محبت آقا معلم، گرمابخش مدرسه کانکسی دانش‌آموزان روستای خروم

دانش‌آموزان روستای خروم ماسال در سرمای سرد زمستان در کانکس مشغول درس خواندن هستند و محبت آقا معلم سبب گرمای این کلاس درس شده است.

خبرگزاری شبستان، ماسال_مائده فلاحتکارضیابری: موضوع تعلیم و تربیت و سوادآموزی در هر جامعه‌ای از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، جامعه عشایر و مناطق کمتر توسعه یافته نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

 

خروم، روستایی از توابع بخش مرکزی ماسال در منطقه‌ای کوهستانی و صعب‌العبور واقع شده است، دارای هفت دانش‌آموز در مقطع ابتدایی است که این دانش‌آموزان با همدیگر به جای مدرسه در یک کانکس تحصیلات خود را ادامه می‌دهند.

 

این روستا به دلیل اینکه در کوهستان واقع شده دارای زمستان‌های سخت و سردی است که بالاجبار باید برای گرم کردن کانکس از چراغ نفتی استفاده کنند، همان وسیله نفتی که فاجعه‌ای مانند شین‌آباد را رقم زده است.

 

در این راستا با آقامعلم و چند تن از دانش‌آموزان مدرسه کانکسی بلال حبشه روستای خروم گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه به آن می‌پردازیم:

 

 

*استفاده از ظرفیت خیران برای احداث مدرسه در خروم

«محمد اسماعیل‌زاده» با بیان اینکه ساکن شهر ماسال هستم و هر روز از 8 صبح تا یک ظهر در کلاس درس حاضر می‌شوم، اظهار کرد: هفت دانش‌آموزی که در این کلاس تحصیل می‌کنند دارای سه پایه ابتدایی هستند.

 

آقا معلم روستای عشایری خروم با بیان اینکه تا جایی که امکان دارد تمام برنامه‌های یک مدرسه شهری را با دانش‌آموزان عشایر اجرا می‌کنم، افزود: با توجه به اینکه مسیر رفت و آمد به این روستا صعب‌العبور است اما 6 سال است که معلم این روستا هستم.

 

وی با بیان اینکه مشکل اصلی این کلاس درس، سیستم گرمایشی آن است، گفت: برای گرم کردن این کلاس و دانش‌آموزان از یک چراغ نفتی استفاده می‌کنیم.

 

اسماعیل‌زاده با اشاره به اینکه اگر یک کلاس با آجر و سنگ احداث شود یقینا آن را گازرسانی هم می‌کردند تا بتوانیم از وسیله گرمایشی همچون بخاری گازی استفاده کنیم، تصریح کرد: به دلیل اینکه کلاس درس کنونی ما کانکس است، لوله کشی گاز نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه چون این روستا عشایری و کوهستانی است، اکثر اوقات شاهد برف و باران است، خاطرنشان کرد: در روزهای بارانی زمین جلوی همین کانکس گل و لایی می‌شود و دانش‌آموزان با همان کفش گلی وارد کانکس می‌شوند و این گِل پس از خشک شدن سبب ایجاد گرد و خاک در کانکس و سپس ایجاد سرفه در دانش‌آموزان می‌شود.

 

این آقا معلم عشایری با بیان اینکه اکثر اوقات دانش‌آموزان این مدرسه مریض هستند، اظهار کرد: مسئولان باید با پیدا کردن یک خیر یک اتاق درس برای این روستا احداث کنند تا با چنین مشکلاتی مواجه نشویم.

 

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه در این کانکس درس، دانش‌آموزان فقط می‌توانند تا پایه هفتم تحصیل کنند، و مابقی تحصیلات را باید در پایین دست ادامه دهند، افزود: مسیر روستای خروم تا مدرسه پایین دست حدود یکی ۲ کیلومتر و جاده آن به شدت صعب‌العبور است.

 

 

*سیستم گرمایشی مشکل اصلی دانش‌آموزان خرومی

«زینب رژه» با بیان اینکه از کلاس درس خود راضی هستم، گفت: آقا معلم بسیار مهربان است و دوست ندارم برای تحصیلات به شهر بروم.

 

این دانش‌آموز عشایری با بیان اینکه دوست دارم در همین روستای خروم یک مدرسه مانند مدارس شهر برایمان بسازند، تصریح کرد: رفتن به مدارس پایین دست برایمان سخت و دشوار است.

 

 

«علی‌اکبر قلی‌نیا» با بیان اینکه مدرسه ما خیلی خوب است، خاطرنشان کرد: تنها بدی که این کلاس دارد سیستم گرمایشی آن است زیرا وقتی آقا معلم چراغ نفتی را برای گرم شدنمان روشن می‌کند، چشمهایمان سوزش می‌گیرد.

 

این دانش‌آموز دوم ابتدایی با بیان اینکه مسئولان باید برای سیستم گرمایشی ما چاره‌ای بیندیشند، اظهار کرد: وسایل آزمایشگاهی ما هم کم است و دوست داریم همان وسایلی که دانش‌آموزان شهری استفاده می‌کنند را ما هم داشته باشیم.

 

گفتنی است، علی اوسط اکبری مقدم در حاشیه افتتاح پروژه‌های مخابراتی شهرستان ماسال در روستای خروم از مدرسه موقت این روستای محروم بازدید و ضمن دیدار با معلم و دانش‌آموزان این روستای محروم، پای درد دل معلم این مدرسه نشست و مشکلات این مدرسه را از نزدیک بررسی کرد.

 

 

اکبری مقدم در این بازدید دستور داد ضمن در اختیار گذاشتن یک دستگاه بخاری تابشی به این مدرسه، تجهیزات و امکانات مورد نیاز آزمایشگاهی این مدرسه تامین شود.

 

همچنین فرزاد امدادی، بخشدار مرکزی شهرستان ماسال برای هفت تن از دانش‌آموزان این مدرسه با همکاری بهزیستی و کمیته امداد لباس عید نوروز آنها را تامین خواهد کرد.

کد خبر 763580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha