دشواری فعالیت های قرآنی مولود تغییر مجرای تخصیص بودجه ازدو سال پیش است

سرابی با اشاره به تغییر مجرای تخصیص بودجه های قرآنی از دو سال پیش، از نوع ارتباط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری گلایه کرد و گفت: چگونه بدون تعامل می توان نیازهای موسسات مردمی را شناسایی کرد.

سیدعلی سرابی، رییس هیئت مدیره اتحادیه تشکل های قرآنی کشور درباره روند اجرای برنامه های مصوب بخش مردمی علی رغم تخصیص بودجه نیم درصدی با وجود گذشت 7 ماه از سال 90 به خبرنگار شبستان گفت: باید توجه داشت که این بودجه در سال جاری برای نخستین بار تخصیص یافته است و موسسات قرآنی پیش از این از محل اعتبارات معمول، طرح و برنامه های خود را اجرا می کرده اند.
وی با بیان این مطلب که موسسات از ردیف های اعتباری مصوب و نیز برخی حمایت های دولتی برای اجرای برنامه های خود استفاده می کنند، اظهار کرد: البته در بودجه نیم درصدی اختصاص یافته به فعالیت های قرآنی در سال 90 بخش قابل توجهی معادل با 10 درصد از مجموع کل اعتبارات به بخش مردمی و موسسات اختصاص یافته که در صورت تخصیص عملی، می توان طرح های پیش بینی شده را با آن اجرا کرد.
سرابی ادامه داد: موسسات قرآنی از ابتدای سال با همان اعتبارات در اختیار، اجرای برنامه های متداول خود را آغاز کرده اند و ورود به فاز عملیاتی طرح ها را به تخصیص بودجه نیم درصدی موکول نکرده اند.

 

تغییر مجرای تخصیص بودجه های قرآنی از دو سال پیش

رییس هیئت مدیره اتحادیه تشکل های قرآنی کشور با اشاره به تغییر روند تخصیص بودجه های قرآنی از دو سال گذشته بیان کرد: پیش از این بودجه های قرآنی در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار می گرفت و توسط مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور به موسسات و دیگر بخش های تحت پوشش اختصاص می یافت اما از دو سال گذشته مجرای تخصیص این اعتبارات به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری انتقال یافته است.

وی با ابراز تاسف از روند تعامل معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با موسسات قرآنی در روند تخصیص بودجه عنوان کرد: اتحادیه تشکل های قرآنی کشور بارها با مسئولان ذیربط در این معاونت به منظور دریافت اعتبارات لازم تماس گرفته اما نه تنها یک ریال برای اجرای این طرح ها دریافت نکرده است بلکه حتی این طرح ها بررسی هم نشده اند.


حمایت ارشاد از موسسات قرآنی با منابع داخلی خود
سرابی ابراز کرد: البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از منابع داخلی خود از برنامه های بلندمدت موسسات قرآنی مردمی را حمایت کرده است اما واگذاری تخصیص ردیف های خاص اعتباری به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری روند کار را با سختی مواجه کرده است که انتظار می رود مسئولان ذیربط در تعامل موثر با موسسات مردمی بتوانند روند مذکور را تسهیل کنند.
وی تعامل این معاونت با موسسات قرآنی را اصلی مهم در روند تخصیص بودجه دانست و بیان کرد: چگونه می توان بدون تعامل دوسویه از الزامات و اولویت های فعالیت این بخش مطلع شد و حمایت لازم را برای رفع آنها انجام داد این امر محقق نمی شود مگر در سایه تعامل که امید است در این ماه های باقیمانده تا پایان سال زمینه آن از طریق گزارش دهی انجام شود چراکه ما هنوز هیچ اطلاعی از نحوه تخصیص اعتبارات و نیز حمایت ها نداریم.
سرابی ادامه داد: بنابر برنامه ریزی های انجام شده بخش قابل توجهی از بودجه نیم درصدی مصوب در قانون بودجه سال 90 به توسعه مکانی، محتوایی و نیز تامین نیازهای نیروی انسانی و شاغلان این موسسات همچون بیمه اختصاص می یابد تا طرح های آموزشی، پژوهشی و تبلیغی ترویجی آنها را اجرایی کند.
نماینده بخش مردمی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی، ساماندهی موسسات مردمی را از مطالبات مطرح شده در جلسات این شورا برشمرد و خاطرنشان کرد: علاوه بر طراحی پیش نویس تحصیل رایگان حفاظ قرآن در این شورا، طرح ساماندهی موسسات قرآنی تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز سازمان تبلیغات اسلامی تهیه پیش نویس آن در جلسه اخیر این شورا مطرح شده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 76496

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha