به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، آمریکا همواره تلاش دارد میان ایران و کشورهای منطقه اختلاف ایجاد کند و این سعی واشنگتن بیشتر در خصوص کشورهای غربی به کار گرفته می شود.
اقدامات ایالات متحده در این خصوص در زمینه ارتباط ایران با عربستان، امارات متحده غربی و بحرین کارساز بوده و این کشورها تحت تاثیر سیاست های آمریکا دست به دشمنی با ایران زده اند.
اما در این میان کشوری چون عراق پس از آنکه رژیم بعث در آن از میان رفت دیگر لا سیاست های آمریکا علیه ایران همراهی نداشت. در ۱۳ سال حضور آمریکایی ها در عراق تمام سیاست های واشنگتن به منظور ایجاد گسست میان تهران و بغداد به کار گرفته شد و تا کنون به ثمر نرسیده است.
این سیاست های آمریکا تا به امروز در زمینه های مختلف به کار گرفته شده و از آن جمله می توان به تشویق عراقی ها برای پرداخت نکردن بدهی های ایران اشاره کرد.
در این خصوص، وزیر نفت کشورمان انتقادهایی به عراقی ها مطرح کرده و در نشست خری ۲ روز گذشته خود گفت: ماهیانه بالای ۲۰۰ میلیون دلار گاز به عراق صادر می کنیم و پولش را نمی دهند. ۲ میلیارد دلار هم بابت صادرات گاز و برق از عراق طلب داریم.
زنگنه با تاکید بر اینکه هیچ کشوری برای ما فداکاری نمی کند و ما هم توقعی نداریم، اظهار داشت: عراق راه های خیلی سهل الوصولی برای کمک به ایران دارد و همه را به عراقی ها پیشنهاد دادم ولی آنها نپذیرفتند.
وی با تاکید بر اینکه مشکل آمریکاست، افزود: عراق مخالف صادرات نفت از بصره، سوآپ نفت از کرکوک یا حتی انجام مطالعات است.
به گزارش شبستان، در زمینه های نظامی نیز آمریکا دست از تلاش خود برای ایجاد تنش میان ایران و عراق دست بر نمی دارد. رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته بر لزوم افزایش نیروهای نظامی خود در عراق تاکید کرد.
ترامپ این سیاست خود را برای رصد ایران اعلام کرده بود اما رئیس جمهوری عراق با آن مخالفت کرده است.
در هر صورت کشورهای منطقه باید با این واقعیت کنار بیایند که دوستی و همکاری آن ها در منطقه بسیار بیشتر از همکاری آن ها با کشورهای خارج از منطقه ارزشمند است. ایران نیز به منظور فهماندن این اصل به همسایگان خود همواره سیاست تنش زدایی در رابطه با آن ها را به کار می برد./
نظر شما