«نوذر شفیعی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص آثار مثبت ساز و کار مالی اروپا (اینستکس) بر سیاست خارجی ایران گفت: واقعیت این است که کشور ما با محدودیت هایی در عرصه بین المللی مواجه است و تداوم این محدودیت ها به منافع ملی ما آسیب می رساند.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این که دست اندرکاران سیاست خارجی وظیفه دارند که گره این مشکلات را باز کنند، افزود: در این خصوص برای کاهش محدویت های سیاسی ایران در عرصه بین المللی فعالان سیاست خارجی باید اقداماتی انجام دهند. نمود این کار هم در برجام خلاصه شده است.
در خبرگزاری شبستان بخوانید:منفعت اینستکس برای اروپا بیشتر از ایران است
وی اضافه کرد: این برجام می توانست دستاورد خوبی برای رفع محدودیت های سیاسی و اقتصادی ما باشد اما آمریکایی ها مانع آن شدند. البته در مقابل آن تصمیم گیران نمی توانستند دست به روی دست بگذارند و شاهد ازبین رفتن برجام باشند. زیرا برجام ابتکار عملی از سوی ایران برای گسترش روابط خارجی خود بود و از بین رفتن آن منفعتی برای ما نداشت.
شفیعی با اظهار این که در این رابطه ساز و کار مالی و بانکی اروپا به اجرا درآمد تا آثاری از برجام باقی بماند و این معاهده به کل از میان نرود، خاطرنشان کرد: صرف نظر از کم و کیف اینستکس مساله مهم این است که این ساز و کار مالی موفقیتی برای سیاست خارجی ایران محسوب می شود زیرا محدودیت های ارتباطات ایران با خارج از کشور را همچنان کاهش می دهد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر آن جیزی که مهم است این است که ابتکار عمل ایران در حل مسائلش با دنیای خارج تا آنجایی پیش رفته که الان توسط نزدیکترین متحدین آمریکا اقداماتی صورت می گیرد تا تحریم های آمریکا علیه ایران دور زده شود.
وی با تصریح این مطلب که این مساله نشان از مثبت بودن آثار اینستکس بر سیاست خارجی ایران دارد، تصریح کرد: با این ساز و کار مالی ابتکارهای آمریکا برای اعمال فشار بر ایران کاهش می یابد و می توان با اقتدار گفت که اینستکس یک موفقیت برای دیپلماسی ایران است.
شفیعی در پایان یادآور شد: شاید این ساز و کار مالی نتواند مشکلات اقتصادی ایران را از اساس حل و فصل کند اما از نظر سیاسی اهداف جمهوری اسلامی برای رفع محدودیت های بین المللی را برآورده می کند. پس می توان آن را برای ایران مفید و مثبت دانست./
نظر شما