۴۰ کشور دنیا مشتری محصولات شیلاتی ایران

توجه به پتانسیل های موجود در کشور در حوزه آبزی پروری و شیلات باعث شده است امروز محصولات شیلاتی ایران به ۴۰ کشور دنیا از جمله ژاپن، کره جنوبی، بریتانیا و فرانسه صادر شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران با دسترسی به منابع آبی و دریایی از جمله کشورها با ظرفیت بالا برای پرورش ماهیان و انواع دیگر آبزیان است. صنعت شیلات در سال های اخیر با توجه کشورها به بهره برداری از منابع دریایی پیشرفت خوبی پیدا کرده است و یکی از شاخص های توسعه اقتصادی در کشورهایی که دسترسی به منابع آبی دارند محسوب می شود.

 

ایران با داشتن این مزیت برنامه ریزی هایی را برای افزایش بهره وری از این پتانسیل در دستور کار قرار داده است و در برنامه های کلان کشور نیز توسعه حوزه دریایی و افزایش درآمد از این بخش مورد تاکید قرار گرفته است تا جایی که آبزی پروری با پرورش در قفس، آبزی پروری در آب شور و لب شور، پروش ماهیان در استخرهای آب کشاورزی، صید در آب‌های دور و بین‌المللی، کاهش ضایعات در مراحل مختلف صید، عمل‌آوری، حذف روش‌های صید مخرب و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا از جمله اهداف این سازمان شیلات ایران در برنامه ششم توسعه است.

 

همچنین توسعه فرصت‌های شغلی از دیگر اهداف این سازمان در برنامه ششم توسعه است و علاوه بر آن برنامه‌هایی برای توسعه صادرات  آبزیان توام با بهبود کیفیت و افزایش ارزآوری از سوی این سازمان در طول برنامه ششم در دستور کار قرار دارد. این در حالی است که چندی پیش رئیس وقت سازمان شیلات اعلام کرده بود که در سال 2015 بیش از یك میلیون تن انواع آبزیان در ایران تولید شد كه 60 درصد از طریق صید دریایی و 40 درصد از طریق آبزی پروری بوده است. افزایش تولیدات در این حوزه با برنامه ریزی و سیاست های جدید ادامه دارد.

 

افزایش میزان تولید محصولات شیلاتی در کشور باعث رونق صادرات این محصولات نیز شده است تا جایی که بنا به گفته «عیسی گلشاهی»، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران صادرات انواع آبزیان فراوری شده کشور در نیمه نخست امسال نسبت به سال گذشته حدود ۳۹ درصد رشد نشان می دهد. امسال در هر یک از ردیف های کالاهای صادراتی آبزیان حداقل ۱۸ درصد رشد صادرات داشته ایم.

 

 

 گلشاهی ادامه داده است: «سال گذشته، سهم صادرات آبزیان فرآوری شده در اشکال مختلف مانند کنسرو، ناگت، برگر، ماهی ریز خشک شده و فیله شده نسبت به مجموع صادرات محصولات شیلاتی حدود ۸ درصد بوده است.»

 

وی با اشاره به تولید ۱.۲ میلیون تن انواع آبزیان دریایی و پرورشی در کشور تصریح کرده بود: «از این میزان تولید، حدود ۳۵۰ هزار تن آبزی در کشور فرآوری می شود. از ۳۵۰ هزار تن آبزی فرآوری شده ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تن فقط مربوط به تن ماهیان صنعتی است که در صنایع کنسرو استفاده می شود، بخشی مربوط به ماهیان ریز شمال و جنوب کشور مانند کیلکا و ساردین است که قسمتی از آن به صورت کنسرو در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد و سایر آن هم به صورت ساده، خشک شده و یا برای تولید پودر ماهی استفاده می شود.»

 

حالا در ادامه این مسیر معاون سابق وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده است: جمهوری اسلامی ایران به بیش از 40 کشور دنیا محصولات کشاورزی و شیلات صادر می کند. ایرنا به نقل از «محمد حسین انصاری فرد» نوشته است: «محصولات شیلات ایران اکنون به ژاپن، کره جنوبی، بریتانیا و فرانسه و دیگر کشورها صادر می شود.»

یادآور می شود: سال گذشته ۱۳۷ هزار تن محصولات شیلاتی به ارزش ۵۱۰ میلیون دلار از کشور صادر شده است. علیرغم خشکسالی و کم آبی سال گذشته، تولیدات شیلات یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود که از این میزان سهم صید، ۷۲۴ هزارتن و آبزی پروری ۴۸۰ هزار تن بوده است که می‌توان گفت پرورش ماهیان گرمابی سردآبی، میگو و پرورش ماهی در دریا در زنجیره این فعالیت سهم بسزایی در این میزان تولید داشته اند.

 

در سال گذشته بیش از ۲۶ هزار تن میگو به کشور‌های هدف صادر شد و ارزش صادرات محصولات شیلاتی بیش از ۵۱۰ میلیون دلار به میزان ۱۳۷ هزار تن بوده است. بخش شیلات و آبزیان از بخش‌هایی است که تراز تجاری آن مثبت است و در سال کمتر از ۸۰ میلیون دلار واردات در این بخش صورت می‌گیرد در حالی که ارزش صادرات چندین برابر واردات است.

 

همچنین مرداد ماه سال جاری «حسن صالحی»، معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داده بود که «امسال تولید محصولات آبزی و صید با ۸ تا ۱۰ درصد رشد به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن برسد و تولید و پرورش ماهی در دریا و میگو به بیش از ۱۰ درصد افزایش یابد. سیاست ما در زمینه صید و صیادی در خلیج فارس و دریای خزر حفظ روند موجود صید، بازسازی ذخایر برای احیای ذخایر، اقتصادی بودن صید و حفظ اشتغال موجود است و در حوزه دریای عمان و اقیانوس هند برنامه ما این است که سهم بیشتری از صید در این آب ها داشته باشیم.»

 

صالحی درباره تولیدات ماهی به شیوه پرورش در قفس نیز گفته بود: «با توجه به زیر ساخت هایی که برای پرورش ماهی در دریا فراهم کرده ایم پیش بینی می کنیم امسال بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن تولید با این روش داشته باشیم. در سال ۹۷ برای حداقل افزایش ۱۰ درصدی صادرات محصولات شیلاتی برنامه ریزی شده است.»/

کد خبر 765286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha