به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «رضا علیزاده» در همایش آموزشی تیم خبرنگاران و عکاسان بحران گیلان ( یکشنبه،۱۴ بهمن) در جمعیت هلال احمر استان برگزار شد، با تبریک ایام الله دهه فجر از افتتاح پایگاه امداد و نجات در آستانه اشرفیه و صومعه سرا و ساختمان اداری و امدادی در رضوانشهر و شفت خبر داد و اظهار کرد: همچنین افتتاح آشیانه بالگرد در لنگرود را به مناسبت دهه مبارک فجر خواهیم داشت.
مدیر روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان به آسیب پذیر بودن روستاها در بحرانها اشاره کرد و گفت: بدین منظور برای کمک به آسیب دیدگان روستایی 20 خانه هلال افتتاح میشود.
وی افتتاح کانونهای دانشجویی و طلاب را از دیگر اقدامات حوزههای هلالاحمر برای ایام دهه فجر دانست.
علیزاده در ادامه با اشاره به تشکیل تیم خبرنگاران و عکاسان بحران توسط هلالاحمر تصریح کرد:پس از برگزاری این کارگاه به شرکت کنندگان گواهینامه ارایه میشود و پس از این آموزش، برگزاری کارگاههای آموزشی و اردوهای توانافزایی را در برنامههای بعدی این طرح برگزار خواهیم کرد.
وی خبرنگاران و عکاسان خبری را سرمایه های اجتماعی و فرهنگی جامعه دانست که رسالت و مسئولیت سنگینی را بر دوش دارند، اضافه کرد: یکی از رسالتهای اجتماعی که خبرنگاران، عکاسان و رسانههای اجتماعی بر عهده دارند، در زمان حوادث و بحرانهاست، که باید با حفظ اخلاق حرفهای در این زمینه اطلاعرسانی سریع و صحیح نیز داشته باشند.
«رضا سیف پور» از اساتید این کارگاه آموزشی در تعریف سواد رسانهای گفت: سواد رسانهای هم علم و هم مهارت است که دانش و مهارت دریافت، تفسیر و تحلیل و تولید خبر را بررسی میکند.
تهیه کننده ارشد تلویزیون و دکترای مدیریت با بیان اینکه دو سوم جامعه خواسته و ناخواسته به شبکههای اجتماعی دسترسی دارند، بیان کرد: از حدود ۸۰ میلیون جمعیت ایران حدود ۵۰ میلیون نفر دسترسی مستقیم به شبکه های اجتماعی دارند.
وی با اشاره به اینکه بحران زمانی شکل میگیرد که خطر جدی باشد، افزود: بحرانهای طبیعی، بحرانهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و بحران جنگ و ترور از انواع بحرانها هستند.
دکتر سیف پور تصریح کرد: در بحرانهای غیرعمد مخاطب اصلی آنها رسانهها هستند و بحرانهای عمدی یا رسانه پسند بحرانهایی هستند که افراد مشخصا به قصد درج در مطبوعات ایجاد میکنند.
وی به نقش خبرنگاران در شروع و جریان و پایان بحران اشاره اذعان کرد: به فضای مجازی اعتماد نکنید، تیترهای درست بزنید، هر خبری را منتشر نکنید، تا بایدها و نبایدهای خود را بشناسیم.
سیف پور اضافه کرد: در زمان بحران خبرنگاران وظیفه خود را از یاد نبرید، و برای آنها که دچار بحران شده اند وعده ندهند چون از بین رفتن اعتماد عمومی را در بر خواهد داشت، اخلاق رسانهای فراموش نشود، بزرگنمایی و سیاهنمایی نکنید و سعی کنید به سوژهها نزدیک شوید.
وی بیان کرد: خبرنگاران باید نکات فانتزی و جذاب را هم ببینند تا با خبرهای خاص از عمق بحران کم کنید، همچنین باعث تحریک عواطف نشوید، ابزار و امکانات رسانههای نوین را بشناسید.
به همت جمعیت هلال احمر استان گیلان کارگاه آموزشی تیم خبرنگاران و عکاسان بحران در رشت برگزار شد.
کد خبر 762832
نظر شما