«زهرا عبادی» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درخصوص استفاده از ظرفیت های موجود در فضای مجازی برای ترویج سبک زندگی سالم، گفت: درباره آسیب ها، مزایا و فرصت های فضای مجازی مطالعات زیادی انجام شده است.
جامعه شناس و کارشناس علوم اجتماعی افزود: فضای مجازی را نمی توان سیاه و سفید دید و با نگاه مثبت و یا نگاه منفی مطلق به آن پرداخت بلکه باید با رویکرد بهره برداری از فرصت های موجود برای دستیابی به نیازها و خواسته های فردی و اجتماعی به فضای مجازی بپردازیم.
وی با بیان اینکه آثار اینترنت و فضای مجازی در روابط اجتماعی مشهودتر است، خاطرنشان کرد: عمومی بودن فضای مجازی و امکان دستیابی به اطلاعات، کاهش هزینههای اقتصادی، اجتماعی با استفاده از امکانات موجود در فضای مجازی، دستیابی آسان به آخرین اطلاعات تخصصی در زمینه های مختلف اعتقادی، اجتماعی، اقتصادی، هنری از جمله فرصت های موجود در فضای مجازی است.
عبادی افزود: تبادل اطلاعات و تعاملی بودن روابط و ارتباطات در فضای مجازی بدون محدویتهای حاکم بر دیگر رسانهها، جذابیت و تنوع در فضای مجازی و مخاطب محور بودن اغلب داده ها در آن، گسترش تعاملات و تبادل نظرها با سرعت بسیار بالا در فضای مجازی و بخصوص در «شبکههای اجتماعی» از دیگر فرصت هایی است که فضای مجازی در اختیار بشر قرار داده است.
جامعه شناس با بیان اینکه فضای مجازی روابط فردی و اجتماعی افراد را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، خاطرنشان کرد: هضم فرهنگ های اصیل بومی در فرهنگ غرب، ایجاد آشفتگی در خانواده ها، افزایش هنجار شکنی در جامعه، کمرنگ شدن نقش نظارتی خانواده ها از جمله آسیب ها و پیامدهای منفی فضای مجازی است.
کارشناس علوم اجتماعی خاطرنشان کرد: تعارض ارزش ها و باورهای اجتماعی، به خطر افتادن حریم شخصی، شکاف نسلها، اعتیاد به اینترنت، گسترش ارتباطات نامتعارف، تضعیف اعتقادات و گسترش شبهات فکری از دیگر پیامدهای منفی شبکه های مجازی است که زندگی افراد جامعه را تحت تاثیر منفی خود قرار می دهد.
عبادی تاکید کرد: کاهش روحیه مسئولیتپذیری، جعل هویت و کلاه برداری، رواج سطحینگری فکری، جرایم سایبری، ترویج روحیه ثروت اندوزی زندگی اشرافی، اتلاف زمان، ترویج تبرج و تن آرایی، کاهش کارآمدی افراد، گسترش اباحهگری، افسردگی و انزوا از جمله آسیب های فضای مجازی است که جوامع انسانی را تهدید می کند.
نظر شما