به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز (سهشنبه ۱۶بهمن ) مجلس شورای اسلامی ماده 3 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را مورد بررسی قرار دادند.
طبق این ماده انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت استانی و در دو حوزه انتخابیه اصلی و فرعی برگزار می شود.
سید حسین نقوی حسینی، نماینده مردم ورامین پیشنهاد حذف این ماده را مطرح کرد و گفت: با استانی شدن انتخابات مشارکت مردم به شدت کاهش پیدا میکند. در انتخاباتهای پر طمطراق اروپا صرفاً ۳۲ درصد پای صندوق می آیند چون این انتخابات حزبی است. قطعاً با استانی شدن هم همین روند را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: در هیچ کجای دنیا انتخابات مجلس به صورت استانی یا ایالتی برگزار نمیشود، با استانی شدن زمینه پروژه آشوبهای اجتماعی و التهابات به شدت افزایش یافته چون کشور ما قومی و با مذاهب مختلفی است و ممکن است با استانی شدن این انتخابات نتوانند نمایندگانشان را به مجلس شورای اسلامی بفرستند.
حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده مردم کرمانشاه در مخالفت با پیشنهاد حذف این ماده گفت: در طول پنج دوره گذشته نمایندگان به استانی شدن انتخابات رای دادهاند. این یعنی نیاز جدی کشور است. پس چرا میگویید این موضوع ضد نظام جمهوری اسلامی ایران است، این حرف شما یعنی روند اصلاحی در پنج دوره گذشته را زیر سوال می برید.
وی ادامه داد: نمایندگان شهرهای کوچک وضعیت خود را با نمایندگان شهرهای بزرگ مقایسه کنند که آنها ملی تر کار میکنند و سایر نمایندگان درگیر مسائل بخشی هستند. با استانی شدن نخبگان وارد عرصه سیاسی شده و سازمان صدا و سیما نیز ملزم به تبلیغات گسترده و به دنبال آن افزایش مشارکت است.
مجتبی ذوالنور، نماینده قم در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با حذف این ماده، گفت: مردم در شهرهای کوچک بر اساس شناخت به کاندیدای خود رای میدهند که اگر استانی شود دیگر شناختی وجود ندارد. اگر توجیه آن است که با استانی شدن افراد نخبه و برجسته وارد مجلس شورای اسلامی میشوند در حال حاضر این شرایط وجود دارد و افراد از شهرهای کوچک به مجلس شورای اسلامی راه می یابند.
محمد جواد کولیوند، رییس کمیسیون شوراها نیز با بیان اینکه این کمیسیون با حذف این ماده مخالف است گفت: ما حوزه های فعلی را نگه داشته و کاندیداها باید شرایط لازم در حوزههای انتخابیه خود داشته تا بتوانند وارد حوزههای استانی برای کسب رای شوند.
در نهایت نمایندگان با ۱۷۶ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف و بدون رای ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی مخالفت کردند./
نظر شما