیت ما است و با سازمان‎های تحقیقاتی مرتبط همکاری داریم و یکی از همکاری ما با موسسه تحقیقات پبنه کشور است.

 

محقق پژوهشکده کشاورزی سازمان انرژی اتمی متذکر شد: دو بذر «پرتو» و «تابان» از سال ۱۳۸۳ استارتش زده شد و در آن زمان که با سازمان تحقیقاتی در ارتباط بودیم منعکس شد که بررسی شود چه عواملی منجر به آن شده که رغبت کشاورزان برای کشت پنبه کم شود و به سمت گیاهان جالیزی بروند.

 

محقق پژوهشکده کشاورزی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: از طریق تکنیک فناوری هسته‎ای بر روی این زمینه فعالیت کردیم و جهش ژنتیکی در بذر اتفاق فتاد و ۱۲ تا ۱۳ سال به طور معمول برای تولید این نوع بذرها طول می کشد و این ارقام نیز اینگونه بود و با پرتو گاما و تغییر ژنتیکی و بر اساس صفت هدف توانستیم بذرهای سازگار با منطقه را ایجاد کنیم.

 

 

کد خبر 765583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha