مراودات تجاری سمنان با ۵۰ کشور جهان انجام می شود

سعدالدین گفت: گمرک استان با ۵۰ کشور دنیا مراودات تجاری دارد و طی ۱۰ ماهه امسال بالغ‌بر ۲۶۳ هزار تن کالای صادراتی به ۴۵ کشور جهان صادرشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، علی سعدالدین در نشست خبری بابیان اینکه علیرغم تحریم‌ها مراودات تجاری ایران با سایر کشورها همچنان در حال انجام است، ابراز داشت: : گمرک استان با ۵۰ کشور دنیا مراودات تجاری دارد و طی ۱۰ ماهه امسال بالغ‌بر ۲۶۳ هزار تن کالای صادراتی به ۴۵ کشور جهان صادرشده است.

 

مدیرکل گمرک استان سمنان، بابیان اینکه کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیای میانه از مهم‌ترین بازارهای صادراتی استان سمنان هستند، تصریح کرد: طی بیست ساله تشکیل گمرک در استان درآمدهای گمرکی به سه هزار و ۲۰۰ برابر رسیده است.

 

وي ادامه داد: با وجود تحريم‌هاي ظالمانه امريکا کالاهاي صادراتي اين استان به بسياري از کشورها و از جمله برخي از مهمترين کشورهاي اروپايي قطع نشده و همچنان در حال انجام است.

 

سعدالدين ادامه داد: انگلستان، آلمان، کرواسي، ايتاليا، لهستان سوئد، کنگو، غنا، آفريقاي جنوبي، کشورهاي آسياي ميانه، بسياري از کشورهاي همسايه و از جمله عراق و افغانستان و. . . از مهمترين بازارهاي صادراتي اين استان در سال‌جاري هستند.

 

وی ارزش واقعی کالاهای صادراتی استان سمنان را بیش از ۱۴۰ میلیون دلار ذکرکردوافزود: متاسفانه حجم بیشتری از صادرات کالاهای تولید از مبادی خارج از گمرک استان صورت می‌گیرد که می‌بایست با در نظر گرفتن این ظرفیت تولیدکنندگان از همین داخل استان کار خود را انجام دهند.

 

اين عضو کارگروه تسهيل و رفع موانع توليد استان از تحول در خدمات گمرکي در دولت تدبير و اميد و از جمله در استان سمنان خبر داد و گفت: در حال حاضر بيش از 70 درصد تشريفات گمرکي با هدف تسريع و تسهيل در کار صادرکنندگان استان در خارج از گمرک استان انجام مي‌شود ضمن اينکه گمرک اين امکان را براي صادرکنندگان و خصوصا توليدکنندگان هم‌استاني که به صدور کالا نيز اشتغال دارند فراهم کرده که در هر زمان و حتي در روزهاي تعطيل نيز امکان صدور توليدات خود را داشته باشند.

 

وي با بيان اينکه صادرکنندگان بدون اينکه کالاي خود را وارد گمرک سمنان کنند مي‌توانند فرآيند صادرات را انجام دهند افزود: در حال حاضر با تلاش همکاران ما، امکان صدور کالا در خود کارخانه‌ها و يا در هر مکان و زماني که صادرکننده اراده کند قابل انجام است.

 

سعدالدین از تلاش براي به حداقل رساندن بروکراسي اداري و کاهش هزينه‌هاي صادرات خبر داد و گفت: در همين راستا کالاهاي صادرکنندگان توليدي استان براي مدت يک سال ملاک عمل قرار مي‌گيرند و نياز به مراجعه مجدد به آزمايشگاه را ندارند که اين امر ضمن کوتاه کردن فرآيندهاي اداري، هزينه‌هاي صادرکنندگان را کاهش مي‌دهد.

 

مدیرکل گمرک استان سمنان ارزش صادرات واقعی کالاهای استان سمنان سال گذشته بالغ‌بر ۳۳۰ میلیون دلار اعلام کردو گفت: بخش قابل توجهی از صادرات کالا از طریق گمرک استان‌های مرزی به دلیل حمل‌ونقل دریایی صورت می‌گیرد.

 

وی بابیان اینکه گمرک استان سمنان از ابتدای سال جاری تا بهمن‌ماه جاری ۲۸ میلیون دلار واردات از دیگر کشورهای دنیا داشته است، اضافه کرد: ارزش واردات گمرکی این استان در ۱۰ ماه گذشته بالغ‌بر ۲۸ میلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم از سال ۸۰ تا به امروز ۸۰ برابر افزایش‌یافته است.

 

سعدالدين از مثبت بودن تراز تجاري اين استان خبر داد و تصريح کرد: اين تفاوت عمده در صادرات و واردات نشان جايگاه ممتاز استان سمنان در اين بخش دارد.

 

به گفته  مدیرکل گمرک استان سمنان اکثر قريب به اتفاق واردات گمرکي اين استان نيز به مواد اوليه کارخانه‌هاي توليدي و ماشين‌آلات کارخانه‌ها تعلق دارد.

 

وي از گمرک به عنوان مرزبانان اقتصادي کشور نام برد و با اشاره به پيشينه 20 ساله گمرک در سمنان،گفت: گمرک استان ظرف اين 20 سال رشد قابل توجي داشته به طوري‌که ميزان صادرات استان در اولين سال کاري گمرک سمنان در سال 78 از حدود دو ميليون دلار امسال با افزايش بيش از 70 برابري به 140 ميليون دلار در 10 ماهه امسال رسيده است.

 

سعدالدین با اشاره به افزايش قابل توجه درآمدهاي گمرکي سمنان در 20 سال گذشته خاطرنشان کرد: درآمدهاي گمرک سمنان در اولين سال فعاليت در 1378، حدود 77 ميليون ريال بوده که اين رقم در 10 ماهه امسال و بعد از 20 سال به بيش از 260 ميليارد ريال رسيده است.

 

مديرکل گمرک استان سمنان خاطرنشان کرد: به برکت انقلاب اسلامي درآمدهاي گمرکي استان در اين 20 سال بيش از سه هزارو200برابر شده است.

 

کد خبر 763636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha