به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم، «عبدالمحمد زاهدی» در نشست با دست اندرکاران و خبرنگاران تور رسانهای معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری گفت: استان قزوین به لحاظ جغرافیایی از موقعیت ممتازی در کشور برخوردار است به طوریکه قزوین در مسیر ۱۱ استان شمال، شمال غرب و غرب کشور قرار دارد.
استاندار قزوین ضمن قدردانی از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، تصریح کرد: از نظر رتبه در عملکرد استانی در جذب و پرداخت اعتبارات اشتغالزایی، قزوین همواره بین چهار استان برتر کشور بوده که این آمار هرماه پس از ارزیابی تغییر میکند.
وی افزود: اعطای وام اشتغالزایی روستایی یکی از اقدامات ارزشمند دولت دوازدهم است که این اعتبارات به طرحهای صنعتی، کشاورزی، گردشگری و تولیدی در روستاهای قزوین اختصاص یافته است.
استاندار قزوین تصریح کرد: مبلغ ۹۳ میلیارد تومان اعتبار از صندوق توسعه ملی سهم اولیه قزوین بوده است که ما تاکنون بیش ۱۴۶ میلیارد تومان از این اعتبار را برای پرداخت به طرحهای کارآفرینان جذب کرده و به کارآفرینان روستایی پرداخت کردیم.
زاهدی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با بانک سینا اشاره کرد و گفت: مبلغ ۳۸ میلیارد تومان نیز از منابع این بانک به متقاضیان طرح توسعه اشتغال روستایی پرداخت شد که پیش بینی میکنیم در مجموع منجر به ایجاد ۴ هزار شغل در روستاهای استان شود.
استاندار قزوین بیان کرد: اگر چه بخش عمده این تسهیلات، در حوزههای صنعتی، کشاورزی و دامداری است، اما طرحهای متعددی در حوزه گردشگری، مانند بومگردی، مجتمعهای خدماتی و رفاهی بینراهی در روستاها و اماکن گردشگری روستایی قزوین نیز از این اعتبارات اشتغالزایی بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: در گذشته تسهیلات روستایی و شهری به طرحهای خود اشتغالی و زودبازده پرداخت انجام میشد؛ البته رقم این تسهیلات از یک تا ١٠ میلیون و کم بوده و نظارت هم خیلی ضعیف بود.
استاندار قزوین درباره نحوه نظارت بر تصویب و اعطای تسهیلات به طرحهای اشتغالزایی روستایی بیان کرد: اجرای طرح کنونی پرداخت تسهیلات از صندوق توسعه ملی از همان ابتدای ثبت درخواست به دقت نظارت میشود.
زاهدی افزود: جدا از دفتر امور روستایی استانداری، بانک عامل نیز با توجه به پیشرفت فیزیکی طرح، تسهیلات را بخش بندی کرده و پرداخت میکند، این روش پرداخت بهترین شیوه نظارت است چونه ارقام بزرگ به یکباره پرداخت نمیشود.
استاندار قزوین بر اهمیت آموزش مهارتهای شغلی به روستاییان تاکید کرد و افزود: این آموزشها رایگان بوده و توسط سازمان فنی و حرفهای و در امور روستایی کشور انجام میشود. این آموزشها هدفمند است و برای مهارت و مشاغل پایدار برنامه ریزی و اجرا میشود؛ در غیر این صورت منابع، امکانات و اعتبارات به هدر میرود و خود روستاییان نیز پس از مدتی نا امید میشوند.
استاندار قزوین گفت: ما علاوه بر تثبیت نرخ اشتغال در صنایع کوچک، تلاش کردهایم کشاورزی را با هدف «مدیریت مصرف آب»، به سمت روشهای جدید آبیاری و ایجاد گلخانه هدایت کنیم.
زاهدی افزود: قزوین فقط یک استان صنعتی نیست؛ اگر چه یک درصد وسعت کل کشور را دارد، اما ۴۵ درصد محصولات کشاورزی کشور در این استان تولید میشود.
وی با بیان اینکه کمبود و آلودگی آب تهدیدی جدی برای استان قزوین است، خاطر نشان کرد: به دلیل برداشت بی رویه آب از منابع زیر زمینی، در برخی از مناطق شرایط مناسبی نداریم، اما با توجه به اجرای طراحی شبکههای آبیاری و اقدامات که از گذشته در دشت قزوین انجام شد، در بیشتر روستاها وضعیت مناسبی در بیشتر روستاها داریم.
زاهدی تاکید کرد: صنایع باید مصرف آب کمی داشته باشند، باید همه سر ریزهای آب شهری و روستایی و پسابها را در صنایع کشاورزی استفاده کرد تا کمبود و میزان مصرف آب را مدیریت کنیم.
وی افزود: برای آینده چند طرح آبیاری جدید را اجرا میکنیم تا بتوانیم دشت قزوین را احیا کنیم.
استاندار قزوین ضمن قدردانی از دست اندرکاران و رسانههای حاضر در این تور خبری گفت: رسانهها ارتباطی قوی با مخاطب و مردم دارند؛ آنها مهمترین کانال برای معرفی اقدامات مدیران، دستاوردها و نتایج برنامهها و پروژهها بهویژه پروژههای روستایی هستند. این اتفاق به نفع خود استانها است و ما همواره با رسانهها همکاری نزدیکی داریم.
بر اساس گزارش دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین تاکنون از محل طرح اشتغال روستایی مبلغ ١46 میلیارد و ٢٧٠ میلیون تومان بابت 66٧ طرح با اشتغال ٢ هزار و ٩٧٢ نفر پرداخت شده است.این پرداختی بیش از ١56 درصد اعتبار ابلاغی می باشد که استان قزوین با اجرای طرح اشتغالزایی رتبه چهارم اشتغال کشوری را کسب کرده است.
نخستین تور خبرنگاران با هدف بازدید از طرح های اشتغالزایی روستایی به همت معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری و همکاری استانداری قزوین در این استان برگزار شد.
در این تور سه روزه، خبرنگاران از 10 طرح صنعتی، گردشگری، کشاورزی و تولیدی در روستاهای استان قزوین که تسهیلات اشتغالزایی بر اساس تفاهم نامه بین معاونت توسعه روستایی و صندوق توسعه ملی به آنها پرداخت شده و به بهره برداری رسیده و یا در مراحل توسعه و تکمیل قرار دارند، بازدید کردند.
نظر شما