«قرآن معنای زندگی» شعار بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

دکتر فقهی زاده با اشاره به آغاز برپایی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از ۲۱ اردیبهشت ماه به مدت دو هفته در مصلی امام خمینی گفت: شعار بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم «قرآن معنای زندگی» انتخاب شده است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حضور دکتر «عبدالهادی فقهی زاده» معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه بیست و هفتم، صبح امروز دوشنبه 15 بهمن ماه در ساختمان معاونت قرآن و عترت برگزار شد. 

 

 

فقهی زاده در این نشست ضمن تبریک ایام دهه فجر و ادای احترام به مقام شامخ حضرت صدیقه طاهره(س) در آستانه شهادت این بزرگ بانوی خلقت گفت: بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با برخورداری از سابقه ملی و بین المللی در روزهای ابتدای ماه مبارک رمضان مقارن با ششم ماه رمضان و ۲۱ اردیبهشت ماه ۹۸ طی دو هفته در مصلی امام خمینی(ره) برپا می شود. 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به دلیل تقارن روزهای پایانی برپایی نمایشگاه قرآن با شب های قدر در سال های گذشته در اختلال در فعالیت بخش هایی در سال ۹۸ نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را حدود دو هفته برگزار می کنیم البته معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد علاقه مند است در روزهای پایانی ماه شعبان نمایشگاه قرآن را برگزار کند تا استقبال خوبی را  به جهت مخاطبان شهرستانی شاهد باشیم اما به دلیل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی درست پیش از برگزاری نمایشگاه قرآن یعنی در بازه زمانی ۴ تا ۱۴ اردیبهشت ماه این امکان برای معاونت قرآن وجود ندارد چرا که نمایشگاه کتاب چند روز قبل از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به پایان می رسد و ما نمی توانیم نمایشگاه بین المللی قرآن را زودتر برگزار کنیم.

رئیس بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در خصوص شعار این دوره نمایشگاه قرآن گفت: شعار نمایشگاه سال گذشته «قرآن چلچراغ هدایت» بود و امسال با برگزاری جلسات شورای سیاست‌گذاری و صدور احکام اعضا از سوی وزیرارشاد بسیاری از فعالیت ها و برنامه ها از چند ماه گذشته آغاز شده است و همچنین شعار بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم «قرآن معنای زندگی» از سوی شورای سیاستگذاری تعیین شد.

اهداف، سیاست ها و راهبردهای بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

فقهی زاده خاطر شان کرد: اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه قرآن پیشنهاداتی مطرح کردند که چرخه‌ای از شعارها را داشته باشیم بنابراین شعارهای تعیین شده که به یکدیگر مربوط هستند چرا که هدف اصلی این بود شعار های تعیین شده حضور جدی تری در جای جای نمایشگاه قرآن داشته باشند

معاون قرآن و عترت ویز فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جلسات شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه قرآن تمامی اهداف و سیاست‌های کلان بازنگری شده است تا با نگرشی عمل‌گرایانه و آرمانی به مسائل، تجمیعی در اهداف و راهبردها صورت بگیرد. که این اهداف وسیاست ها و راهبردهای کلان در سایت رسمی نمایشگاه قرآن کریم به زودی اعلام می شود.

وی یکی از اهداف کلان و اساسی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را تلاش در جهت توسعه و ترویج فرهنگ و آموزه‌های قرآن و عترت و انس با قرآن عنوان کرد و گفت: سیاست‌ها و راهبردهای کلان عمل گرایانه ای از سوی شورای سیاستگذاری طراحی شده که در کنار این سیاست به آن پرداخته می شود.

رویکردهای جدید بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن

فقهی زاده گفت: برای اولین بار بعد از بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، دبیرخانه دائمی نمایشگاه شروع به کار کرد و با مستمر در حال انجام وظایف محوله است و تا کنون نیز اقدامات شایان توجهی انجام داده است و به حمد الله بسیاری از فعالیت هایی که در گذشته به صورت پراکنده صورت می گرفت در حال حاضر با وجود فعالیت این دبیرخانه تجمیع شده و در یک بایگانی قابل دسترسی همگان است.

رئیس بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم خاطر نشان کرد: در راستای شفاف سازی هزینه بخش اعظمی از اسناد نمایشگاه قرآن در سال گذشته بر روی سایت نمایشگاه بین المللی قرآن به نشانی https://iqfa.ir/ بارگذاری شده است.

 

وی در تشریح فعالیت های صورت گرفته بعد از برگزاری نمایشگاه بیست‌وششم گفت: آسیب‌شناسی جدی و سخت‌گیرانه در حوزه‌های مختلف نمایشگاه قرآن از موضوعاتی بود که بلافاصله بعد از پایان دوره بیست و ششم نمایشگاه قرآن صورت گرفت و یکی از جلسات شورای سیاست‌گذاری به جمع‌بندی نتایج این جلسات آسیب شناسی پرداختیم و در برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از نتایج ارزیابی های صورت گرفته از دوره قبل استفاده می کنیم.

فقهی‌زاده خاطر نشان کرد: مدیران نمایشگاه در دوره بیست و هفتم به راحتی می‌توانند به نتایج آسیب‌شناسی‌ها، همچنین اسناد و مدارک نمایشگاه بیست و ششم دسترسی داشته باشند و در حال ایجاد شرایطی برای دسترسی به سوابق فعالیت های صورت گرفته تا یک یا دو دوره گذشته هستیم.

 

تغییر در نمودار سازمانی بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن

فقهی زاده اذعان کرد: نمودار سازمانی بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن نسبت به سال های گذشته تغییرات قابل توجه، مثبت و رو به جلویی پیدا کرده است که امیدواریم کارایی و ثمر بخشی مثبتی داشته باشد. تعداد کمیته‌ها را با عنوان مدیریت در جهت کارایی بیشتر و ثمر بخشی بالاتر به نصف رسانده ایم و این کاهش در راستای اعمال مدیریت سریع در بازه زمانی اندک است. برخی از کمیته‌ها در این نمودار سازمانی تجمیع شده اند و یا با عنوانی مشترک نامگذاری شده‌اند. برخی دیگر در چند کمیته و مدیریت پخش شده‌اند.

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد با اشاره به اینکه اقدامات نوآورانه در نمایشگاه بیست و ششم در این دوره نیز ادامه می یابد خاطر نشان کرد: کمیته‌ای با عنوان عترت در این دوره نمایشگاه تشکیل شده است. اقدامات صورت گرفته برای بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از اول آبان‌ماه سال ۹۷ آغاز شده و تا پایان خردادماه سال ۹۸ در ابعاد گوناگون با کمک مدیران ارشد و عوامل اجرایی ادامه دارد.

 

وی در بخش دوم این نشست خبری گفت: در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم صرفه‌جویی در هزینه را در جهت افزایش بهره‌وری در دستور کار قرار داده ایم و این مسئله را در دوره قبلی نمایشگاه قرآن نیز مورد توجه قرار دادیم اما در شرایط  اقتصادی امروز جامعه به صورت جدی‌تر به بهره‌وری بیشتر فعالیت ها توجه می‌کنیم.

 

فقهی زاده از تلاش معاونت قرآن در برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به صورت مشارکتی خبر داد و گفت: سال گذشته که نمایشگاه به صورت طرح محور برگزار شد بیش از ۴۰۰ طرح به دبیرخانه رسید، این امکان در دوره بیست و هفتم نیز در نظر گرفته شده است.

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در پاسخ سوالی در خصوص تداخل زمانی نمایشگاه کتاب و نمایشگاه قرآن گفت: نمایشگاه کتاب تاریخ ثبت شده جهانی دارد و در دو دهه اول اردیبهشت‌ماه باید برگزار شود وامکان تغییر زمانی آن وجود ندارد، در پی آن بودیم که نمایشگاه کتاب از ابتدای اردیبهشت‌ماه برگزار شود به به همین منظور چندین جلسه هم با معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد داشتیم و سرانجام زمان نمایشگاه کتاب 4  تا ۱۴ اردیبهشت‌ماه تصویب شد. امیدواریم در سال‌های آینده تغییراتی پیش بیاید تا نمایشگاه قرآن کریم به صورتی برگزار شود که چند روز ابتدایی آن برای حضور میهمانان شهرستانی قبل از ماه مبارک رمضان باشد.

 

فقهی زاده در خصوص ارایه خروجی جشنواره آیات در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: جشنواره فرهنگی و هنری آیات در ۱۵ رشته طراحی شده و طی دو سال در معاونت قرآن برگزار می‌شود. معاونت قرآن و عترت نیز چند جشنواره به این جشنواره‌ آیات افزوده است. یک نمونه بسیار برجسته از این جشنواره‌ها جشنواره «چلچراغ آسمانی» با موضوع تولید محتوای قرآنی در فضای مجازی و جشنواره «حکمت و نیایش» است که با موضوع نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه در ابعاد علمی و پژوهشی و آواها و نغمه ها برگزار می‌شود. اختتامیه این جشنواره ها در نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزار می شود.

 

رئیس بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در خصوص گسترش جشنواره‌ها و عدم دولتی شدن آنها، گفت: فعالیت‌های قرآنی از دید ما در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد بایستی مردمی باشد. جمهوری اسلامی ایران بی تردید مبتنی بر قرآن و آموزه های قرآنی به وجود آمده است، وظیفه حاکمیت در زمینه اهتمام به مسائل فرهنگی قرآن بنیان و مبتنی بر آموزه‌های اهل بیت(ع) این است که در راستای جریان سازی فعالیت های قرآنی پیش رود. معاونت قرآن و عترت به این جشنواره‌ها به عنوان وسیله‌ای برای معرفی فرهنگ ناب قرآن توجه می کند.

 

فقهی‌زاده خاطر نشان کرد: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد اسلامی در پی آن است با برگزاری جشنواره‌های چون چهلچراغ آسمانی توجه اهالی قرآن را به تولید محتوای قرآنی در فضای مجازی جلب کند تا از تولید محتوای قرآن و عترت در فضای مجازی در مقابل سیل هجمه‌ها باز نمانند. هدف جشنواره ها فعالیت های مردمی و عرضه آثار قرآنی و مردمی است.

 

 

کد خبر 763028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha