به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سوال از وزیر علوم، مخالفت با تقاضای تشکیل کمیسیون ویژه نظارت بر کاهش آسیب های اجتماعی، تعیین شرایط برگزاری انتخابات میاندوره ای از جمله مهمترین اخبار امروز (سه شنبه ۱۶ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه۱۶بهمن ) به ریاست «علی لاریجانی» آغاز شد. «امیر حسین قاضی زاده هاشمی»، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی دستور جلسه علنی امروز مجلس را به شرح زیر قرائت کرد:
ادامه بررسی جزئیات لایحه مدیریت حوادث غیر مترقبه کشور.
بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان مبنی بر تشکیل کمیسیون ویژه پیشگیری و نظارت بر کاهش آسیب های اجتماعی با اولویت خانواده.
بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی.
بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی درباره تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان خصوصی سازی.
بررسی سوالات رضا انصاری نماینده داراب و شهاب نادری نماینده ثلاث باباجانی از وزیر علوم.
«علی لاریجانی» در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس (سهشنبه۱۶بهمن) با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) و همچنین تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب عظیم اسلامی در حرکت 40 ساله خود با حوادث مختلف و تحولات گوناگون مواجه شد که حاوی درسهای آموزنده برای حرکت آینده خویش است.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ملت سترگ ایران در 22 بهمن 57 کار بزرگ و تاریخی مبارزه با رژیم دیکتاتوری وابسته را به نتیجه رساند و با راهنماییهای پیشوای بزرگ انقلاب حضرت امام (ره) نظام مردمسالاری دینی را جایگزین آن کرد. این حرکت مهم از بین بردن استبداد آمریکایی و حاکم کردن دموکراسی پیام مهمی برای دیکتاتورهای منطقه داشت که به لرزه افتادند و به همین جهت از ابتدای انقلاب علیه ملت ایران تا امروز متحد شدند.
لاریجانی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران از سوی دیگر ملتهای منطقه را بیدارتر کرد که نتایج آن را در تحولات سالهای اخیر منطقه میتوان دید. از سوی دیگر مسیر دموکراسی خواهی در داخل عمیقتر شد و این یک رشد عقلانی سیاسی است که به برکت انقلاب اسلامی حاصل شد. البته باید زمینههای آن را همه دستگاههای حاکمیتی بر اساس آخرین دستاوردهای بشری و مبتنی بر تعالیم اسلامی هر روز فراهمتر کنند.
در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 16 بهمن نمایندگان مجلس با تقاضای تشکیل کمیسیون ویژه پیشگیری و نظارت بر کاهش آسیب های اجتماعی با اولویت خانواده مخالفت کردند.
در مقدمه توجیهی نمایندگان برای تشکیل این کمیسیون آمده است: در سنوات گذشته اهمیت پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی موجب سیاست گذاری های کلان در این حوزه شده است و مقام معظم رهبری نیز با تاکید بر کاهش روند آسیب های اجتماعی اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، مفاسد اقتصادی و اجتماعی و مناطق بحرانی را جزو اولویت ها دانسته اند و تاکید کرده اند که برای رفع آنها تقسیم کار ملی انجام شود. در همین راستا در برنامه های توسعه ای کشور مسئله آسیب های اجتماعی در دستور کار قرار گرفته اما آمارهای موجود حکایت از اندکی توفیق و یا اجرای درست قوانین دارد.
آنچه مهم است این است که نباید صرف پرداختن ویژه به مسایل اقتصادی یا سیاسی از بحران خاموش مسایل اجتماعی غفلت کرد چرا که رخنه آسیب به سایر حوزه ها عدم سلامت اجتماعی و بروز بحران و به دنبال آشوب های فردی و گروهی مردم را موجب می شود و با این روند با عدم تعادل اداره کشور روبرو می شویم.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز( سهشنبه ۱۶بهمن )در ماده ۲۰ لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور مصوب کردند، کلیه کارکنان دستگاه های موضوع ماده ۲ این قانون و اشخاصی که در پاسخ به حوادث و بحران ها به هر نحوی همکاری می کنند، در صورت آسیب یا فوت ناشی از انجام وظایف محوله، به عنوان «فداکار» شناخته می شوند. نحوه تشویق و قدردانی از افراد یاد شده طبق آیین نامه اجرایی خواهد بود که ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به پیشنهاد سازمان به تصویب هیات وزیران می رسد.
طبق ماده ۲۱ این لایحه مسئولیت اجرای این قانون با بالاترین مقام هر یک از دستگاههای موضوع ماده (۲) این قانون می باشد و در صورت تخلف از وظایف مقرر توسط هر یک از مقامات، مسؤولان و یا کارمندان دستگاهها و نهادهای مشمول این قانون، وزیر کشور، رئیس سازمان و یا استانداران و فرمانداران حسب مورد مکلفند گزارش تخلفات صورت گرفته را به هیأتهای رسیدگی به تخلفات اداری دستگاه مذکور ارائه دهند. هیأتهای مزبور مکلفند ظرف مهلت یک ماه به پرونده رسیدگی و در صورت تخلف، به نسبت میزان تخلف و زیان های وارده یکی از مجازات های بندهای د تا ک ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ۱۳۷۲/۹/۷ را اعمال نمایند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سهشنبه (۱۶بهمن) مجلس شورای اسلامی در ماده مواد یک طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب کردند، ماده چهار قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۸۷.۹.۷ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن به شرح ذیل اصلاح میشود:
ماده ۴ _ چنانچه انتخابات یک یا چند حوزه انتخابیه اصلی باطل و یا به هر دلیل متوقف شود به نحوی که منجر به عدم انتخاب نماینده شود و یا اعتبارنامه منتخبین مورد تایید مجلس شورای اسلامی واقع نشود و یا به علت فوت، استعفا و یا هر علت دیگر، حوزه انتخابیهای یک یا چند نماینده خود را از دست دهد، انتخابات میان دورهای در حوزههای فاقد نماینده همزمان با یکی از انتخابات مذکور در اصل ۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران انجام میشود.
در ادامه جلسه علنی امروز سوال از وزیر علوم مطح شد و «منصور غلامی» در پاسخ به سوال رضا انصاری نماینده داراب در مورد ساماندهی دانشجویان دوره دکتری گفت: ما در بحث حمایت از دانشجویان در دوره تحصیلات تکمیلی برای آسایش فکری آنها به صندوق رفاه دانشجویان ماموریت ویژه برای تامین هزینه های خوابگاه و هزینه های ضروری داده ایم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: دانشجویان دکتری در خدمت دانشگاه و دانشگاه ها در خدمت آنها هستند و آنچه تحت عنوان حمایت از دانشجویان دکتری است این است که در کنار تحصیلات مطلوب بحث رفاهیات نیز مورد تاکید قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در مورد تامین هزینه های زندگی دانشجویان دکتری ماهیانه از 100 هزار تومان به صورت وام به این دانشجویان پرداخت می شود و 21 نوع وام مختلف دیگر برای این دانشجویان از جمله وام سه میلیون تومانی ضروری و ودیعه مسکن نیز قرار دارد.
پس از پاسخ های وزیر، انصاری گفت: از این پاسخ ها قانع نشده است و نیاز به رای گیری مجلس است. نمایندگان با 72 رای موافق، 91 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 195 رای اعلام کردند که از پاسخ های وزیر قانع نشده اند.
«علی مطهری» زنگ پایان نشست علنی امروز (سه شنبه، 16 بهمن) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 12 و 20 دقیقه به صدا درآورد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه بعدی مجلس صبح روز شنبه 27 بهمن رأس ساعت 8 صبح با دستور هفتگی قوه مقننه برگزار خواهد شد./
نظر شما