رشد هنرهای تجسمی پس از انقلاب چشمگیر است/ افزایش تعداد هنرمندان و دانشجویان هنر

هادی مظفری رشد هنرهای تجسمی پس از انقلاب را چشمگیر خواند و گفت: در سی سال اخیر از حدود ۳ میلیون نفر محصل رشته های هنری، ۳۰ درصد هنرهای تجسمی را انتخاب کرده اند؛ بنابراین می توانیم بگوییم امروز در آموزش هنر شرایط قابل قبولی داریم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، انقلاب همه شئونات جامعه را تحت تاثیر خود قرار داد. بسیاری از هنرمندان مسلمان و انقلابی و متعهد از همان بدو  پیروزی انقلاب اسلامی خلق هنری خود را آغاز کردند؛ هنری که جوهره اش متعهد و انسان ساز بود و هنرمندانش با زبان و بیانی متفاوت آثاری را خلق کردند که زمینه را برای رشد و پویایی جامعه فراهم کند.  در این شرایط با تقویت ارزش های دینی در جامعه ریشه های مختلف هنری دگرگون شد .هنر انقلاب  و دستاوردهایش را با هادی مظفری» «مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

دستاورد هنر انقلاب در چهار دهه گذشته چه بوده است؟

ببینید در مورد هنر تجسمی اگر بخواهیم صحبت کنیم چه به لحاظ کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشتیم آمار تعداد هنرمندان و دانشجویانی که  رشته های هنری  بویژه هنرهای تجسمی را انتخاب کردند آمار خیر کننده است.

 

آماری از این افزایش تعداد دانشجویانی که هنرهای تجسمی را به عنوان رشته تحصیلی لنتخاب کردند دارید؟

 در سی سال اخیر بین سال 1365 تا 1395 بین 3 میلیون و 22 هزار  نفری که رشته های هنری را انتخاب می کنند 1 ملیون رشته های تجسمی را انتخاب کردند؛ یعنی حدود 30 درصد تمامی رشته ها برای هنر تجسمی است که این آمار بسیار درخشانی است، خروجی های دانشگاه هم به همین منوال است  امروز ما در سطح آموزش هنر می توانیم بگوییم شرایط  قابل قبول و عالی داریم.

 

می پذیرید که ما در اقتصاد هنر با دنیا فاصله داریم ؟

چرخه اقتصاد هنر در ده سال اخیر رونق بسیاری جدی گرفته است، البته  با معدل های جهانی فاصله داریم و نمی توانیم ادعا کنیم در سطح جهانی به لحاظ معدل خرید و فروش آثار هنری  معدل بالایی داریم، شاید در خلق اثر این قابلیت را داشته باشیم و کیفیت مان خیلی خوب باشد اما در اقتصاد هنر باید هنوز کار جدی انجام دهیم.

 

آیا هنر ایران در سطح بین الملل هنری شناخته شده است؟

در عرصه بین المللی هم می توانیم ادعا کنیم  که امروز هنرهای تجسمی ایران رشته شناخته شده هنر بین المللی است، یعنی موضوعی است که بسیاری از کیوریتورها و نمایشگاه گردان ها و بسیاری از کلکسیونرهای در بیرون از ایران آثار تجسمی ایران را دنبال می کنند و برایش ارزش قایل هستند و در حراج های بین الملی حضور هنرمندان ایرانی بسیار قابل توجه و قابل قبول است.

 

تعداد هنرمندان در در چه رشته هایی پس از انقلاب بیشتر شده است ؟

از بین 1 ملیون 22 هزارنفر دانشجویی که رشته های هنرهای تجسمی و صنایع دستی را انتخاب می کنند نیمی اش متعلق به گرافیک است یعنی ما 482 هزار فارغ التحصیل گرافیک داریم طبیعتا به خاطر حجم بالای پذیرش دانشگاه  ها و از طرف دیگر رابطه با جامعه و بازار کاری که  در این رشته وجود دارد معدل این رشته طبیعا بالاتر است عکاسی رشته ایی است که معدل بالایی دارد نقاشی معدل بالایی دارد اما در بعضی بخش ها باید کار کنیم.

 

مثلا در چه رشته هایی باید بیشتر کار کنیم ؟

مثلا در مجسمه سازی تعداد هنرمندانی که در این 30 سال تربیت شدند و فارغ التحصیل شدند تقریبا  4 هزار و 800 نفر هستند که این برای جامعه ما قابل قبول و کافی  نیست من فکر می کنم آینده هنرهای تجسمی آینده درخشانی است.

کد خبر 763847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha