نگرانی پکن از افشاگری جدید خشونت چین علیه مسلمانان

فارین پالسی در گزارش امروز خود نوشت: پکن یک زن چینی را از ترس افشای مدارک و شواهد جدید درباره اقدامات وحشیانه و نقض حقوق بشر ضد مسلمانان این کشور تحت تعقیب قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خلیج آنلاین، مجله آمریکایی «فارین پالسی» در شماره امروز خود به نقل از «سایاگل ساوتبای»(42 ساله) که در اردوگاه بازداشت مسلمانان اویغور فعالیت می کرد، نوشت: مقامات چینی این زن را از ترس افشای مدارک و شواهد مربوط به اقدامات وحشیانه چینی ها ضد اقلیت مسلمان تحت تعقیب قرار داده است.

براساس این گزارش، ساوتبای از چین به قزاقستان گریخته است، جایی که دو فرزند و همسرش که تابعیت قزاقی دارد، زندگی می کنند. وی امیدوار است که پناهندگی کشور همسرش برای یک زندگی در صلح و به دور از تحت تعقیب چینی ها به دست آورد.

 

ساوتبای به این مجله گفته است که چین به قزاقستان برای تحویلش به این کشور فشار می آورد. نگران است که با برگرداندن وی موافقت کنند. باوجود اینکه دادگاه پیش از این با تحویلش به پکن مخالفت کرده است.

این زن چینی از نقض حقوق بشر خطرناک در اردوگاه های مسلمانان و برخورد ناشایست و غیرانسانی و شکنجه آنها پرده برداشت است، علاوه براینکه این بازداشت شدگان مسلمان از سوء تغذیه و آزار و اذیت روحی رنج می برند.

 

ساوتبای تنها فردی است که در اردوگاه بازداشت در سین کیانگ فعالیت می کرد و درباره آن علنی سخن گفته است. پکن به طور خاص وی را تحت تعقیب قرار داده است .

وی افزود: هنوز درباره آنچه باید انجام دهد، گیج است. درصورتی که تلاش می کند تا راهی را برای تثبیت رسمی جایگاه خود در قزاقستان پیدا کند، اما احساس می کند باید گفتگو و سخن درباره نقض حقوق بشر در اردوگاههای سین کیانگ را ادامه دهد.

 

این زن چینی توانست به اسناد محرمانه ای دست پیدا کند، اما از ورود در جزئیات آن خودداری کرده است تا از حمایت دولت قزاقستان یا کشور دیگری برخوردار شود.

پکن تلاش می کند تا سکوت ساوتبای را تضمین کند، زیرا این زن خبرهایی را دریافت کرده است که اعضای خانواده اش همچنان در سین کیانگ بازداشت هستند. شاید درطول محاکمه اش در قزاقستان، مقامات چینی آنها را به اردوگاه فرستادند.

 

ساوتبای گفت که بازداشت خانواده اش انتقامی از وی بوده است تا اطلاعات را  به سیستم بازداشت در چین بازگرداند. اما پس از چند ماه سکوت، مقامات سین کیانگ آزادی خانواده اش را اعلام کردند.

 وی گفت: یک گروه ناشناس که به زبان قزاقی صحبت می کردند، پس از محاکمه به منزل وی آمدند و از او خواستند تا ساکت باشد. آنها با عبارت های پیچیده درباره سیاست دولت چین در سین کیانگ صحبت کردند.

 

وی مدارک و جزئیات جدیدی درباره اردوگاه ها در جلسه علنی که در آگوست در قزاقستان برگزار شد، ارایه داد.

کد خبر 765270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha