به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای چهل ساله انقلاب اظهار کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که برگرفته از تعالیم الهی بخش قرآن، سیره ائمه معصومین، آرمان های امام راحل و ولی امرمسلمین است، یکی از دستاوردهای مهم دستگاه تعلیم و تربیت پس از انقلاب است.
نعمت الله محمدی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب 724 آموزشگاه با 81 هزار و 273 دانش آموز در مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی و متوسطه در استان زنجان فعال بودند، گفت: این رقم در طول عمر چهل ساله انقلاب به 2 هزار و 440 مدرسه و بیش از 194 هزار دانش آموز رسیده است.
وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب مدارس غیرانتفاعی وجود نداشت،گفت: در حال حاضر 115 باب مدرسه با بیش از 13 هزار دانش آموز در استان فعال است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان خاطرنشان کرد: تراکم دانش آموزی استان زنجان در مقطع ابتدایی قبل از انقلاب 33.7 درصد بود که در حال حاضر این رقم با توسعه فضاهای آموزشی به برکت انقلاب برای برقراری عدالت آموزشی و پرورشی به 22.7 درصد با 23 نفر دانش آموز در کلاس رسیده است0.
محمدی به دیگر دستاوردهای آموزش و پرورش استان زنجان در چهلمین سال انقلاب اسلامی در بخش معاونت آموزش ابتدایی اشاره کرد و گفت: تولید محتوای آموزشی برای مراکز پیش دبستانی توسط کمیته تولید محتوا ی پیش دبستانی استان، برگزاری کارگاههای آموزشی برای نواحی و مناطق تابعه بصورت مجازی، افزایش پوشش تحصیلی نوآموزان دوره پیش از دبستان استان به بیش از 65 درصد،ا فزایش پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی به بیش از 99 درصد و تولید محتوای آموزشی برای مراکز پیش دبستانی توسط کمیته تولید محتوای استان در قالب بسته های آموزشی وتدوین سه عنوان کتاب برای نوآموزان وکتاب های راهنمای مربیان و اولیای دانش آموزان از اهم این دستاوردهاست.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان ادامه داد: ارتقای مستمر پوشش تحصیلی دوره متوسطه دوم از ابتدای انقلاب و رسیدن آن به 79 درصد کسب رتبه ممتاز کشوری توسط هشت آموزشگاه استان در ارزیابی وزارتی مدارس مجری برنامه تعالی مدیریت، درخشش دانش آموزان استان در مراحل کشوری جشنواره های نوجوان خوارزمی، تحت پوشش قراردادن همه مناطق محروم به ارسال پک های معتبر کنکور وبرگزاری آزمونهای پیشرفت تحصیلی برای برخورداری مناطق محروم از امکانات کیفی آموزشی وموفقیت در کنکور و عملکردتحصیلی و ایجاد شاخه تحصیلی کاردانش در دوره متوسطه از دستاوردهای معاونت آموزش متوسطه استان زنجان است.
وی دستاوردهای معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان را هم تاسیس سازمان دانش آموزی به منظور اعتلای شخصیت دینی ، اخلاقی ، عقلانی ، عاطفی، علمی و اجتماعی دانش آموزان،اختصاص معاون پرورشی برای مدارس بالای 150نفر دانش آموز، هر سه مقطع به تعداد399نفر، تأسیس، تجهیز و راه اندازی 12 دارالقرآن الکریم درسطح استان، راه اندازی هسته مشاوره در مناطق 14 گانه به منظور ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش آموزان، احداث و توسعه 4 اردوگاه دانش آموزی استان، احداث و تجهیز 25 کانون فرهنگی و تربیتی در سطح استان برای تکمیل آموزش های رسمی در مدارس با انواع فعالیت های فرهنگی و هنری و فوق برنامه عنوان کرد.
این مقام مسئول افزود: در حوزه معاونت پشتیبانی هم انجام پروژه های تحویلی به تعداد 893 کلاس درس در دهه اول و 2857 کلاس در دهه دوم و 1693 کلاس در دهه سوم و 1089 کلاس در دهه چهارم انقلاب با متوسط رشد سالانه 498 درصد مورد توجه است.
محمدی به احداث درمانگاه ویژه فرهنگیان برای ارائه خدمات رفاهی به فرهنگیان استان و احداث باشگاه فرهنگی آموزشی رفاهی به منظور ارائه خدمات فرهنگی به همکاران اشاره کرد و گفت: استخر و مجموعه ورزشی ویژه فرهنگیان استان با پیششرفت فیزیکی بیش از 80 درصدی هم در دست احداث است.
به گفته محمدی در معاونت پژوهش وبرنامه ریزی هم شاهد افزایش میانگین سطح تحصیلات معلمان لیسانس و بالاتر از 2/0به 88.4 درصد در طول چهل سال گذشته هستیم.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان به هوشمند سازی بیش از 2500 کلاس درس از ابتدای انقلاب تا کنون اشاره کرد و گفت: اعتبارسنجی 90 عنوان کتاب درسی نونگاشت شاخه نظری و فنی و حرفه ای، سامانه ای کردن فرایند آموزش ضمن خدمت معلمان در قالب سایت ltmsهم در این معاونت مورد توجه قرار گرفته است.
این مقام مسئول به عملکرد معاونت تربیت بدنی وسلامت و دستاوردهای آن هم اشاره کرد و گفت: میزبانی بیش از 30 مورد از مسابقات ورزشی دانش آموزان سراسر کشور در استان، کسب صدها عنوان، مقام و رتبه برتر کشوری توسط دانش آموزان استان در مسابقات مختلف کشوری، کسب دهها عنوان برتر و مدال های رنگارنگ توسط همکاران و ادارات ذیربط طی چهل سال گذشته و افتخار مربیگری سطح ملی چندین رشته ورزشی توسط فرهنگیان استان از ابتدای انقلاب تا کنون از اهم این دستاوردهاست.
به گفته محمدی یکی از دستاوردهای انکارناپذیر انقلاب اسلامی در استان باسوادی 800 هزار و 168 زن و مرد بالای 6 سال سن است، قبل از انقلاب این میزان باسوادی 138 هزار و 63 نفر بود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین آمار سال 95 در استان زنجان از بین 943 هزار و 235 نفر جمعیت بالای 6 سال 84.8 درصد باسواد هستند.
نظر شما