بررسی وضعیت دموکراسی و آزادیهای دینی در بنگلادش

با وجود آنکه دین اسلام بزرگ‌ترین دین در بنگلادش محسوب می‌شود و حدود ۹۰ درصد از جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می‌دهند، دولت بنگلادش حقوق و آزادیهای دینی را زیر پا گذاشته و کشور را به روش سکولار اداره می کند.

خبرگزاری شبستان: دولت کنونی بنگلادش که هنگام به دست گرفتن قدرت به حقوق دینی و سیاسی و دموکراسی برای شهروندان خود اعتقاد داشت و مدعی بود که حزب دموکراتی دارد، ولی گامهای جدید او حاکی از آن است که نه حقوق سیاسی و دموکراسی را رعایت می کند و نه به حقوق دینی برای شهروندن پایبند است.
اولین گام دولت بنگلادش پاک کردن ایمان و اطمینان نداشتن به آن در تمام امور از قانون اساسی گرفته تا تشکیل حزب دینی. این دولت با لغو اصلاح پنجم قانون، کشور را با قوانین سکولار اداره می کند و همانطور که می دانیم سکولار یک نظریه کفر آمیز است و نظام کفر دین را از دولت جدا می داند و به دین اجازه نمی دهد تا در اداره اجتماع مشارکت داشته باشد و همچنین به مسلمانان اجازه تاسیس حزب سیاسی بر اساس موازین اسلامی برگرفته از قرآن و سنت را نمی دهد.
دولت بنگلادش نظام سکولار را در تمام مراحل آموزش در مدارس اسلامی و غیر اسلامی حاکم کرده است، در حالی که این اقدام مخالف با موازین اسلامی است. دولت بنگلادش همچنین، حقوق دینی را از مسلمانان سلب کرده است و آنها را از شناخت خداوند، دین و عقیده شان دور کرده است.
اقدام دیگر حکومت بنگلادش، فرضیه ممنوعیت حجاب اسلامی برای زنان و دختران را با صدور حکم دادگاه عالی به اجرا در آورده است و بر این اساس، هیچ پدر و مادری نمی توانند تا دختران خود را از وادار به داشتن حجاب اسلامی کنند و مردان نمی توانند تا برای زنان خود محدودیت قائل شوند و آنها را اجبار کنند تا هنگام خروج از خانه و رفتن به بازار و خیابانها حجاب اسلامی داشته باشند.
از آنجایی که دولت بنگلادش مدعی مساوات حقوق میان زنان و مردان است برخلاف نص قرآن مجید ارث میان زن و مرد را در کشور مساوی تعیین کرده اند. دولت بنگلادش در ادامه اقدامات اسلام هراسی، به احزاب سیاسی مخالف اجازه هیچ گونه اعتراضات جمعی و برپایی تظاهرات را نمی دهد، در حالی که فساد اداری و مالی در تمامی ادارات دولتی بنگلادش موج می زند. دولت بنگلادش مخالفان خود را که بالطبع از اسلامگرایان و سیاستمداران مخالفشان هستند، بازداشت کرده و با اتهامات دروغین آنها را زندانی می کنند.
در همین راستا، حکومت بنگلادش با زیر پاگذاشتن و نقض آزادیهای دینی و سیاسی، یک هزار از اعضای گروههای اسلامی را بازداشت کرده است . مردم و اسلامگرایان بنگلادش با بیداری اسلامی در کشورهای عربی، در اعتراض به فساد مالی در دستگاههای اداری دست به تظاهرات زدند و مقامات دولتی نیز دستور بازداشت آنها را صادر کرده و بر روی تظاهرکنندگان آتش گشودند که این اقدام آنها هتک حرمت به حقوق انسانی و زیر پاگذاشتن قوانین است.
نیروهای امنیتی و پلیس حتی به مجروحان در بیمارستان نیز رحم نکرده و با ورود به بیمارستان آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.و پزشکانی را که به مجروحان خدمت می کردند، بازداشت کردند که این اقدام آنها نیز بر خلاف تمامی قوانین و عرف سیاسی و دموکراسی محسوب می شود.
آنچه که به نظر می رسد، این است که گامهای جدید و منفی دولت بنگلادش به نفعشان نیست، زیرا مردم کشور دوست دارند تا رهبرانشان به خواسته های آنها احترام گذاشته و حقوقشان را رعایت کند و تاریخ سیاسی نیز گواه آنان است.

پیشینه تماس مردم بنگال با مسلمانان به ویژه در زمینه بازرگانی به زمان هارون الرشید باز می‌گردد. رفت و آمدهای تجار عرب و ایرانی از قرن 3 تا 7 موجب آشنایی تدریجی مردم این سرزمین با اسلام شد. در زمان محمد بن بختیار خلجی جمعیت مسلمانان مهاجر 15 تا 20 هزار نفر بود که در زمان پادشاهان خودمختار بنگال تعداد مسلمانان کمتر شد. در زمان تیموریان، مسلمانان از استان‌های شمالی هند و حتی از ترکستان و حبشه و دیگر کشورهای دوردست به بنگال مهاجرت کردند. پس از زوال حکومت صفوی در ایران، ایرانیان زیادی روانه هند شدند و پس از مدتی مردم بومی نیز دین اسلام را پذیرفتند، چنانکه در 1184 دو سوم از مسلمانان بنگالی دارای نیاکان بومی بودند.

از جهت سیاسی، حزب ناسیونالیست بنگلادش در سال 1991 به قدرت رسید و رهبر این حزب عبدالرحمان بیسواس در همین سال رئیس جمهور بنگلادش شد. در انتخابات سال 2002 میلادی تاج الدین احمد با اکثریت آرا حائز پست ریاست جمهوری شد، خانم خالده ضیا ء نیز در سال 2001 به عنوان نخست وزیر انتخاب شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 76502

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha