بازسازی زیرساخت های برقی عراق از سوی ایران

چندی پیش یادداشت تفاهم مشترک در حوزه همکاری های انرژی در جریان سفر وزیر نیرو به بغداد به امضای دو کشور رسید و حالا در ادامه مسیر این همکاری ها قرار است ایران بازسازی زیرساخت های برقی عراق را انجام دهد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران و عراق طی سال های اخیر مراودات اقتصادی بسیاری را در قالب تفاهمنامه ها و پروژه های مشترک انجام داده اند. در سفر اخیر «برهم صالح»، رییس جمهوری عراق به درخصوص تبادل برق، گاز، فراورده های نفتی و همچنین فعالیتهای دو کشور در زمینه های کشف و استخراج نفت و اتصال راه آهن دو کشور از سمت غرب و جنوب رایزنی هایی میان مقامات صورت گرفت و شرکت ایرانی قرار شد با همکاری وزارت دارایی عراق راه آهن شلمچه را با تکمیل ۳۵ کیلومتر به بصره متصل کند تا روند انتقال محموله های تجاری و مسافر  میان ۲ کشور به ویژه در ایام اربعین تسهیل شود.

 

همچنین لایروبی در اروند رود و شط العرب نیز دیگر مساله و همکاری اقتصادی بود که به منظور آبادانی بیشتر خرمشهر، آبادان، بصره و فاو مورد تصمیم گیری قرار گرفت. حل معضل ریزگردها نیز مساله ای بود که از سوی مقامات ایرانی مورد تاکید قرار گرفت و مقامات عراقی وعده آن را به ایرانیان دادند.

 

این در حالی است که اوایل دی ماه ایران و عراق در زمینه همکاری های انرژی یادداشت تفاهم مشترک به امضا رساندند. امضای این تفاهمنامه ها در جریان سفر «رضا اردکانیان» به بغداد صورت گرفت و وزیر نیروی کشورمان اعلام کرد: «دولت ایران خواستار ادامه همکاری با عراق در زمینه‌های آب، برق، انرژی و همچنین سرمایه‌گذاری در زمینه‌های تولید و آموزش نیروهای متخصص و تبادل اطلاعات است.»

 

حالا در ادامه این مسیر و برای تعمیق روابط وزیر نیرو خبر داده است: «در روزهای آینده میزبان وزیر عراق خواهیم بود و برای نهایی کردن یک برنامه سه ساله به منظور اصلاح زیرساخت‌های برق عراق، ساخت نیروگاه بازسازی شبکه و اصلاح تلفات اقداماتی را انجام می دهیم.

 

ایسنا به نقل از ارکانیان نوشته است: «امروزه تلفات شبکه برق عراق بیش از ۵۰ درصد است. این مساله یک فرصت بی‌نظیر برای شرکت‌های خصوصی است تا بتوانند در این زمینه اقدامات گسترده‌ای را انجام دهند. اکنون ایران با تمام همسایگان که مرز زمینی داشته باشند، ارتباط و تبادل انرژی دارد. از طریق این کشورها می‌توانیم با سایر کشورهای همسایه تبادل انرژی داشته باشیم.»

 

بنابراین گزارش، دولت عراق سالانه 1300 مگاوات برق و ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز از ایران وارد می کند که طبق گفته مقامات عراقی جایگزینی برای ایران در این موارد یافت نمی شود.

 

پیش بینی های جهانی درباره مبادلات ایران و عراق اینگونه بود که با وجود تحریم ها و مشکلات ایجاد شده در حوزه صادرات از سال 2014 شاهد کاهش حجم صادرات و واردات میان دو کشور باشیم اما این پیش بینی ها نه تنها محقق نشد بلکه حجم روابط تجاری میان دو کشور طی سال های اخیر افزایش یافته است و ایران به عنوان یکی از سه شریک تجاری اصلی عراق محسوب می شود و به گفته مسئولان عراق مقصد 21 درصد کالاهای صادراتی ایران است.

 

«محمدابراهیم رضا زاده»، مسئول میز عراق در این باره گفته است: «سهم ایران در بازار عراق همواره سیر صعودی دارد. اکنون امارات متحده عربی با 25 درصد، ترکیه با 18درصد، چین با 17 درصد و ایران با 13 درصد، چهار سهم اصلی در بازار عراق را دارند. برای ماندگاری در بازار عراق نیاز است واحدهای تولیدی حضور فیزیکی در این بازار داشته باشند، چرا که اگر به دنبال ارائه خدماتی در عراق هستند نمی توانند از راه دور پروژه را مدیریت کنند.»

 

رضازاده با بیان اینکه شرکت های ایرانی در خصوص تبلیغات و برندسازی بسیار ضعیف عمل کرده اند و نباید انتظار داشت بدون تبلیغات بتوان نسبت به فروش کالاها اقدام کرد، گفت: «جایگاه برند ما در عراق بین ترکیه و چین است، در خصوص استاندارد سازی نیز تفاهم نامه ای با کشور عراق داریم که استاندارد ملی ایران را در برخی کالاها بپذیرد و نیازی به گرفتن گواهی آن نیست. عراق هم اکنون فرصت خوبی برای ما است، اگر دیر بجنبیم این بازار را تقدیم کشورهای دیگر کرده ایم این در حالی است که ایران مزیت هایی از جمله قیمت مناسب، کیفیت، استاندارد و نزدیکی جغرافیایی بیشتری با عراق دارد. 80 درصد مردم عراق تمایل برقراری ارتباط با ایران را دارند و 20 درصد دیگر نیز شناخت و تفکرشان نسبت به ایران در حال تغییر است.»

 

یادآور می شود: «حجت الاسلام حسن روحانی»، رییس جمهوری در دیداری که با «برهم صالح»، رییس جمهوری عراق روابط ایران و عراق را از لحاظ تاریخی، فرهنگی، مصالح ملی و منطقه ای، روابطی مهم و ویژه برشمرد و تاکید کرده بود که «امروز ارزش مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و عراق به حدود ۱۲ میلیارد دلار می رسد که با توجه به ظرفیت های گسترده ای که 2 کشور از آن بهره مند هستند، این رقم می تواند به ۲۰ میلیارد دلار افزایش یابد.» بر اساس این دیدگاه دو کشور تلاش جدی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی را در دستور کار قرار داده اند./

 

 

کد خبر 762400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha