به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با همراهی شهردار سنندج عصر چهارشنبه (17 بهمن) در راستای راه اندازی گذر فرهنگ و هنر در سنندج با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کردند.
جلال قلعه شاخانی با اشاره به رایزنی های انجام شده برای راه اندازی گذر فرهنگ و هنر در سنندج اظهار کرد: گذر فرهنگ و هنر، خیابان، میدان، بازار یا گذری است که در آن مجموعه ای از کسب و کارهای فرهنگی و هنری فعالیت می کنند و فضای بیرونی آن؛ پیاده راهی برای عرضه هنر خیابانی، آئینی و دیگر فعالیت های فرهنگی و هنری است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه راه اندازی گذر فرهنگ و هنر ظرفیتی برای توسعه اقتصاد هنر است، عنوان کرد: گذر فرهنگ و هنر با همکاری شهرداری سنندج، اداره کل راه و شهرسازی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف احیای شهرسازی فرهنگ مدار و رونق کسب و کارهای فرهنگی اجرا می شود.
وی با اشاره به برگزاری جلساتی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین وی ادامه داد: در این جلسات که با همراهی شهردار سنندج برگزار شد، با راه اندازی گذر فرهنگ و هنر در سنندج موافقت و مقدمات اجرای آن نیز فراهم شده است.
وی از اعطای تسهیلات کم بهره به متقاضیان ایجاد کسب و کار فرهنگی در گذر فرهنگ و هنر خبر داد و افزود: در همین راستا تسهیلات کم بهره تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان به متقاضیان ایجاد کسب و کار فرهنگی در گذر فرهنگ و هنر اعطا می شود.
قلعه شاخانی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به روش های مختلف از جمله از طریق صندوق اعتباری هنر از افراد، موسسه ها، انجمن ها، مراکز و شرکت هایی که قصد راه اندازی کسب و کارهای فرهنگی در گذرهای فرهنگ و هنر یا فضاهای قابل تغییر به فضاهای فرهنگی و هنری را داشته باشند؛ حمایت می کند.
وی کتاب فروشی ها و محصولات فرهنگی و هنری، تماشاخانه، نگارخانه، نمایشگاه دایمی تجسمی، سالن های کوچک خصوصی نمایش فیلم، کارگاه های آموزشی و هنری، فروشگاه و کارگاه طراحی مد و لباس ایرانی، فعالیت های نوپای فرهنگی و هنری، موزه های خصوصی فرهنگی و هنری، خدمات دیجیتال و کسب کارهای پویا، کافه های اینترنتی فرهنگی و هنری، کافه موزه های فرهنگی و هنری و کارگاه های تولیدی صنایع پشتیبان فرهنگ و هنر، کسب و کارهای فرهنگی و هنری را مشمول حمایت بر اساس ماده یک آئین نامه گذر فرهنگ و هنر ذکر کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، با دعوت از سرمایه گذاران برای راه اندازی کسب و کار فرهنگی در گذر فرهنگ و هنر سنندج اذعان کرد: با توجه به ظرفیت ها، قابلیت ها و اهمیتی که گذر فرهنگ و هنر در هویت شهری دارد تلاش می کنیم جاذبه های گردشگری نیز برای این طرح اتخاذ شود تا زمینه توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر نیز عملیاتی شود.
قلعه شاخانی، به پیگیری تسهیلات ویژه برای صاحبان کسب و کار گذر فرهنگ و هنر نیز اشاره و خاطر نشان کرد: تسهیلات ویژه از جمله معافیت مالیاتی، تسهیلات بیمه ای، تمهیدات و امکانات ویژه برای متقاضیان کسب و کار فرهنگی پیگیری می شود.
آغاز مطالعات بازآفرینی سه نقطه از سنندج با هدف راه اندازی گذر فرهنگ و هنر
شهردار سنندج نیز در سخنانی با بیان اینکه مطالعات بازآفرینی برای ایجاد گذر فرهنگ و هنر آغاز شده است، اظهار کرد: بهره برداری از فاز اول گذر فرهنگ و هنر در سنندج همزمان با سال ۹۸ پیش بینی شده است.
حشمت اله صیدی با اشاره به ظرفیت های فرهنگ و هنر در استان فرهنگی کردستان بیان کرد: این استان سرزمین فرهنگ و اصالت است و قابلیت های زیادی در حوزه های موسیقی، گردشگری و هنر دارد.
وی با بیان اینکه سنندج از قدیم الایام به دارالعلم مشهور بوده است، ادامه داد: با توجه به پتانسیل های فرهنگی و وجود هنرمندان به نام در سنندج، در جلسه های متعددی که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین و مسئولان این وزارتخانه انجام شده است، زمینه های لازم برای راه اندازی گذر فرهنگ و هنر در سنندج پیش بینی و برای آن برنامه ریزی شده است.
شهردار سنندج از پیش بینی سه نقطه از شهر سنندج برای ایجاد گذر فرهنگ و هنر خبر داد و افزود: مطالعات بازآفرینی پارک شهدا سنندج با هدف احیای این پارک با مشارکت اداره کل راه و شهرسازی آغاز شده است.
صیدی، با بیان اینکه بسترسازی لازم برای تولید، عرضه و فروش محصولات فرهنگ و هنر در دستور کار است، اذعان کرد: گذر فرهنگ و هنر بستری برای حمایت از کسب و کارهای فرهنگی و هنری است.
نظر شما