خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: اگر خانواده نیازمندی به مشکلی بر می خورد تنها جایی که هرگز برای استمداد به ذهنش نمی رسید دولت و حاکمیت بود و چه بسا که به ادارهای مراجعه می کرد دردی بر درهایش می افزودند و ظلمی مضاعف بر او روا می داشتند. اینکه یک نیازمند از یک گوشه کشور به بالاترین مقامات حکومت نامه بنویسد و برای جواب بیاید و تعدادی از کارمندان حقوق بگیر دولت موظف باشند، حل مشکلا این فرد را پیگیری کنند فقط در حد افسانه بود؛ نیازمندان جایی نداشتند که مراجعه و تقاضای کمک کنند...
«رضا سلم آبادی» در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند درخصوص دستاوردهای شاخص انقلاب اسلامی ایران در طول چهل سال تاسیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در حوزه حمایت و سلامت خانواده در خراسان جنوبی، اظهار کرد: نیازمندان پیش از انقلاب نه تنها هیچ پوشش بیمه درمانی نداشتند، بلکه از حداقل خدمات ضروری و حیاتی، بهداشتی و درمانی محروم بودند که کمیته امداد امام خمینی(ره) در سال 1376 به صورت خدمت بیمه پایه در قالب طرح پزشک خانواده در آمد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی افزود: طرح پزشک خانواده کمیته امداد با یک بستر نرم افزاری و منظم تاکنون 21 سال ارائه خدمت نموده و به اذعان کارشناسان، موفق ترین الگوی اجرای طرح پزشک خانواده در سراسر کشور بوده است.
سلم آبادی میانگین مبلغ سالیانه هزینه شده در سرفصل بیمه پایه درمان به صورت رایگان در چند سال اخیر را سه تا چهار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: همچنین میانگین مبلغ سالیانه هزینه شده در سرفصل بیمه تکمیلی درمان به صورت رایگان در چند سال اخیر، دو تا سه میلیارد تومان است.
وی به حمایت غذایی از گروه های آسیب پذیر از قبیل کودکان، زنان و سالمندان اشاره کرد و گفت: در طرح تغذیه کودکان زیر 5 سال حدود 75 درصد از کودکان دارای شرایط در سراسر کشور پوشش داده می شوند که میانگین مبلغ سالیانه هزینه شده در این طرح پنج تا 6 میلیارد تمان در چند سال گذشته است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با اشاره به پرداخت یک مقرری ثابت ماهیانه بر اساس تعداد اعضای خانوار به نیازمندان، گفت: پیش از انقلاب چنین خدمتی وجود نداشت که برای خانواده های بی سرپرست یا از کار افتاده، در ردیف بودجه سالیانه کشور اعتبار تصویب شود ولی کمیته امداد در راستای کمک به معیشت و گذراندن امور زندگی مددجویان تحت حمایت در طول 40 سال انقلاب اسلامی با پرداخت مبلغی به صورت ماهیانه به مددجویان مساعدت می کند که در ۱۰ ماهه سال جاری کمیته امداد خراسان جنوبی به 43 هزار و 300 خانوار تحت حمایت اعتباری به مبلغ 844 میلیارد ریال کمک کرده است.
سلم آبادی گفت: در سال گذشته به طور میانگین 31 هزار خانوار از کمک معیشت بهره مند بودند و با توجه به شرایط اقتصادی حاکم در کشور در سال جاری در قالب تبصره 14، 11 هزار و 445 خانوار تحت حمایت امداد هستند.
وی تصریح کرد: در سال جاری از محل صندوق امداد به چهار هزار و 204 نفر اعتباری به مبلغ 119 هزار و 575 میلیون ریال و با توجه به تفاهم نامه با بانک مهر ایران معرفی افراد تا پایان دی ماه سال جاری به تعداد یک هزار و 883 نفر به مبلغ 81 هزار و 597 میلیون ریال وام پرداخت شده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی گفت: اینکه دولت پیش از انقلاب به صورت بلاعوض مبالغ قابل توجهی به یک خانواده نیازمند برای اسکان موقت یا دائم کمک کند، متصور نبود ولی در حال حاضر امداد برای اکثر مددجویان منزل مسکونی ساخته و در صورت مستاجر بودن به آنها در قالب اجاره مسکن کمک می کند.
سلم آبادی ادامه داد: در سال گذشته امداد خراسان جنوبی به تعداد 671 خانوار که مشکل بی خانمانی داشته اند؛ مبلغ سه هزار و 120 میلیون ریال مساعدت کرده و در 9 ماهه سال جاری به تعداد 970 خانوار مبلغ 5 هزار و 100 میلیون ریال مساعدت شده است.
وی یادآور شد: رسیدگی به مناطق محروم روستایی و مرزی در قبل از انقلاب بسیار محدود بود و اگر بودجه ای هم اختصاص می دادند در اثر نفوذ خوانین آن محل بود ولی امروز امداد خراسان جنوبی نزدیک به 50 درصد کل اعتبارات امداد را به مناطق کمتر توسعه پافته روستایی و مرزی اختصاص داده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با اشاره به عملکرد چهل ساله فعالیت های حوزه اشتغال، گفت: در حوزه کشاورزی تعداد 2 هزار و 244 طرح، در حوزه دامپروری، 11 هزار و 674 طرح، در حوزه صنایع دستی 6 هزار و 946 طرح، در حوزه فعالیت های صنعتی و معدنی سه هزار و 227 طرح و در حوزه خدمات 10 هزار و 259 طرح اجرا شده است که در مجموع 34 هزار و 350 طرح در خراسان جنوبی به بهره برداری رسیده است.
سلم آبادی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مردم در قبل از انقلاب اسلامی بویژه روستاها، عدم دسترسی به فرصتهای شغلی متناسب با انگیزه و توان آنها بود و از تسهیلات اعطایی در این زمینه نیز بی بهره بودند، علی رغم جمعیت 70 درصدی روستایی این موضوع در رژیم گذشته مغفول مانده بود که خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی با تاسیس امداد این خلاء احساس و حوزه اشتغال و خدکفایی با هدف ایجاد اشتغال و توانمند سازی محرومین فعال و از سال 1390 به عنوان معین دولت، بخشی از تسهیلات اشتغال نیز توسط این نهاد سالانه جذب می گرد که تاکنون 34 هزار طرح اشتغال از طریق امداد استان خراسان جنوبی تسهیلات دریافت نموده و اجرایی شده است.
وی یادآور شد: توانمندسازی خانواده های نیازمند تنها به زمینه های اقتصادی منحصر نمی شود؛ افزایش و تقویت مبانی فکری و فرهنگی مهمترین پیش نیاز برای توانمندسازی و اقتصاد خانواده ها به شمار می رود.
نظر شما