به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ژاپن به عنوان یکی از خریداران نفت ایران که می تواند تا ماه مه ۲۰۱۹ روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت از ایران خریداری کند حالا دچار تردید شده است.
براساس ترجمه ایسنا، یاسوشی اونودا، مدیر و نایب رئیس برنامه ریزی سازمانی شرکت "JXTG نیپون اویل اند انرژی" در کنفرانس مطبوعاتی اعلام درآمدهای مالی گفت: ما انتظار داریم آخرین محموله نفت ایران را در اوایل مارس بارگیری کنیم.
اونودا گفت: برنامه مذکور بر مبنای این فرض است که معافیت از تحریمهای آمریکا در اوایل ماه مه (اواسط اردیبهشت) منقضی میشود؛ بنابراین تا آن زمان باید بارگیری نفت ایران را پایان داده و مبادلات مربوطه را تکمیل کنیم.
مقامات شرکت "JXTG نیپون اویل اند انرژی" هفته گذشته تأیید کردند که بارگیری نفت ایران را در اوایل فوریه (اواسط بهمن) از سرگرفتهاند.
اونودا گفته بود: ما بارگیری نفت ایران را در اوایل فوریه آغاز کردیم و محموله بارگیری شده اواخر فوریه (نیمه اول اسفند) خواهد رسید.
طبق گزارش پلاتس، شرکت "JXTG نیپون اویل اند انرژی" چهارمین پالایشگر ژاپنی است که بارگیری نفت ایران را ازسرمی گیرد و این محموله در نفتکش Eneos Breeze از نوع VLCC که دوشنبه گذشته وارد جزیره خارک شد، بارگیری شد و این نفتکش روز سه شنبه به مقصد رأس تنوره عربستان سعودی حرکت کرد. شرکتهای "شوآ شل"، "فوجی اویل" و "کاسمو اویل" بارگیری نفت ایران به میزان حدود ۴.۹ میلیون بشکه را پس از چهار ماه وقفه در ژانویه آغاز کردند.
ژاپن یکی از هشت کشوری است که معافیت ۱۸۰ روزه آمریکا برای ادامه واردات نفت ایران تا چهارم ماه مه (نیمه اردیبهشت) را دریافت کرده است. طبق محاسبات پلاتس، با توجه به این که سایر پالایشگاهها قصد دارند واردات نفت ایران را در ماه فوریه از سربگیرند، انتظار میرود ژاپن حدود ۱۴ میلیون بشکه نفت ایران را در فاصله ژانویه تا فوریه بارگیری کند.
ابهامات پیرامون حمل محموله، بیمه و مسائل بانکی باعث شده بود برخی از کشورها پس از دریافت معافیت از تحریمهای آمریکا، نتوانند فوراً واردات نفت ایران را ازسربگیرند.
پلاتس افزوده است: تحت معافیت جاری وزارت خارجه آمریکا، تمامی مبادلات باید تا چهارم ماه مه تکمیل شود و معافیت جدید از پنجم ماه مه برای کشورهایی آغاز خواهد شد که آمریکا تشخیص دهد واردات نفت ایران را در مدت شش ماه معافیت قبلی به میزان قابل توجهی کاهش دادهاند.
به گزارش شبستان، این شرط گذاری شرکت ژاپنی در حالی صورت می گیرد که ۲ روز گذشته برایان هوک نماینده آمریکا در مورد ایران گفت که معافیت های تحریم ایران تمدید نخواهد شد.
گفتنی است، ۸ کشور ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، چین، هند، تایوان، ایتالیا و یونان تا مه ۲۰۱۹ می توانند از ایران نفت خریداری کنند. اگرچه وزیر نفت کشورمان اعلام کرده که ایتالیا، یونان و تایوان از این معافیت ها بهره نبرده و نفت ایران را خریداری نکرده اند.
از سویی دیگر چین، هند و ترکیه اعلام کرده اند در صورت عدم تمدید این معافیت ها هم از ایران نفت خریداری خواهند کرد.
ژاپن و کره جنوبی هم از ابتدا تابع رضایت آمریکا در این زمینه بوده اند و دور از ذهن نیست که کره جنوبی نیز به زودی برای خرید نفت ایران شرط گذاری کنند./
نظر شما